Connery

Hver femte bilist under 30 vil skifte bil årligt

I den idéelle verden, er vi nogen der gerne vil skifte bil hver eneste dag, men det er utopi - og en luksus, nok mest forundt oliemilliardærer. 

Men det viser sig, at unge danskere, har fået smag for alternativerne til ejerskab, og i højere grad har planer om at skifte bil oftere. Det er i hvert fald hvad lejeselskabet Avis Danmark har udledt af en undersøgelse, som de har fået foretaget af YouGov.

I undersøgelsen svarer 20 pct. af bilisterne i aldersgruppen 18-29 år, at de - ideelt set - vil skifte til en anden model eller en nyere bil mindst én gang om året.

"Mange danske bilister - især de yngre - har fået øjnene op for de nye og mere fleksible alternativer til ejerskab og traditionel leasing. Udviklingen bevæger sig i retning af at have adgang til den type transport, der matcher skiftende behov. Det betyder, at vi i dag skifter bil relativt ofte, hvilket står i kontrast til at eje bilen," siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark.

Til sammenligning ønsker kun 7 pct. af det samlede antal adspurgte bilister at skifte bil inden for 12 måneder.

Mænd og bilister i hovedstaden vil skifte bil oftest
Ifølge undersøgelsen er mænd langt mere interesserede i at skifte bil end kvinder. Flere end hver tredje (38 pct.) mandlige bilist vil skifte bil inden for tre år, mens det kun gælder 17 pct. af kvinderne.

Samtidig viser undersøgelsen, at bilister i hovedstadsområdet er mere interesserede i at skifte bil end bilisterne i resten af landet.

17 pct. af bilisterne i hovedstaden vil gerne skifte bil hvert år eller hyppigere. Kigger man på resten af Sjælland, er det blot fire 4 pct. Rettes blikket mod Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, ligger tallene på hhv. 5, 6 og 7 pct.

"Bilister i hovedstaden har formentlig mere skiftende behov end bilister i resten af landet. I én periode er en mindre bil til bykørsel mere attraktiv, fordi den er sikker og nem at komme rundt med. Men om sommeren, og når familien skal på kør-selv-ferie eller weekendtur i det danske land, er en større bil mere bekvemmelig," siger Andrew Smith.

Kan du genkende disse tankemønstre? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce