Connery

Hvem er de nye Avengers i Doomsday og Secret Wars? Her er de bekræftede og de forventede

Klar til Avengers 5 og 6?

Nu virker det langt om længe til, at Marvel og MCU endelig har fået styr på deres Multiverse Saga, som fik noget af et slag i maven, da deres store badguy røg i svinget - vi snakker selvfølgelig Jonathan Majors i rollen som Kang The Conqueror, som blev fyret efter voldsdomme mod sin partner.

Til dette års Comic-Con fik vi i stedet en uventet legende tilbage i MCU - nemlig Robert Downey Jr.

Han skal dog ikke portrættere sit livs rolle - Tony “Iron Man” Stark - men følger derimod i fodsporet på multiverset og skal agere Doctor Doom fra Fantastic Four.

Måske en Evil-Stark-variant? Hvem ved.

Men programmet er sat og de to kommende Avengers-film har fået nye titler og nyt fokus:

Avengers: Doomsday

 

Avengers: Secret Wars

Vi forventer, at Doomsday kridter banen op med introduktion af Doctor Doom og hans planer om at løse multivers-problemet ved at kollidere alle planeter og få dem til at dyste om herredømmet på en planet kaldet Battleworld.

Og netop Battleworld er omdrejningspunktet i tegneserien, Secret Wars - lidt baggrundsinfo:

ANNONCE
Hvad er Secret Wars?

"Avengers: Secret Wars"

- er en større crossover-begivenhed i Marvel Comics, der har haft flere iterationer gennem årene. Den første "Secret Wars" fandt sted i 1984-1985 og blev skrevet af Jim Shooter med kunst af Mike Zeck og Bob Layton. Her er en oversigt over begge de vigtigste versioner:


Original "Secret Wars" (1984-1985):
Handling: En mystisk og magtfuld entitet kaldet "The Beyonder" kidnapper en række af Marvel-universets mest kendte helte og skurke og bringer dem til en fjern planet, som han kalder Battleworld. På denne planet er formålet at få dem til at kæmpe mod hinanden i en stor turnering. The Beyonder er fascineret af den menneskelige erfaring og ønsker at se, hvem der vil sejre, når de kæmper for overlevelse.
Kendetegn: Denne historie introducerer mange elementer og karakterer, der har haft betydelig indflydelse på Marvels univers. For eksempel får Spider-Man en sort symbiotisk dragt, som senere bliver til Venom.


"Secret Wars" (2015):
Handling: Denne version, skrevet af Jonathan Hickman og med kunst af Esad Ribic, er en del af Hickmans omfattende fortælling, der inkluderer hans arbejde med "Avengers" og "Fantastic Four". Her kolliderer multiverset, og forskellige universer går i stykker og smelter sammen til en ny planet kaldet Battleworld. Dr. Doom, efter at have stjålet en del af "God-Mode"-kræfterne fra det hele, bliver den nye gud på Battleworld. Han regerer som en tyrannisk hersker, og en lille gruppe helte, inklusive en forstærket Reed Richards  (Mister Fantastic) og en modig Tony Stark (Iron Man), forsøger at genoprette orden.
Kendetegn: Denne serie er kendt for sin episke skala og dybe indflydelse på Marvels univers, da den omstrukturerer det hele og introducerer en ny status quo. Den afslutter nogle af Hickmans lange narrativer og sætter scenen for den næste æra i Marvel Comics.


Begge versioner af "Secret Wars" har haft stor indflydelse på Marvel-universet og har introduceret betydelige ændringer og karakterudviklinger.

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney - Hvem er de nye Avengers i Doomsday og Secret Wars? Her er de bekræftede og de forventede Foto: Marvel/Disney

Så har vi fået etableret de mulige settings og overordnede handlinger - men så kommer det store spørgsmål:

Hvem er de nye Avengers?

På mange punkter er det blot spekulationer, men visse karakterer har allerede bekræftet deres tilstedeværelse i den nye epoke - dem tager vi først:

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney - Hvem er de nye Avengers i Doomsday og Secret Wars? Her er de bekræftede og de forventede Foto: Marvel/Disney

Bekræftet: Benedict Cumberbatch

I et interview med Doctor Strange-karakteren kunne have bekræfte, at den kappeklædte magiker vender tilbage. Han fortalte af den nye film ‘bryggede på en storm’, som han var utrolig glad for at være en del af.

Bekræftet: Fantastic Four

Foruden deres egen solofilm Fantastic Four: First Steps, som foregår i et alternativt 1960’erne med Galactus i spil - så vil den dynamiske gruppe af fire mutanter også medvirke i Doomsday. Nyheden blev bekræftet til SDCC i forbindelse med trailer-lanceringen.

Så disse:

Reed Richards / Mr. Fantastic – Pedro Pascal

Sue Storm / Invisible Woman – Vanessa Kirby

Ben Grimm / Thing – Ebon Moss-Bachrach

Johnny Storm / Human Torch – Joseph Quinn

Bekræftet: Thunderbolts

Samme facon - fire af antiheltene, foruden deres solofilm, får også lov til at lege med i Avengers: Doomsday.

Så disse:

Bucky Barnes / Winter Soldier – Sebastian Stan

Yelena Belova – Florence Pugh

John Walker / U.S. Agent – Wyatt Russell

Alexei Shostakov / Red Guardian – David Harbour

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney - Hvem er de nye Avengers i Doomsday og Secret Wars? Her er de bekræftede og de forventede Foto: Marvel/Disney

Hvem kunne ellers være med?

Her er disse, vi nok godt kan forvente på den ene eller den anden måde:

Mulige medlemmer af Avengers til Avengers 5 og 6

Wong

I en verden uden Tony Stark og Steve Rogers har Benedict Wongs karakter, Wong, trådt frem som en af MCU's mest centrale figurer i faserne 4 og 5. Wong har været en vigtig del af flere projekter efter Endgame, herunder Spider-Man: No Way Home, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings og Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Nu hvor Wong har overtaget rollen som Sorcerer Supreme fra Doctor Strange, er det hans ansvar at beskytte verden mod nye trusler. 

Shang-Chi

Simu Liu's Shang-Chi ser ud til at have en fast plads i Avengers i fase 6. Vi så allerede, hvordan Wong tilkaldte ham i slutningen af Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings i 2021. Desuden var Avengers: The Kang Dynasty oprindeligt sat til at blive instrueret af Destin Daniel Cretton, hvilket tyder på, at Marvel har store planer for Shang-Chi fremadrettet.

Shang-Chi er en stærk ressource for Avengers med sin kontrol over de mystiske Ti Ringe. Mid-credits scenen i The Legend of the Ten Rings peger på en dybere mystik omkring disse artefakter, som kan få stor betydning i Avengers: Doomsday.

Black Panther

Selvom Chadwick Boseman’s Black Panther aldrig formelt blev en del af Avengers under Infinity Sagaen, bidrog han væsentligt til Captain Americas hold efter Captain America: Civil War, og Wakanda var en vigtig slagmark i Avengers: Infinity War. Nu, hvor Letitia Wright’s Shuri er den nye Black Panther, er det sandsynligt, at hun vil fortsætte med at spille en vigtig rolle i teamet. 

Captain America

Ingen Avengers-besætning er komplet uden en Captain America. Selv om Steve Rogers har trukket sig tilbage for at danse med Peggy Carter i fortiden, har Sam Wilson overtaget skjoldet som den nye Cap. The Falcon and the Winter Soldier fra 2021 viste Sam, der modvilligt accepterer denne rolle, og Captain America: Brave New World i 2025 vil følge hans næste skridt som superhelt.

War Machine

Don Cheadles War Machine har spillet en støttefunktion i Iron Man- og Avengers-filmene, men ser nu ud til at få sin egen opmærksomhed i Multiverse Sagaen. Cheadle vil være med i filmen Armor Wars, hvor Rhodey forsøger at forhindre Tony Starks teknologi i at falde i de forkerte hænder. Filmen bygger videre på Secret Invasion fra 2023, hvor vi lærte, at Rhodey blev udskiftet af en Skrull efter Captain America: Civil War.

Ironheart

Dominique Thornes Riri Williams, også kendt som Ironheart, er godt på vej til at blive MCU’s nye Iron Man i Multiverse Sagaen. Riri debuterede i Black Panther: Wakanda Forever, hvor hun skabte sin egen rustning og bidrog med sin betydelige intelligens. I 2025’s Ironheart vil vi følge Riri, mens hun fortsætter med at etablere sin rolle som superhelt.

Spider-Man

Tom Hollands Peter Parker er stadig en af MCU's mest fremtrædende helte, selvom han har valgt at gå tilbage til en mere anonym tilværelse som Friendly Neighborhood Spider-Man. En komplikation er, at hele verden blev gjort til at glemme Spider-Mans hemmelige identitet. Avengers husker måske at have kæmpet sammen med Spider-Man - Men måske gør Wong det? Nogle fans har påpeget, at Wong’s sidste ord til Doctor Strange før den mislykkede identitetssvamp i No Way Home var “Hold mig udenfor det”.

She-Hulk

Mark Ruffalo’s Hulk har været en fast del af Avengers-filmerne fra begyndelsen, men i post-Endgame-faserne ser det ud til, at Hulk måske vil få en mere støtteorienteret rolle. Med She-Hulk-serien, hvor Tatiana Maslany’s She-Hulk træder frem som en ny kraftfuld helt, ser det ud til, at Hulk’s kusine vil tage en større rolle.

The Marvels

Selvom Avengers endnu ikke er samlet, har Captain Marvel i The Marvels dannet sit eget lille hold. Brie Larson’s Carol Danvers, Teyonah Parris’ Monica Rambeau og Iman Vellani’s Kamala Khan har alle sandsynligvis en rolle i både Doomsday og Secret Wars.

 

Thor

Mens de fleste af de oprindelige Avengers enten er døde eller træder tilbage i fase 4, er Thor måske den sidste, der bærer faklen for den tidligere æra af teamet. Det gør ham til en oplagt kandidat til det nye hold. Thor: Love and Thunder ender med, at Thor er godt positioneret til at gribe sine hamre og komme til Jorden for at forsvare den. Måske vil han endda tage sin adopterede datter Love med sig.

Måske lige gøre op for, at fireren var super underlig?

Ant-Man-familien

Med Ant-Man and the Wasp: Quantumania som den første MCU-film, der introducerer Jonathan Majors’ Kang, er det rimeligt at antage, at Ant-Man og hans familie vil spille en vigtig rolle i Avengers: The Kang Dynasty og Avengers: Doomsday.

Quantum Realm vil fortsat være en vigtig del af Multiverse Sagaen, da det er, hvordan Avengers omvendte Thanos’ ødelæggelse og måske også hvordan Doom bringer ny ødelæggelse.

Star-Lord

Det er endnu uklart, hvilken rolle de reviderede Guardians of the Galaxy vil spille i de kommende Avengers-filme. Galaksen er stor, og de kan have deres egne problemer at tackle. Men det er sikkert, at i det mindste én tidligere Guardian vil have en rolle i Avengers: Doomsday.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 ender med, at Chris Pratt’s Star-Lord tager en pause fra teamet og vender tilbage til Jorden for at genforenes med sin fremmedgjorte bedstefar. Det virker ikke som en tilfældighed, at filmen efterlader Peter Quill på Jorden, netop som MCU er ved at bygge op til et nyt stort Avengers crossover.

Hawkeye

Ingen Avengers uden bue og pil - men om det bliver Jeremy Renner eller Hailee Steinfeld? Det vil tiden vise.

Har vi overset nogen åbenlyse?

ANNONCE

Avengers 5 aka. Avengers: Doomsday lander i biffen til maj 2026.

Avengers 6 aka. Avengers: Secret Wars lander i biffen til maj 2027.

Del

Seneste nyt