Connery

Hvalen fra Vejle

En strandet hval var jo nærmest ved, at skabe borgerkrig i Danmark. Den svømmede rundt i de indre danske farvande, men fandt det ganske hyggeligt i Vejle fjord, hvor den endte sine dage.

(c) Istockphoto.com - Hvalen fra Vejle (c) Istockphoto.com
Danmark er et lille land, med temmelig meget vand omkring. En sjælden gang sker det, at der sniger sig noget fremmed ind i hvores hverdag, og her tales der ikke om fremmedarbejdere eller andet godtfolk - nej der er tale om hvaler og den slags!

De strander på Rømøs strande i hobetal fra tid til anden, hvor de gør stranden ubrugelig i flere hundrede meters omkreds, de svømmer ind på alt for lavt vand og med denne tilstedeværelse, skaber de tumultagtige tilstande i lille Dannevang.

Hvorfor denne tumult? Jo det siger jo egentlig lidt om, hvor meget - eller nærmere lidt, der sker i vort land. Samme postyr opnår man jo også, når der en sjælden gang er en stiv svensker der tager turen over øresund og tumler rundt i nordsjælland - denne gang ikke personificeret ved Hr. Persson, men ved en elg. RYD FORSIDEN - ELGEN ER KOMMET! Hvad skete der egentlig med den?

Tilbage til hvalen der efter at have skabt sensation og panik i Vejle, nu har endt sine dage på kajen i Vejle havn. Parteret i småstykker, efter at man bl.a. har affyret harpuner mod dens døde krop, som en slags forsøg. Kom ikke og sig at vi ikke har en fortid som hvalfangere. Det ligger jo i vores gener. Pyt med at den var død, for vi fik den og den var 15 meter lang! 

Mens hvalen lå og gispede efter vejret, var der utallige hvaleksperter, der kæmpede om folks gunst, ved at sige at hvalen var både det ene og det andet og ganske sikkert død den kommende dag. Dagen efter var den stadig i live og selv samme eksperter anede ikke deres levende råd. Sådan går det, når man har læst Cand.Hval University of Discovery Channel.

Nu står det store slagsmål så imellem Vejle og København, om hvem der skal have finhvalens skelet. Københavnerne mener åbenbart, at der er tale om et skelet af national interesse, mens vejlenserne holder på deres ret iht "finders keepers", hvilket jeg synes giver mening!

Men lad dette være et oplæg til debat, er vi simpelthen bare så indholdsløst et land at en lille historie kan sætte det hele over styr? Jeg vil gerne høre menigmands holdning til hele hval/elg missæren. Fat tastaturet og giv dit besyv med - imens venter jeg på den næste agurketid sensatation!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce