Connery

Hvad koster en bytur i... PRAG

Vi har kigget nærmere på bylivet uden for Danmarks grænser. Denne gang gælder det Prag.

I denne serie her på Connery ser vi lidt på, hvad det koster at drikke sig i hegnet uden for Danmarks grænser. Sagt på en anden måde. København, Aalborg, Odense, Lemvig og så videre - det kan godt blive lidt kedeligt i længden.

Denne gang er Prag kommet under behandling.
ANNONCE
Absintheri i Prag - Hvad koster en bytur i... PRAG Absintheri i Prag
Prag har i lang tid været et yndet turistmål for danskerne, ikke kun på grund af den flotte arkitektur - men også for de mange ualmindeligt gode øl.
Prag er den sjette mest besøgte by i Europa, efter London, Paris, Rom og Madrid.
Prisindekset i Prag har været stigende siden murens fald, men er dog stadig på et niveau hvor alt føles billigt i forhold til herhjemme - noget vi godt kan lide!
ANNONCE
Verdens mest crazy DJ til venstre - anonym rejsepartner til højre. - Hvad koster en bytur i... PRAG Verdens mest crazy DJ til venstre - anonym rejsepartner til højre.

Hotel

Hotelbesøg i Prag har noget svingende priser, men der er god mulighed for at få noget for pengene. 4 overnatninger for 4 mand på et 3 stjerners hotel med halvpension koster i omegnen af 10.000 tjekkiske koruna - ca 3000 danske kroner - altså 750 kroner per mand.

Vores hotel lå omkring halvanden kilometer fra centrum - derfor brugte vi en del offentlig transport og taxi - vi fandt aldrig ud af hvordan man betalte for at køre med sporvognen. Til gengæld mødte vi heller aldrig en kontrollør!

Restaurantbesøg

Det er billigt at spise og drikke i Prag. Generelt spiser du for cirka det halve af hvad ting koster i Danmark - lige fra fastfood til fine restauranter - bortset fra det store torv midt i byen, hvor priserne er væsentligt højere.
Øllene er gode og billige, ihvertfald hvis du vælger tjekkiske øl og helt ærligt, hvorfor skulle du vælge andet? En halv liters fadøl koster mellem 40 og 60 koruna, hvilket svarer til en 10-20 kroner. Meget overkommeligt!

Prag er også notorisk for deres absinth butikker. Her skal man sgu passe på den grønne fe ikke tager magten over en.
Vil du have en flaske med hjem fra ferien kan det klares fra 60 kroner og opefter...
ANNONCE
Prag er hjemby for østeuropas største natklub! - Hvad koster en bytur i... PRAG Prag er hjemby for østeuropas største natklub!

Natteliv

Som tidligere nævnt er Prag en herlig ølby - og de gode ølpriser følger stille og roligt med ude i nattelivet.
Man har mulighed for at smutte omkring mange spændende steder på vej mod en ordentlig brandert. Vi var blandt andet rigtig glade for Hard Rock Café Prague, der var proppet med god stemning og gode damer.

Der er barer og caféer på hvert gadehjørne, stripklubber med møgirriterende promoters og så er der Karlovy Láznê - den største natklub i østeuropa. 5 etager med crazyness og høj musik!

Det koster en træls tur i kø og en beskeden entré på 150 koruna/45 kroner at komme ind. Stedet er stort og proppet med mennesker - masser af turister og også en del lokale. I kælderetagen er der bordfodbold, gratis wifi, dansegulv og et rap-r'n'b musiktema.
Stueetagen har en bar, VIP-sektioner og deler musik med etagen under.
En tand højere oppe finder man Kaleidoskop etagen - et kæmpe dansegulv hvor der typisk er masser af teenagere helt pjattede med elektronisk musik.

2. Sal er top 20 hits blandet med et jævnt antal retrotracks fra 80'erne og 90'erne - "What is love" er det mest spillede nummer på etagen, bum bum. Desuden er gennemsnitsalderen en del højere her - retromusikken tiltrækker bredt ;-)

3. sal er for trance og techno - laserlys amok!

4. og sidste sal er en chill-out etage. Her er det også meget lounge agtigt med sofaer og borde mm.
ANNONCE
Hvad koster en bytur i... PRAG
Desuden kan det siges at der på næsten hver etage er dansebure i nogle af rummene, hvor tjekkiske dansere står og fyrer den af bag gummitræmmer, ja - for real!

VIP-områder koster 1200 koruna per person for hele natten - dvs at man for 400 kroner per mand er sikker på et område at sidde i og ALT det sprut, øl, drinks shots mm. man overhovedet kan kvæle. Desuden får man en halv liter øl for 13 kroner og drinks koster mellem 20 og 40 kroner!
ANNONCE
Prag - Tjekkiets hovedstad.
Indbyggere: 1.262.106 individer.
Øl: Pilsneren som vi kender de er en tjekkisk opfindelse - blandt de mest kendte tjekkiske ølmærker finder man blandt andet: Pilsen, Staropramen, Urquell, Budweiser Budvar, Krušovice og Kozel.
Baberating: 8/10 - De tjekkiske piger er høje, har lange ben og typisk mørkt hår - rimeligt imødekommende, til gengæld er der noget længere mellem blondinerne end herhjemme.
ANNONCE

Læs de øvrige i "Hvad koster en bytur i"-serien:


Hvad koster en bytur i MADRID

Hvad koster en bytur i PRAG

Hvad koster en bytur i CANNES

Hvad koster en bytur i BUDAPEST

Hvad koster en bytur i BANGKOK

Del

Seneste nyt