Connery

Hvad koster en bytur i... MADRID

Vi har kigget nærmere på bylivet uden for Danmarks grænser. Og nu har vi været i Madrid!

Hvad koster en bytur i... MADRID
De fleste har været i Spanien. Enten i Barcelona, på de kanariske øer, Mallorca eller på Costa del Sol. Mange overser hovedstaden Madrid. Det er en skam - læs her hvorfor:

På hotellet

Vi var en mellemstor gruppe gutter afsted, og vi havde indkvarteret os centralt på et anstændigt 4-stjernet hotel. Madrid er en relativ billig hotel-by, så vi slap med omkring €75(kr. 560) pr. nat pr. dobbeltværelse - inkl. morgenmad. Der er masser af både billigere og dyrere muligheder. I den udmærkede lobbybar kostede en Brabante øl €3,50 (kr. 26), hvilket var helt fair for den udmærkede specialøl. En Hendrick's gin med tonic kostede til gengæld €14 (kr. 104), men dels er det en ret fin gin, og samtidig blev der ikke sparet på sprutten. En flaske Freixenet cava kostede €18 (kr. 134).

ANNONCE
Hvad koster en bytur i... MADRID

På bar

Vi spenderede en hel del tid på barer rundt omkring i byen. Generelt er prisniveauet latterligt lavt. I hvert fald set med danske øjne. En mojito kostede mellem €4,50 og €6  (kr. 34-45), og der blev ikke sparet på rommen. Fadøl (ofte Mahou eller Heineken) kostede omkring €3 (kr. 22) for 40cl. Et glas rødvin kostede fra latterlige €1,50 til max €3 (kr. 11-22).

På restaurant

Vi spiste både på simple, men gode tapas-restauranter, men også et finere sted med hvid dug på bordene og tjenere i smoking. På sidstnævnte sted hældte vi en flaske udmærket (økologisk!) cava i løgneren, og slap med bare €13 (kr. 96) for én flaske. Vinkortet var relativt omfattende, men prisspændet var sjovt nok ikke så voldsomt. Af de måske 30 flasker (rød/hvid/rosé/cava), kostede de alle mellem €12 og €18 (kr. 89-134). Ellers kostede pilsnere omkring de €3 (kr. 22) for flaskeøl.
ANNONCE

På disko nr. 1

Fredagen blev tilbragt på et klub ved navn Garamond. Et udmærket sted med et ret bredspektret publikum. Det kostede €14 at komme ind, og indgangsbilletten kunne ombyttes til en drink i baren. Valget faldt for mit vedkommende på gin/tonic. En flaskeøl kostede €4 (kr. 30), og af en eller anden mystisk årsag kom der pludselig Fernet Branca på bordet. Lidt usædvanligt på en natklub, og uden at huske det med sikkerhed, mener jeg også at de forlangte €4 for et shot i herrestørrelse.
ANNONCE
Gabana 1800 (kom tidligt og slip for kø!) - Hvad koster en bytur i... MADRID Gabana 1800 (kom tidligt og slip for kø!)

På disko nr. 2

Selvom det havde været sjovt i byen om fredagen, så var vi ikke helt tilfredse. Derfor havde vi derfor lyttet til de lokale jetsettere, og endte lørdag  på Gabana 1800. Det skulle vise sig at være et fremragende valg. Også her kostede det €14 at komme ind, og også her kunne billetten byttes til en drink. Jeg valgte igen GT, mens andre foretrak vodka/red bull. Vi fik snakket os til en sofagruppe mod at købe nogle flasker sprut. En flaske Belvedere vodka kostede €200 (kr. 1491) inkl 10 mixers (cola, red bull, tonic). En treliters vodka kostede €775 (kr. 5779), mens champagne kunne købes fra €200 og op til en månedslønning (for en bankdirektør). Lidt af en chok fik en af drengene, da han fik den mærkelige idé at købe en flaske vand. Her måtte han slippe €14 for en flaske, der indeholdt en halv liter. Gabana 1800 er absolut anbefalelsesværdigt, også selvom prisniveauet umiddelbart er lidt højt. Men altså, det sorterer jo bare de uvaskede fra...
ANNONCE

Her er en oversigt over nogle af Connery.dk's andre artikler i serien:


Hvad koster en bytur i Bangkok

Hvad koster en bytur i Budapest

Hvad koster en bytur i Cannes

Hvad koster en bytur i Prag
Del

Seneste nyt