Connery

Hvad koster en bytur i... CANNES

Connery har været i Cannes. Og vi drak os fulde!

I en serie her på Connery ser vi lidt på, hvad det koster at drikke sig i hegnet uden for Danmarks grænser. Eller sagt på en anden måde. København, Aalborg, Odense, Lemvig og så videre - det kan godt blive lidt kedeligt i længden. 

Læs de øvrige i "Hvad koster en bytur i"-serien:

Hvad koster en bytur i MADRID


Hvad koster en bytur i PRAG

Hvad koster en bytur i CANNES

Hvad koster en bytur i BUDAPEST

Hvad koster en bytur i BANGKOK

ANNONCE
Hvad koster en bytur i... CANNES
Cannes er kendt for filmfestivalen, men udover det, primært for at være en af de mest eksklusive byer i verden. Jetsetterne frekventerer ofte den sydfranske by, og densiteten af Rolls Roycer og Ferrarier er høj! Derfor kan det heller ikke komme som en overraskelse at det ikke er billigt. Alligevel blev vi positivt overraskede. Men det vender vi tilbage til.
ANNONCE

På restaurant

Vi var i sagens natur på forskellige restauranter, og generelt ligger prisniveauet på gode restauranter omkring €25-30 (kr 186-224) for en hovedret, mens en flaskeøl ligger på €5 (kr 38), og en cocktail på cirka €10-12 (kr 75-90). Den positive overraskelse er vin, som en markant billigere end i Danmark. Eksempelvis spottede mit skarpe øje en Lacoste Borie 2008 til kun €29 (kr 216) på en udmærket restaurant, hvilket er omtrent det prisniveau, den ville ligge på i en vinforretning i Danmark.

 

ANNONCE
Hvad koster en bytur i... CANNES

På stranden

Croissetten (Promenade de la Croissette) er blandt de allermest kendte strande. I den vestlige ende er der et lille "frimærke" med offentlig strand, men ellers er det private områder, der enten er forpagtede af restauranter eller hoteller.

Vi landede på strandrestauranten "Seaside", der også udlejer liggestole for €23 (kr 172) pr dag. Mens en Heineken koster €5 (kr 38), så kostede en Long Island Ice Tea € 12,50 (kr 93). Efter at have læsket ganen i nogle timer og betalt regningen, bød den flinke servitrice på at gratis shot, men det skulle gå stærkt, sagde hun: "Before the bus comes". Mens vi parlamenterede hvad vi skulle vælge, undrede det os at hun mente vi lignede nogen, der skulle ud og køre med bus. Indtil det gik op for os at hun mente "before the boss comes". Vi valgte at nappe en runde gratis tequilaer. Hvilket vel heller ikke var for meget, eftersom vi lige havde betalt en regning på €392 (kr 2922).
ANNONCE

På hotellet


Ved poolen på hotellet lagde vi ud med en rød drink, som hotellet stolt reklamerede med havde vundet en eller anden form for guldmedalje. Den indeholdt Bombay Sapphire, hindbærsirup, Cointreau og et par ingredienser mere, og den forlangte de €8 (kr 60) for. Efter indtagelse af sådan en, skiftede vi straks over til noget andet, for den var ikke noget hit. En Heineken kostede det runde beløb €5,05 (kr 38), mens overraskelsen var at de havde et udvalg af champagneflasker i det meget fair prisspektrum €44-60 (kr 328-447). Så valget faldt på boblevand.
ANNONCE
Hvad koster en bytur i... CANNES

På Disko 1

At komme ind på diskoteker eller klubber i Cannes er ikke altid lige let. Men Black Pearl (som er mere en bar end en klub) er relativt let tilgængeligt, og har alligevel en ret høj standard. Det er stilfuldt og eksklusivt, og selvom det ikke er billigt, så er det til at betale. En Heineken eller en "1664" koster €8 (kr 60), mens en flaske sprut, fx Grey Goose koster €140 (kr 1044) inklusive mixers.
ANNONCE
Hvad koster en bytur i... CANNES

På Disko 2

Det ultimativt sejeste sted i Cannes er Baolí. Og hér kommer man ikke bare lige ind. Du skal helst kende nogen, eller bestille bord til spisning i restauranten inden den omdannes til en natklub. Rom og cola koster €28 (kr 209), mens der sælges champagne flasker til over €10.000 (kr 74.500).
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce