Connery

Hvad koster en bytur i... BANGKOK

Vi har kigget nærmere på bylivet uden for Danmarks grænser. Og nu har vi været i Bangkok!

I denne serie her på Connery ser vi lidt på, hvad det koster at drikke sig i hegnet uden for Danmarks grænser. Sagt på en anden måde. København, Aalborg, Odense, Lemvig og så videre - det kan godt blive lidt kedeligt i længden.

Nu er vi nået til Bangkok!
ANNONCE
Bangkok har måske et lidt blakket ry. Særligt hvis man er en mandlig turist. Og fordommene kan let bekræftes, får syndige barer finder man let. Men her på Connery holder vi os på dydens smalle sti. I hvert fald denne gang...

One night in Bangkok and the world's your oister
The bars are temples but the girls ain't free
You'll find a God in every golden choister
And if you're lucky then the God's a she
I can feel an angel sliding up to me
ANNONCE
One night in Bangkok
Sky Bar @ Lebua Hotel - Hvad koster en bytur i... BANGKOK Sky Bar @ Lebua Hotel

Flybilletter

Thailand er nærmest blevet allemandseje. Hvor man førhen tog til Spanien eller Grækenland, er det nu blevet ganske almindeligt med ferierejser til Thailand. Og 150.000 danskere tager hvert år turen, selvom det oftest er strandene på Phuket, Koh Samui eller i Khao Lak, der trækker, så er det svært at undgå at støde ind i danske turister i Bangkok. Samtidig er flybilletter blevet til at betale - faktisk kan de fås ned til 4000 kroner for en returbillet i lavsæsonen. Og hos Thai Airways, som godt nok ikke er de allerbilligste, men flyver direkte, og har  afgang mindst én gang dagligt fra Kastrup, er alkohol ombord gratis. Så allerede her kan man begynde at tjene lidt af billetprisen ind.
ANNONCE
The Nest & Le Fenix Hotel - Hvad koster en bytur i... BANGKOK The Nest & Le Fenix Hotel

Hoteller

Khao San Road

Når man først er ankommet til Bangkok, så skal man have fundet sig et hotel. Mange budgetorienterede, fx. backpackere, vælger et sted i nærheden af Khao San Road. Her kan man få en seng ganske billigt, og vigtigere endnu: her er masser af barer. En øl koster helt ned til THB50 (kr 9) på en bar, men mere normalt er priser omkring THB70 (kr 13). Til min sushi-frokost havde den japanske restaurant i Khao San Road Asahi fadøl på tilbud til THB70 (kr 13).  Man kan med fordel købe store flaskeøl på 0,66 l, hvilket er praktisk hvis man er to eller flere. Husk dog på, at en kold øl ikke er kold så lang tid i den thailandske varme...

Der er masser af happy-hour tilbud af forskellige slags i løbet af dagen. I 7-eleven koster en kold øl cirka 5-6 kroner.

Sukhumvit 

Personligt foretrækker jeg Sukhumvit-kvarteret, og nærmere bestemt Sukhumvit Soi 11 (soi betyder vist sidevej, og Sukhumvit er en stor gade, der har en masse sideveje). På Soi 11 ligger alt hvad man har brug for. Her er masser af restuaranter, barer og hoteller, og vigtigst af alt, så ligger tre af byens bedste klubber på soi 11, nemlig The Nest, Bed Supperclub og Q Bar.

Udmærkede hoteller på Soi 11 inkluderer Aloft og Le Fenix, hvor værelser fås fra THB1700 (kr 318) på sidstnævnte. Et billigere alternativ er Seasons, mens Ambassador har den bedste pool.
Le Fenix har desværre kun indendørs pool, men giver dig gratis indgang på Q Bar, som ligger på den anden side af gaden. The Nest ligger på tagetagen af Le Fenix, så det er bare at tage elevatoren op til 7. sal, og så trappen op til 8. 
Hvis man har et lidt større budget, men stadig gerne vil have god beliggenhed i forhold til nattelivet, så kan JW Marriott på Sukhumvit Soi 2 anbefales, men her begynder priserne omkring THB6000 (kr 1124).

ANNONCE
Cheap Charlie's Bar - Sukhumvit Soi 11 - Hvad koster en bytur i... BANGKOK Cheap Charlie's Bar - Sukhumvit Soi 11

Barer

Er der én ting, Bangkok ikke mangler, så er det barer. Man skal ikke gå mange meter for at finde et sted, hvor man kan få læsket ganen. Og her findes noget for enhver smag. De lokale foretrækker måske at sidde og få en pilsner til deres frokost fra et gadekøkken. Her kan måltider fås for en slik, og dertil kan man nyde en 0,66 l Beer Leo (et discountmærke) til bare THB 50 (kr 9). Hvis vi tager udgangspunkt i Soi 11 (som er ganske repræsentativ hvad angår barer i Bangkok), så kan man på de mere klassiske barer, som fx The Australian Pub, om tirsdagen få en pint Heineken for bare THB99 (kr 18). Her reklamerer man i øvrigt med at man er "Husband Daycare Center". Men min favoritbar i Sukhumvit Soi 11 er "Cheap Charlie's Bar". Den ligger i en lille snusket smøge i begyndelsen af gaden, og kun bartenderen Charlie er inderdørs. Publikum sidder udenfor ved høje borde. Her er ikke plads til mange gæster, men her er relativt billigt og hyggeligt, og det er en fremragende sted at møde lokale expats, særligt fredag og lørdag. En Singha 0,33l koster THB 70 (kr 13), og det samme gør en vodka/red bull. Carlsberg og andre udenlandske øl fås ligeledes til samme pris som en Singha. Lukker kl 24 sharp!

I Bangkok er der også masser af pubs. Et udmærket sted er Bully's Bar på Sukhumvit, mellem Soi 2 og 4. Her fås et udmærket udvalg af thailandske og udenlandske øl, og der vises Premier League fodbold og andre sportsgrene på de mange tv-skærme. Hvis man er glad for aircondition i den thailandske varme, er Bully's et udmærket sted. Samtidig har de i modsætning til de fleste steder i Thailand faktisk pool-borde som man kan spille på (de er ikke fuldstændigt smadrede). Fadøl fås fra cirka THB 100 (kr 18) og opefter.

Er man Manchester United-fan, så findes der faktisk en M.U.-bar på Sukhumvit Soi 11. Her foretrækker jeg dog at gå forbi...

Sky Bar i Silom-kvarteret, er også et besøg værd. Det en bar, der sammen med restaurant Sirocco, ligger på toppen af Lebua-hotellet, på 63. etage. Hvis man er højdeskræk, så er det ikke et sted at tage hen, og selvom restuaranten er udmærket (men svinedyr), så er udsigten lige så god, hvis man bare skal have en drink eller to. Tag det pæne tøj på, og den tykke tegnebog med (en gin&tonic koster THB750 (kr 141)).

ANNONCE
Bed Supperclub - Hvad koster en bytur i... BANGKOK Bed Supperclub

Klubber/Diskoteker

Mens Q Bar måske ikke er et decideret diskotek, men mere en klub, så er det stadig et af de hippeste steder at blive set i Bangkok. Nogen vil måske sige at stedet har peaket, men ikke desto mindre er det stadig et trendy sted, hvor jeg for et par år siden spottede selveste Remee. På Connery's test-tur (som IKKE var finansieret af redaktøren), så jeg ikke nogen celebs, men efter et par øl i baren nedenunder (THB 230 (kr43) for en Singha), gik vi ovenpå, hvor man kan sidde på en stor terrasse. Her blev det til et par drinks, fx Gin&Tonic til THB270 (kr51), inden vi smuttede videre til The Nest, der som nævnt ligger lige overfor. The Nest er en rooftop-bar, hvor kun en mindre del af stedet er overdækket. Derfor er det absolut IKKE et sted man tager hen, hvis det siler ned. Til gengæld er der fri entré. Promillen var kommet lidt deropad, og der var stødt nogle norske tøser til gruppen, så valget faldt på 3 liter Long Island Ice Tea, der serveres i et glastårn, hvor man så selv øser over i glas. THB 2300 (kr 431) koster sådan en omgang, og da de ikke er berygtede for at spare på sprutten, så kan man vel ikke kalde det for dyrt. Selvom jeg gjorde en dyd af at notere mig priserne, så var min hukommelse på dette tidspunkt ikke helt i index 100, men jeg mener at de forlangte THB199 (kr 37) for en Heineken på flaske. Fordelen ved at bo på Le Fenix Hotel er, at man kan få skrevet sine barregninger fra The Nest på sin hotelregning.

På Sukhumvit Soi 11 ligger også Bed Supperclub (i folkemunde bare "The Bed", eller blandt danskerne derude "Bed'en"). Bygningen er lidt et kapitel for sig selv (se billede). Her har man de strengeste adgangskrav, dvs. lange bukser og pæne sko, og et ufravigeligt krav om ID-check i døren, hvilket kan være lidt irriterende, da jeg som regel lader mit kørekort blive hjemme i Danmark, og et pas fylder meget i lommen. På Bed Supperclub har man, i stil med NASA i gode gamle dage, et tema med hvidt interiør overalt.
Som regel betaler man THB800 (kr 150) i døren, og det inkluderer så to drinks. Men jeg mener at erindre, at denne pris varierer alt efter ugedag. En Gin&Tonic koster THB330 (kr 62).

I Thailand skal barer og natklubber pr lov lukke klokken 02. Og det gør ovennævnte steder. Men hvis man ikke synes at festen skal slutte allerede, så er det bare at alliere sig med en taxachauffør, der kan køre dig til nogle af de diskoteker via politibestikkelse får lov til at holde længere åbent. Et af disse steder er Spicy, der som regel har åbent til ved 04-tiden. Her betaler vesterlændinge dog en højere entré end de lokale. Nogle gange er det THB200 (kr 37), andre gange THB500 (kr 94) inkl 1-2 drinks. En vodka&cola koster THB 230 (kr 43), og de sparer ikke på vodkaen. På Spicy er andelen af "almindelige" thaier større end på klubberne på Sukhumvit soi 11, men her er også "working girls".
ANNONCE
Bangkok - Thailands hovedstad
Indbyggere: 8,28 mio.
Alkohol: De mest kendte thailandske ølmærker er Singha og Chang. Sidstnævnte er lanceret som Carlsbergs thailandske øl, men Carlsberg trak sig efterfølgende ud af samarbejdet. Tilbage står de kendte Carlsberg-elefanter på Chang-etiketten.
De lokale er meget glade for den billige Mekong-whisky (som teknisk set er en rom), som fx. SangSom.
Red Bull kommer fra Thailand, og er ganske udbredt både som energydrik, såvel som mixer i drinks.
Baberating: 7/10. En svær vurdering, for enten kan man li' thai-piger, eller også kan man ikke. Men det trækker absolut op, at det også er let at møde søde fx skandinaviske eller australske piger, der er på jordomrejse. Og dem kan vi altid li'!
ANNONCE

Læs de øvrige i "Hvad koster en bytur i"-serien:


Hvad koster en bytur i MADRID

Hvad koster en bytur i PRAG

Hvad koster en bytur i CANNES

Hvad koster en bytur i BUDAPEST

Hvad koster en bytur i BANGKOK

Del

Seneste nyt

Annonce