Connery

Hvad kan gå galt under en botox-behandling?

Hvis du har overvejet at få botox, men har holdt dig tilbage, fordi du har været bekymret for de potentielle sideeffekter af botox, så er denne artikel for dig. I denne artikel kommer vi ind på de mulige komplikationer, der kan opstå efter en botox-behandling.

Botox er et godkendt lægemiddel

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at botox er et lægemiddel. Det er ikke et ulovligt produkt. Botox er et lægemiddel, det blev godkendt af FDA, det amerikanske sundhedsvæsen, til at blive brugt i kosmetiske sammenhænge tilbage i 2002. Siden da er det også blevet et godkendt lægemiddel i Danmark, hvor mere end 1 million danskere har benyttet sig af det til at reducere deres rynker og linjer. På verdensplan er botox en af de mest populære kosmetiske behandlinger, da det er en ikke-kirurgisk behandling, som er billigere end en operation, hvor man skal under kniven, og der følger lavere risiko med behandlingen. 

Alligevel har botox fået et uheldigt rygte i medierne, hvor botox kun får omtale, når en behandling er gået galt. Hvis en botox-behandling dog bliver administreret korrekt af professionelle mennesker såsom læger og sygeplejersker, kan du få naturlige resultater, hvor du stadig ligner dig selv. 

De problemer der kan opstå med botox

Selvom risikoen ved at benytte botox er lille, har behandlingen, præcis ligesom ved andre medicinske og kosmetiske behandlinger, en risiko. Nogle af de mindre sideeffekter af botox er nedenstående:

  • Rødme. Det er en sideeffekt af selve botox-injektionen.
  • Blå mærker. Det er en typisk risiko, der følger med enhver injektion. En erfaren professionel vil dog vide, hvilke teknikker der skal gøres brug af for at mindske chancen for blå mærker.
  • Hævelse. Det er også en almindelig sideeffekt af injektioner.
  • Blødning.  Nogle gange kan blødning forekomme, fordi nålen kan komme til at støde ind i en åre. Det vil dog stoppe ret hurtigt, og der vil ikke være meget blod.
ANNONCE

Man kan også opleve mere seriøse komplikationer med botox såsom allergiske reaktioner, vejrtrækningsproblemer, hovedpine og forkølelseslignende symptomer. De komplikationer kan dog mindskes, hvis man sørger for at få en botox-behandling hos en professionel. 


Botox-behandling i Danmark

Med over 174 kosmetiske klinikker kan man få botox i Århus, Odense, Vejle og mange andre storbyer i Danmark.  Sørg altid for at booke en konsultation med en læge eller en kosmetisk sygeplejerske på din udvalgte kosmetisk klinik, hvis du er usikker på noget. Prisen på en botox-behandling er typisk mellem 900 - 4.900 kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce