Connery

Hvad er trypofobi?

Frygter du også frugt, bobler og vafler?

Frygt kan være mange ting, og selvom der er visse ting, vi sikkert alle kan definere som skræmmende, er der andre ting, som for nogen kan virke helt uskyldige, imens det kan skræmme livet af andre. 

Som fx frugt, bobler og vafler, som egentlig ikke er uhyggelige i sig selv, men som har en ting tilfælles: Huller.

Trypofobi er frygten for mønstre eller former, der ligner små huller. Trypofobi er ikke officielt anerkendt som en psykisk lidelse, og det er også et omdiskuteret fænomen blandt psykiatere. Hvor nogen mener, at symptomerne ikke er nok til at definere en fobi, mener andre, at følelsen af angst og ubehag, når man ser mønstre eller former, der ligner små huller, er nok til at betegne det som en legitim fobi. 

Symptomerne ved trypofobi er ofte mavesmerter, hudirritation, panikanfald og generelt ubehag. Trypofobi forekommer som en reaktion på frygt, væmmelse eller begge, selvom væmmelse ofte er den stærkeste følelse.

Forskere har fundet ud af, at tusindvis af mennesker hævder at lide af denne fobi. Man mener, at ordet første gang blev brugt på et online forum i 2005, og siden har det vokset sig stort på de sociale medier. 

I videoen herunder kan du høre mere om lidelsen og også teste dig selv.

Advarsel: Der er rigtig mange huller!

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Connery Redaktionen Connery Redaktionen

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt