Connery

Hvad er en smelfie?

Hver 5. gør det!

Selfiekameraerne i smartphones har introduceret mange nye adfærdsmønstre i forbrugerne, og i de nyeste undersøgelser introduceres et nyt begreb til samlingen af smartphonerelaterede udtryk: Smelfie. 

Digitaliseringen af medierne har ændret på mange af vores dagligdagsvaner - åbenbart også når det kommer til toiletvaner. Tidligere var det ikke unormalt, at der lå et ugeblad eller en avis, som man lige kunne underholde sig med, mens man gjorde, hvad man skal, men efterhånden har smartphonen overtaget. Vi læser nyheder, scroller på Facebook og swiper på Tinder. 

Men det er åbenbart ikke det eneste, en smartphone kan bruges til på toilettet. En undersøgelse foretaget af smartphonegiganten Huawei viser nemlig, at knap hver femte 18-35 årige dansker har prøvet at tage selfies under i et toiletbesøg. Undersøgelsen viser tilmed, at der er et af kønnene, der er særligt glade for at posere på toilettet - der er nemlig knap dobbelt så mange kvinder som mænd, der har brugt toilettet som fotostudie. 

”Vores smartphones er i sandhed med os overalt – ikke mindst når det kommer til de unge. Det er ikke overraskende, at mange bruger smartphonen, når de besøger det lille hus, men at toiletbesøg ligefrem bliver kombineret med at tage selfies – eller ’smelfies’ som vi nu er begyndt at kalde dem – er ny viden for mig. Men jeg kan da ikke andet end at trække på smilebåndet, og så synes jeg, de unge skal glæde sig over, at vi ikke har opfundet et duftfilter endnu,” siger Marie Feldborg, Senior Marketing Manager hos Huawei med et glimt i øjet.

Sex og selfies

Men selvom vi tydeligvis ikke er bange for at tage selfies i private situationer, så er der stadig en aktivitet, det sjældent optræder. Det er nemlig blot 1 procent af danskerne, der har prøvet at tage en selfie under sex ifølge Huaweis undersøgelse. Men hvem ved om vi et par også ser en stigning i sexfies?

”Selvom smartphonen er rykket med os på toilettet, er der altså noget der tyder på, at det endnu ikke er en social norm at tage selfies i en intim situation med et andet menneske. Men hvis man for 10 år siden havde sagt, at man i fremtiden ville sidde og tage billeder på toilettet, havde folk nok også rystet på hovedet. Så tallene kan jo se anderledes ud om nogle år,” siger Marie Dam Feldborg.

I nedenstående tabel kan du se, i hvilke situationer folk ellers har hevet telefonen frem til selfies. 

Hvad er en smelfie?
Del

Seneste nyt