Connery

Hvad er en indflytningsrapport? Bliv godt klædt på til din flytning her

Er du en af dem, der står overfor et af de største skridt i dit liv ? at flytte hjemmefra i egen lejebolig? Eller er du i stedet en af dem, der efter mange år med pasning af eget hus og have nu rykker teltpælene op og flytter i en lejet bolig i stedet?

Uanset hvad din situation er, så er der meget at finde hoved og hale, når man står og skal til at flytte i lejebolig. Her skal du måske pludselig stifte bekendtskab med ord som indflytningsrapport, flyttesyn eller noget helt tredje for første gang i tilværelsen. 

Men bare rolig - hjælpen er nær. 

En indflytningsrapport er til din fordel, når du flytter i lejebolig

Har du i forbindelse med din flytning stødt på ordet indflytningsrapport og undret dig over, hvad det mon helt præcist er for en rapport? 

En indflytningsrapport er den, der bliver lavet på baggrund af det indflytningssyn, du og din udlejer foretager jer, inden du rykker ind i boligen. Her skal det vurderes, hvilken stand lejligheden er i, når du overtager den.

Du skal derfor ikke tro, at en indflytningsrapport ikke kan være til din fordel - for det kan den. 

En grundig indflytningsrapport kan spare dig for mange penge

Hvis/når du engang skal flytte fra lejeboligen igen, så vil det være den indflytningsrapport, der ligger til grund for, hvor mange penge du skal have retur af din udlejer, når der også her skal gennemføres et flyttesyn. 

Det kan for eksempel være, at du på på baggrund af en god og grundig indflytningsrapport ikke selv skal have en krone op ad lommen, den dag hvor du ikke længere skal bo i lejeboligen. Og det ville da ikke være så tosset, vel?

Alt efter hvem der har ansvaret, skal der oprettes en vedligeholdelseskonto

Der vil altid være vedligehold af en bolig ? det gælder derfor også for den lejebolig, du står og skal til at flytte ind i. Men det kan variere meget, hvem der har vedligeholdelsen for hvad ? men ofte er det dig som lejer, der har ansvaret for den indvendige vedligeholdelse af boligen. 

Hvis ikke det ansvar ligger hos dig, men i stedet din udlejer, skal du være opmærksom på, at der skal være oprettet en indvendig vedligeholdelseskonto. Hvis der er det, vil det stå i din lejekontrakt. 

På den vedligeholdelseskonto skal du hver måned, sammen med din leje, indbetale et beløb til vedligeholdelse. Når det er nødvendigt, kan du kræve, at din udlejer foretager vedligeholdelse for det beløb, der er på kontoen, så de ting, der trænger, kan få en genopfriskning. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce