Connery

Humleridderne's ny album Supersky under kniven

Er det noget værd ?

Humleridderne's ny album Supersky under kniven
Jeg er temlig sikker på at alle kender Humleridderne, at undertegnede gør har nok en hel del at gøre med det faktum at deres stamværtshus, ligeledes er undertegnedes ynglingssted at indkassere en herrebrandert.

Som indfødt amar'kaner og stamgæst på Bodega Fidusen (ja det hedder den altså !), var vi de første til at skråle med på "Malerhjerne", "Tid til en humle" og hvad de ellers alle sammen hedder. Ingen havde på det tidspunkt forventet at det skulle udvikle sig til en vaskeægte landeplage. Hmm well, det skete og Danmark festede med, stort set alle kongerigets festivaller havde Humledrengene på plakaten i de følgende år, og set fra et objektivt synspunkt er det vel logisk nok, jeg mener, festival+øl= Humleridderne.

Der er vel næppe noget så dansk som øl, nogle af vores stolteste øjeblikke er når man som dansker på charterhelvede spotter en Tuborg eller Carlsberg på en fedtet hylde i Grækenland. Man bliver helt stolt og føler pludselig en underlig trang til en kold bajer. Det er sgu danskhed på et højt plan !

Humleriddernes popularitet har altid været baseret på deres evne til og starte en fest, Malerhjerne og alle de andre hits er ikke just indadvente tekster krydret med lyden af en triangel som symboliserer frygt. (eller lignende kunstnerisk crap !)

Når det er sagt, så har jeg altid nydt sange som "Hellere se dig død" og "Fejdens værd" pga af deres evne til og være/fortælle en seriøs historie med pointe og substans UDEN og blive tør og kedelig.

At Humleridderne så samtidig holder af Irsk folkemusik og det skinner igennem, ja så må man tippe hatten for et såkaldt raporkester som tør rode sig ud i sådan noget.

Deres aktuelle album, "Supersky", er et vaskeægte Humleridder album. Der er inspirationen fra Irland (dog i mindre mængder), Dan's lækre fornemmelse for at lægge på beatet (den mand har et flot flow i hans rap) og de har tydeligvis lukket Jimmi ud fra anstalten (den mand trænger til hjælp, SERIØS hjælp).

Set fra et pladeselskabs synspunkt, alt det der skal til for at blive kaldet et Humle album.

MEN !

Der mangler altså et eller andet (nu bliver jeg upopulær på den lokale), jeg mener, jokes og drengerøvs vitserne er der, de seriøse sange er der og stemningerne er der.

Der mangler de der åbenlyse HumleridderHits, jo der er "Den Lille Genmanipulator" (fed historie...), "Græsk for begyndere" (ik rigtig sjov nok) og den gode ide der ikke rigtig fanger "Danmarks Bedste Boyband". Den sang jeg nok vil fremhæve er "Fuck A'", her groover det på den fede måde, en typisk vanvittig tekst og kyllingerap ( ? ) som virker vanvittigt nok til at jeg køber den.

Hvis man i forvejen holder af Humleridderne så er det ned i den lokale pladebiks og hente Supersky med det samme, for guderne skal vide at musikken og teksterne som helhed HOLDER. "Hmmm", "2 sal mf" og flere er rigtig gode sange/historier, hvor musikken og teksten flyder godt sammen.

Set overall er pladen musisk på toppen, det groover og svinger som det skal, lyrisk og flowmæssigt er der heller ikke meget og komme efter, de kan deres kram.

Spørgsmålet er i virkeligheden bare om melodierne (omkvædene) er der til et comeback, herfra skal der lyde et....

Hmmmmm
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce