Connery

Hugo - Oscar belønnet film fra mesteren Martin Scorsese

Hugo er en fortælling fyldt med lidenskab, poesi, drømme og melankoli.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvsfaktor og info:
Drengerøvsfaktor: 30%

Teknisk information:
Original titel: Hugo
USA, 2012
Instruktør: Martin Scorsese
Medv.: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Jude Law, Ray Winstone, Emily Mortimer, Helen McCrory, Michael Stuhlbarg, Frances de la Tour, Richard Griffiths og Christopher Lee
Genre: Eventyr/Drama/Familie
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 126 min
Bio premiere: 15. marts 2012
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Den 12-årige Hugo Cabret (Asa Butterfield) elsker at reparere mekaniske genstande og at gå i biografen, for at se de magiske stumfilm, sammen med sin far (Jude Law). En dag kommer faderen hjem med en lille mekanisk robot, som bliver deres fælles projekt at reparere, men da faderen pludseligt dør i en frygtelig brandulykke, vendes den unge Hugos liv op og ned. Han tvinges til at bo sammen med sin alkoholiske onkel Claude (Ray Winstone), der bor og arbejder på den Parisiske togstation Gare de l'Ouest. Her passer Hugo for det meste sig selv og fordriver dagen med at stjæle små mekaniske genstande fra stationens legetøjsbutik og trække stationens mange urværker op.
ANNONCE
United International Pictures - Hugo - Oscar belønnet film fra mesteren Martin Scorsese United International Pictures
Hugo er overbevist om, at faderen efterlod en hemmelig besked i robotten og hvis han blot kan få den til at virke, vil hemmeligheden blive afsløret. Men Hugo må passe på når han færdes på stationen, for den strenge stations betjent (Sacha Baron Cohen) vil meget gerne have fingre i alle de forældreløse børn, der efter hans mening forpester stationen. Også legetøjsgrossisten Georges (Ben Kingsley) har set sig gal på den lille dreng og har derfor taget Hugo’s notesbog, hvori hans fars tegninger og noter omkring robotten er.

For at skaffe sig bogen tilbage, følger Hugo en aften efter Georges. Udenfor Georges hus møder Hugo Georges gudbarn Isabella (Chloë Grace Moretz), der lover Hugo, at hjælpe ham med at få bogen tilbage. Sammen opdager de at Isabellas ”Papa” Georges i virkeligheden er Georges Méliès, en af stumfilmens pionerer og mest respekterede filmskabere. Men Georges vil ikke kendes ved sin fortid og det er nu op til Hugo og Isabella atter at vække lidenskaben i Georges.
ANNONCE
United International Pictures - Hugo - Oscar belønnet film fra mesteren Martin Scorsese United International Pictures
Det er velkendt at Martin Scorsese er en stor filmelsker. Ingen anden instruktør har gjort så meget for restaurering og bevaring af filmklassikere, der var gået tabt for evigt, hvis det ikke hvade været for ham. Derfor er det også meget passende, at det netop er Scorsese, der står bag denne kærlighedserklæring til en af filmmediets pionerer; Georges Méliès. Navnet siger dig måske ikke noget, men Georges lavede faktisk over 500 film i årene 1896-1913. Hans mest berømte er vel nok Rejsen til Månen/Le Voyage dans la Lune, hvori en raket bliver skudt op på månen, der har et menneskeansigt. Méliès var en yderst opfindsom filmmager. Hans baggrund som tryllekunster gjorde ham idél til at lave trickfilm, der tryllebandt datidens publikummer.
ANNONCE
United International Pictures - Hugo - Oscar belønnet film fra mesteren Martin Scorsese United International Pictures
Hugo er kun momentvis mageløs, desværre udebliver magien lidt for længe. Der er som sådan ikke noget galt med historien, men den tager sig bare for lang tid til for at nå frem til det spændende, nemlig Georges Méliès forunderlige filmværker. Det er tydeligvis her at historien kommer til live, men vi må vente 2/3 dele af filmen for at få forløsningen og det er simpelthen for længe, især med det faktum i mente, at filmen er møntet på et yngre publikum. Hugos store force er, udover en fremragende rollebesætning, det visuelle element.

Filmens univers er rigt på detaljer og Scorsese har virkelig leget med kamera og linser. Filmen er optaget i 3D og man kan virkelig fornemme en forskel, fra de film der bare bliver konverteret efterfølgende. Der er tænkt over hvert eneste billede og Hugo slår efter min mening Avatar som den flotteste 3D film til dato. Filmen vandt da også velfortjent en Oscar for bedste fotografering. Havde historien været en lille smule skarpere ville Hugo have været et mesterværk. Nu ender den blot med at blive en fin hyldest til filmhistoriens legender.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce