Connery

Huawei P8 [Test]

Kineserne bevæger sig op i prestigerækken

*Denne anmeldelse er efter publicering blevet sponsoreret af Huawei

Huawei P8 [Test]
Huawei P8 [Test]

Huawei er i galoperende vækst, og for et par uger siden præsenterede de deres nye topmodel: Huawei P8.

P8 er et spændende forsøg, på at komme op og lege med smartphone-markedets flagskibe, og hvor Huawei tidligere har lagt i den lavere ende af feltet, er det nu på vej til en ny position.

P8 har en hel perlerække af salgspunkter, og de vigtigste er et holdbart design i høj kvalitet. Konkurrencedygtige specifikationer (Læs. ikke de vildeste, men bestemt heller ikke bagefter). Lav pris, og smartphonemarkedets mest avancerede billedstabilisator. Ikke en dårlig perlerække, hvis du spørger mig.

ANNONCE
Huawei P8 [Test]

Det holder længere

Der er sket mange ting, i forhold til sidste års topmodel. Årets topmodel byder både på en markedsførende Octa-core Kirin processor, der skulle være langt mere effektiv, end de øvrige på markedet. Og det ER den. P8 holder strøm i op mod halvandet døgn ved normalt brug. Det er hands down første gang, at jeg oplever det i en topmodel - og det er en fantastisk følelse. De 12 ekstra timer, giver en hel umanerlig frihed - og ja, jeg er alt for afhængig af min smartphone.

Design der holder

P8 er omsluttet af et unibody i aluminium - Hvert unit står i over 250 timers bearbejdning. Det er ganske imponerende, for det har resulteret i et design og en bygningskvalitet, der ikke er til at tage fejl af. P8 kan holde til flere tæsk end forgængerne, og den er samtidig flottere - og ikke nær så villig til at køre varm.

Det er ikke størrelsen, men gørelsen

..Når det gælder kameraet. P8 er med sine 13 MP ikke det mobilkamera, med flest megapixel på ryggen. Til gengæld har kineserne arbejdet i en optisk billedstabilisator, der kan håndtere en meget højere grad af kamerarystelser (1.2 grad) - Det gør billeder og snaps MEGET mere klare. En vigtig feature. Især hvis det er det der billede, der bare ikke kan genopstilles.

Der er desuden blevet bygget et par sjove features i kamerasoftwaren - De gør det muligt at simulere lang og kort lukketid, og så kan man pludselig lave lightpainting-billeder. Se videoen herunder.

ANNONCE
Huawei P8

Et let irritationsmoment [indsæt passende emoji]

Huawei P8 er langt hen ad vejen en herlig telefon. Den er konkurrencedygtig - både på pris og ydelse, og designet er i den pæne ende. Når det så er sagt, er der et par irritationsmomenter ved en fabriksfrisk P8 - Ikke de store af slagsen, men alligevel noget man burde kigge på til en softwareopdatering: Keyboardet er ikke optimalt - Nogen vil mene, at det er et spørgsmål om rutine og tilvænning, men tingene er placeret anderledes end jeg er vant til, og jeg rammer ofte de forkerte knapper. Desuden er der IKKE en velassorteret emoji-ordbog med, og det er altså et problem i det herrens år 2015, hvor man ikke rigtig kan udtrykke sig, hvis man ikke har den emoji der græder af grin! Det er selvfølgelig et problem der løses, ved at installere et nyt keyboard fra Google Play - Swiftkey will do it.

Desuden er der en del små irritationsmomenter i den intelligente firmasoftware, der styrer strømforbruget. Den skal nemlig lige lære hvilke apps du gerne vil køre i baggrunden - og det tager længere tid, end man lige skulle tro, at nå hele vejen igennem sit app-spektre. Med det, har jeg faktisk fået lettet hjertet for små trykkende ting.

..Men så er det heller ikke værre

Huwaei P8 er en solid, veltænkt smartphone, der vil, og kan det meste. Hvis du er typen der gerne vil skifte telefon en gang om året, men er trykket ved at priserne for topmodellerne efterhånden rammer 5 og 6 tusinde kroner, er P8 med prismærket på 3.699 kroner, bestemt værd at kigge nærmere på.

ANNONCE
Huawei P8 Specifikationer og features
  • Kommer i farverne champagnehvid og grå
  • Skærm: 5.2" IPS, FullHD, 16 mio farver.
  • 6,4 mm tynd, 144 gram, aluminium unibody
  • Batteri: 2600mAh batteri
  • Processor: Kirin 930 Octa-Core 64-bit chipset processor (Quad 2.0GHz + Quad 1.5GHz)
  • Hukommelse: 3 GB RAM, op til 128GB hukommelse på microSD.
  • Noisecanceling: Volumen kan hæves op til 58% over normalt niveau. I stærk vind kan telefonen reducere støj med op til 90% gennem brug af headsettet
  • Kamera: 13 MegaPixel med en Optical Image Stabilizer (OIS) på op til 1,2 grader kan der tages billeder af høj kvalitet under kamerarystelser. Verdens første firefarvede RGBW sensor. Lyset forstærkes med 32% i højkontrast lyssituationer og dæmpes med 78% i svage lysforhold. DSLR-level uafhængig billedprocessor, der reducerer billedstøj og opfanger detaljer under både høje kontraster og svage lysforhold.
  • Frontkamera: 8 MegaPixel
  • Mere info: HuaweiDevice.dk

Vejl. Pris: 3.699,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt