Connery

Huawei Mate 9 Pro

Huawei har lanceret nyt flagskib på det nordiske marked

Huawei præsenterede i går Huawei Mate 9 Pro som ny topmodel for deres brand, på det danske marked. 

Mate 9 Pro blev tidligere på måneden lanceret i Sydeuropa i et samarbejde med Porsche design, og der har gået en smule spekulation på, om modellen også ville nå til de nordiske lande. Det har den så gjort, men samarbejdet med Porsche design er blevet skrottet, til fordel for Pro-versionen fra Kina, der i stedet er brandet på kamera-fronten sammen med producenten Leica - det samme var Huawei P9 tidligere på året. 

Fra Huaweis side lyder det, at danskerne ikke køber telefoner, baseret på brand-samarbejder - og at størstedelen af køberne på det danske marked ikke er interesserede i at købe en telefon der har fået et højere prismærke, på grund af et ekstra klistermærke, der repræsenterer et bilmærke. Det er sådan set en betragtning, vi gerne tilslutter os. 

Tilbage står vi så med den rene Huawei Mate 9 Pro, en ny topmodel. 

Mate 9 Pro er en 5.5" smartphone i et design der gør brug af en lettere kurvet AMOLED-skærm. 

Telefonen kommer i to farver på herhjemme: Space Grey og Champagne Gold. Designet kurver både ved fronten og bagsiden, og giver en telefon der ligger meget godt i hånden. 

På hardware-fronten har vi at gøre med et særdeles ambitiøst produkt. En af disse hovedfeatures er 2. generation af kamera-samarbejdet med Leica. Et dual-lens system der byder på 2 x zoom, optisk billedstabilisering, 12 Mpix farvesensor og en 20 Mpix sort/hvidsensor - der hjælper til en ekstra god detaljegrad i mobilbillederne. Det er også blevet plads til mere effektive 4K optagelser, med det nye videocodec H.265 - op til 50% bedre komprimering end H.264.

Skærmen er en anden feature der er værd at bemærke. De 5.5" byder på AMOLED-teknologi og en opløsning på 2560x1440 pixel. Og rigtig mange RAM. Hele 6GB af slagsen.  

”Jeg har arbejdet i Huawei i mere end fem år, og jeg tør godt sige, at jeg aldrig har været så spændt og haft så store forventninger til et produkt, som netop dette. Mate 9 Pro er en førsteklasses smartphone, og vi er virkelig gået all in på alle parametre,” siger Thor Gøtz.

Hele specifikationslisten har du her:

Pris og tilgængelighed:

Mate 9 Pro kan forudbestilles i alle salgskanaler fra dags dato med en vejledende udsalgspris på 5.999 kr. Den lander på hylderne den 20. december.

Jeg vender selvfølgelig tilbage med et fuldt review af devicet inden da - Så kan du selv bedømme, om der er plads til en ekstra julegave til dig selv. 

Del