Connery

Hotel-anmeldelse: Jantzens Hotel

Den eventyrlig ø-perle på Bornholm.

Når det kommer til Bornholm, er der rigtig mange interessante overnatningsmuligheder rundt på øen.

Alt fra camping til de finere hoteller - men en ting der er gennemgående på Bornholm, er de autentiske, historiske overnatninger, som varierer i alt fra badehoteller til ikoniske gamle bindingsværker.

Det giver en overnatning med et historisk vingesus og den ægte bornholmer-stemning - en økultur-stemning, som sætter sit præg på hele oplevelsen af øen.

Da vi var på reportage på øen tidligere på sommeren, fik vi muligheden for at overnatte på det nyrestaurerede Jantzens Hotel i hjertet af Gudhjem, som vi tit har set på vores vandreture langs den snoede gågade i byen.

Nu var tiden kommet til at afprøve det - og det var en oplevelse udover det sædvanlige.

Jantzens Hotel ligger absurd centralt i Gudhjem ned af den stejle bakke ned til Gudhjem Havn, hvor langt de fleste butikker, oplevelser, og spisesteder mere eller mindre befinder sig - det kunne næsten ikke ligge bedre, da man både har det pulserende liv langs hovedgaden et stenkast fra hotellet men samtidig langt nok ind ad sidegaden til, at man kan finde ro og fred samt opleve en nattesøvn uden forstyrrelser fra by- og natteliv.

ANNONCE
Den eventyrlige gårdhave. - Hotel-anmeldelse: Jantzens Hotel Den eventyrlige gårdhave.

Selve hotellet er indrettet med en række unikke, forskellige værelser, der tilbyder noget til enhver smag - hyggelige, rummelige og charmerende værelser, hvor visse af værelserne har den skønneste lille altan med udsigt til vandet og Gudhjem Havn.

En personlig stil, hyggelige møbler og hjemlig charme, der kombinerer badehotel-viben med de finere hoteller. Der findes ikke to værelser, som er ens - hvilket afspejler den legende, farverige og afslappede tilgang til hotellet, som er ganske befriende og fascinerende.

Er man en familie på tur, har man mulighed for at overnatte i deres familieværelser, som ligger isoleret fra hotellet i små hyggelige autentiske huse på den modsatte side. Jantzens Hotel ligger i en sidegade, hvor man på hver side af en lille privat parkeringsplads finder hotellet og de små huse, som er originale bygningsværker, der kan dateres 150 år tilbage i tiden.

Bindingsværks-annekset er blevet nyistandsat og er i gang med at få de sidste detaljer på plads med renoveringen, hvilket allerede nu giver dig en historisk, autentisk overnatning med store flotte bjælker i loftet, originale detaljer og en hyggelig, ø-boer-stemning over hele linjen.

Man forestiller sig lidt, at det var sådan, man oplevede overnatningen i gamle dage, når man tjekkede ind på en lille lokal kro eller de pulserende badehoteller - autentisk, eventyrlig oase.

ANNONCE
Familieværelserne på hotellet. - Hotel-anmeldelse: Jantzens Hotel Familieværelserne på hotellet.

Foruden hyggelige værelser og beboelsesområder vil jeg næsten sige, at det største trækplaster er deres guddommelige gårdhave. Som samlepunkt for alle hotellets gæster kan man sætte sig i de etagedelte gårdhaver, der både byder på til morgenkaffe i den spæde morgensol eller eftermiddagskaffe i læ af den naturlige bornholmske klippevæg, som tårner sig op i hjørnet som en naturlig isolator for hyggen.

Flora og fauna bugner i en syndflod af farverige, velduftende og natur grønne nuancer, som gør det til et slice of heaven - oasen er kilet ind i bymidten, som var man taget på en spontan rejse til Narnia.

Selve terrassen ligger kilet ind i midten af Gudhjem, hvor man har den overdådige natur velbevaret midt i oasen - Bornholm, Ærø og mange af de små ø-kulturer med deres kystnære placeringer gør, at der sker noget magisk med de grønne omgivelser, og denne lille skønne oase er et af de bedste eksempler på ø-romantik, jeg længe har set.

 Rendyrket terapi for sjælen, hvor vi kunne få selv vores 1-årige og 4-årige til at sidde stille ved morgenbordet i ly af figentræer og rosenbuske.

Morgenkompletten var en skøn og simpel smagfuld buffet med røræg, bacon, pølser, æg, mysli og yoghurt samt dagens hjemmebag, frugt og juice. Der var alt det, du har brug for - og når man kan få serveret maden ude i gårdhaven i den fugtige, lune morgensol?

Rendyrket zen!

ANNONCE
Klippeoasen midt i Gudhjem. - Hotel-anmeldelse: Jantzens Hotel Klippeoasen midt i Gudhjem.

Derudover er der også rig mulighed for at forsyne sig i en lille hyggelig gård-café, hvor man efter aftale kan få en kold cocktail eller øl i solen - eller opleve spontane middage og kaffehygge alt efter humøret i sæsonen.

Hotellet kører nemlig med en slags flydende service, hvor der ikke står nogen i døren eller receptionen, men at man i stedet aftaler det over telefonen og ringer til personalet, hvis man har brug for hjælp.

Den daglige leder Anne Marie Møller går rundt og hilser pænt på gæsterne og hyggede omkring os. Det gav den hjemlige hygge med højt til loftet og man følte sig som inviteret ind i et hyggeligt hjem.

Det giver hotellet en hjemlig charme med fokus på det vigtige - afslapning, hygge og det at trække stikket fra hverdagsræset og hamsterhjulet.

Samlet set

Jantzen Hotel er en guddommelig oase i hjertet af Gudhjem, som skaber en fusion mellem Bornholms historie, ø-kulturen og den hjemlige hygge i luksuriøse oplevelsesrammer.

Et vandedannende zen-skabende univers med raffineret eventyr-gårdhave, højt til loftet, imødekommende betjening og et oplagt overnatningssted til dig, der gerne vil have fred og ro på din ferie, men samtidig befinde sig pladask i midten af, hvor alt sker - en paradoksal kombination, som Jatnzens Hotel til noget særligt.

ANNONCE
Jantzen Hotel

Hjemmeside

Morgenbordet på Jantzens Hotel. - Hotel-anmeldelse: Jantzens Hotel Morgenbordet på Jantzens Hotel.
Del

Seneste nyt