Rejseliv

Hotel-anmeldelse: Hotel Alsik

Hotel-oplevelse udover det sædvanlige.

Hotel-anmeldelse: Hotel Alsik
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. november 2024

Nu dukkede der endelig en mulighed for at kigge forbi Sønderjylland og opleve hypen omkring et hotel, der for 2. år i træk kan bryste sig af titlen Danmarks Bedste Luksushotel.

Vi snakker selvfølgelig Hotel Alsik, som tårner sig op set et moderne fyrtårn i hjertet af Sønderborg.

Til et rejsegilde for det kommende kæmperesort Nordborg Resort fik vi fornøjelsen af en overnatning på Alsik – og titlen som landets mest luksuriøse overnatning er ikke en underdrivelse. Tværtimod.

5030380 1 scaled

Indbydende atmosfære og hjemlige fornemmelser

Selvom det måske virker som et sjovt sted at starte sin hotel-anmeldelse, så er akustikken i hotellet noget af det første, man lægger mærke til helt spontant, når man træder ind. Det er en gigantisk bygning med højt til loftet, masser af luft og en kapacitet, som uden den rette arkitektur kunne runge værre end en sportshal – men den canadiske arkitekt Frank Ghery har lavet en lille genistreg på Alsik og skabt en masse designs med naturligt træ og små designdetaljer, som gør de store, åbne rum meget imødekommende, intime og behagelige.

En af de ypperste egenskaber for et hotel – hvis du spørger mig – er evnen til at fusionere hjemlig hygge med moderne luksus. Evnen til at få en til at føle sig hjemme på sit værelse samtidig med, at man har oplevelsen af at ‘være ude’ og få sig et afbræk fra hverdagen. Det formår Alsik til punkt og prikke med deres moderne, varme og levende designs på værelserne – der er fokus på store, åbne vinduer, masser af naturligt lys og komfortabel minimalisme.

Værelserne findes i forskellige afskygninger alt efter ønsket prisleje og plads, men selv de ‘billige’ værelser er ikke gået på kompromis med hverken udsigt eller den atmosfæriske varme – de enorme glasvinduer og glaspartier på bygningen er ikke kun til æstetisk pynt, men er en vigtig brik i at få det moderne, varme lysindfald ind i hvert enkelt rum, hvad enten ud har udsigt udover byen eller den underskønne havnefront.

5030382 1 scaled

Gastronomisk tour-de-force og multi-funktionelle faciliteter

Alsik er et af de hoteller, hvor man ikke kun kommer for overnatningen – men mindst lige så meget glæder sig til ‘ekstramaterialet’. Alsik Hotel i Sønderborg byder på et afslappende spaophold med fokus på velvære og harmoni.

Spaområdet rummer to hovedafdelinger: Alsik Spa Pool, hvor gæster kan nyde indendørs og udendørs pools, panorama-sauna og hot tubs; samt Alsik Nordisk Spa, der tilbyder en nordisk wellness-oplevelse med sauna, dampbad og iskabine. Her kombineres kropslig og sjælelig terapi med udsigten, så man får den tiltrængte pause fra en travl hverdag.

På den gastronomiske front har Alsik tre gastronomiske områder – Restaurant Alsik, Freia Bar & Lounge og Syttende – sidstnævnte er et Michelin-kapitel for sig selv, vi har til gode til næste gang, mens Freia Bar og Lounge er en et casual, hyggeligt og afslappet område til cocktails og happy hour, mens man kan nyde sæsonens bedste råvarer til aftensmad på Restaurant Alsik.

Her fusioneres fine-dining med højt til loftet, hvor forretningsfolk, kærestepar såvel som familier kan mødes og nyde et lækkert aftensmåltid, hvor Jesper Koch har trukket i trådene bag gardinerne og sørger for gastronomi udover det sædvanlige – menukortet bugner af a la carte-retter skræddersyet til de omskiftelige sæsoner, samt rig mulighed for at skræddersy måltidet efter formatet. Hvad enten man er til en klassisk 3-retters, vin-menu ad libitum eller måske vil gå all-in på snacks, sideretter og hele pivtøjet.

5030384 1 scaled

En af de største darlings på den gastronomiske front er dog deres morgenbuffet – jeg er en kæmpe morgenmads-aficionado, når det kommer til hotel-morgenmad, og det er om muligt en af de ting, jeg ser allermest frem til. Og Alsik ligger absolut i top 3 over de bedste morgenbuffeter jeg har prøvet.

De kyndige kokke og Jesper Koch har sørget for at køre lokalt fokus – det vil sige, du finder ikke appelsinjuice i udvalget, som for mange virker som et kontroversielt princip. Men derimod får du lokal most fra området og en benhård regel om bæredygtighed og velsmag.

Morgenbuffeten balancerer udvalg og kvalitet på en perfekt tangent, hvor man har et stort, men overskueligt udvalg af måltidsmuligheder – samtidig med at hver enkelt ting er finpudset. Ofte kan buffeter drukne sig selv i for mange valgmuligheder, som går udover den generelle kvalitet. Her er der tænkt over alle elementer – fra de smørholdige lag i de hjemmebagte croissanter til den lokale charcuterie.

Desuden har de en af landets mest ambitiøse yoghurt-stande med toppings så langt øjet rækker – og en lille genistreg, jeg ikke havde set komme: mødet mellem bananyoghurt og havtorn.

Samlet set

Hotel Alsik er til dig, der ikke vil gå på kompromis – det er til dig, der ser hotelovernatningen som alt andet end en praktisk nødvendighed. Det er luksus, hygge og komfort over hele linjen – både på de lyse, store værelser til de favorable spisemuligheder. Alsik er destinationen for dig, der vil forkæles og samtidig være in touch med enten arbejde, familien eller omgivelserne.

Schweizisk vin: landets bedst gemte hemmelighed

Læs også: Schweizisk vin: landets bedst gemte hemmelighed