Connery

Hot Fuzz

"Månedens drengerøvs-dvd." Tjek traileren her...

4 ud af 6 stjerner
Vi har som et nyt tiltag her på Connery.dk besluttet at hive fat i nogle af de fede dvd-udgivelser og et par af de biograffilm der kommer ud i løbet af året. Primært anbefalinger frem for anmeldelser, primært film til drengerøve frem for film til tøsebørn. Hot Fuzz er den første i serien nemlig månedens drengerøvs-dvd januar 2008 - og ja den er ude på DVD.

Den over ambitiøse politiassistent Sgt. Nicholas Angel (Simon Pegg) bliver forflyttet til den lille landsby Sandford. Hans arrest rate er nemlig 400 % højere end nogen af de andre politimænd i hele London. Han er faktisk så god at han får alle de andre til at se dårlige ud og det har gjort hans kollegaer godt og grundigt jaloux.
ANNONCE
Hot Fuzz
Til at starte med har Angel svært ved at indfinde sig i den, tilsyneladende, kriminalitets frie, lille soveby. Han bliver makker med den fjogede politimand Danny Butterman (Nick Frost), der kun har øl og amerikanske actionfilm i hovedet. Danny ser op til Angel, da han sammenligner ham med alle de store politi action helte fra Hollywood filmene. Især Point Break og Bad Boys 2 er blandt hans favorit film.
Danny synes Angel er en rigtig politimand, noget som han aldrig selv har oplevet at være.
Men så en dag bliver byen ramt af en række skrækindjagende ulykker og det varer ikke længe, før Dannys drøm om eksplosive, hæsblæsende action, med biljagter og skuddueller bliver til virkelighed.

Det er samme hold som lavede gyser parodi-komedien 'Shaun of the Dead' fra 2004 og humoren er også den samme. Skæv, britisk humor, når den er bedst. Men der er også dømt actionfilm, i bedste Hollywood stil her. Komplet med slowmotion skuddueller og vilde biljagter i landsbyens små gader. Det går ikke stille af sig, når Sgt. Nicholas Angel og PC Danny Butterman først går i gang med at rydde op i landsbyen.
ANNONCE
Hot Fuzz
Hvor 'Shaun of the Dead' var en hyldest til zombiefilm genren, så må man sige at 'Hot Fuzz' er en hyldest til actionfilm genren. Især old school actionfilm fra 80'erne og 90'erne, før computeranimationerne overtog for stuntmændene. Den gang, hvor bilerne og bygningerne blev sprunget i luftet i virkeligheden.
 
Hvis man skal sammenligne 'Hot Fuzz' med noget, er det tætteste man kommer på den, vel nok den svenske komedie 'Kopps' fra 2003, hvor en flok landsby politimænd, selv må skabe deres kriminalitet, for ikke at deres lille politistation ikke skal blive lukket og de skal blive fyret.
Det er lidt den samme humor, der er at finde i 'Hot Fuzz'. Den er til tider hylende morsom og vanvittig grotesk!
ANNONCE
Hot Fuzz
En sjov lille detalje. Prøv at de om du kan spotte skuespillerinden Cate Blanchett og 'Ringenes herre' instruktøren, Peter Jackson i filmen. Et lille hint her fra: Kig efter en julemand. 

'Hot Fuzz' er ideel til en videoaften sammen med drengene eller som søndags, tømmermands film.
Man skal nemlig ikke tænke over så meget, men blot læne sig tilbage i sofaen, med en stor skål popcorn og en flaske iskold cola.

God fornøjelse!
ANNONCE
Hot Fuzz
Teknisk information:
Engelsk titel: Hot Fuzz.
UK, 2007.
Instruktør: Edgar Wright.
Medv.: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Martin Freeman, Bill Nighy og Timothy Dalton.
Genre: Komedie, Action, Krimi.
Billedformat: 2.35:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital EX
Længde: 116 min.
Dansk biograf premiere: 20. juli 2007.
Hot Fuzz udkom på DVD den 27. december og findes lige nu kun på DVD,
men kommer nok også, som i England, i en HD-DVD udgave, her hjemme, inden længe.
Distributør: Universal Studios.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce