Connery

Hollywoods største comebacks

Vi har kigget filmhistorien i gennem og fundet nogle de største karriere-comebacks.

En skuespillers karriere har ofte en tendens til at bevæge sig op og ned i gennem tidens løb, og selv den bedste skuespiller kan nærmest ikke undgå at medvirke i en dårlig film eller lave en dårlig præstation. Det vigtige er dog, at komme ovenpå igen, og vi har fundet nogle af de mest succesfulde af slagsen.
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
Robert Downey, Jr.
Den ellers så fantastiske skuespiller har haft en noget broget fortid, som du bl.a. kan læse i mit portræt af ham her: http://connery.dk/robert-downey-jr-fra-junkie-til-jernmand.81171.html#_=_
Midt inde i misbruget formåede han at få stor ros for sin portrættering af Charles Chaplin i 1992, hvor man stadig ikke forstår, at han blev snydt for en Oscar-statuette. Efter en mere eller mindre kæmpesucces i et par afsnit af serien, Ally McBeal - hvor han faktisk hævede seertallet højere, end der nogensinde havde været, blot på grund af hans skuespil - blev produktionsselskabet nødt til at fyre ham på grund af tiltagende misbrug af narkotika. Op til årtusindeskiftet ramte han bunden i en række arrester på grund af støj, misbrug og besiddelse af stoffer, hvilket fik de fleste til at afskrive denne ellers lovende skuespiller. Men Downey, jr. kom på afvænning og med hjælp fra sin gode ven Mel Gibson, sin kone og andre bekendtskaber, formåede han langsomt at kæmpe sig op på toppen.  Bl.a. gennem filmen The Singing Detective(2003), Gothika(2003) som åbnede mulighederne for film såsom Kiss Kiss Bang Bang(2005) og endelig hans allerstørste comeback-film såsom Iron Man(2008) og Tropic Thunder(2008). Way to go!

Comeback:
Kiss Kiss Bang Bang(2005), Iron Man(2008), Tropic Thunder(2008)
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
Mickey Rourke
Mickey Rourke havde stor succes med horror-thrilleren, Angel Heart(1987) og fik smeltet en del pigehjerter i forskellige film som den lettere erotiske fortælling, 9½ Weeks(1986), der satte Rourke i rampelyset. Med en fortid som bokser, besluttede han dog på trods af sine talenter at droppe skuespillet og vende tilbage til ringen. Efter en tilsyneladende kæmpe omgang tæsk og plasticoperationer fik Rourke sit enormt store comeback i The Wrestler (2008), hvor han spiller en afdanket performer, der forsøger at få styr på sit liv, samtidig med at han forsøger at få et godt forhold til sin datter. Præstationen er uden tvivl hans bedste til dato, og man kan virkelig kalde filmen for et vaskeægte stjerne-comeback. Han fik desuden en mindre rolle i Sin City(2005) som også satte spotlight på hans stadigt velfungerende skuespillerevner.

Comeback:
The Wrestler(2008)
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
John Travolta
Efter en række klassiske 70’er-film som en slikhåret charmør med vilde dancemoves i Saturday Night Fever(1977) og en koreografisk talentfuld sanger i Grease (1978), forsvandt Travolta fra radaren efter en mindre succesfuld efterfølger, Stayin’ Alive(1983) og en mere eller mindre lang pause fra succesen. Han leverede sit strålende comeback i Quentin Tarantino’s guddommelige Pulp Fiction (1994), hvor han spillede en kølig, psykopatisk lejemorder med et smil i øjet- og ikke mindst med en muligvis satirisk tilgang til sin tidligere film (du husker vel de subtile dansetricks med Uma Thurman, som nok henvendte sig lidt til hans 70’er tid). Jeg er stadig målløs over, at Oscar-akademiet overså denne intenst velspillede præstation tilbage i tiden, men man kan heldigvis glæde sig over, at den almene borger i det mindste kan se, når ægte talent viser sig på åben skærm.

Comeback:
Pulp Fiction(1994)
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
Marlon Brando
Marlon Brando har uden tvivl været blandt filmhistoriens mest ikoniske karakterer i Hollywood, og tilbage i 1950’erne fik han ikke mindre end fem Oscar-nomineringer i film såsom A Streetcar Named Desire(1951) og On The Waterfront(1954), men havde mere eller mindre dødvande i karrieren i 1960’erne, hvor han i en række film fungerede som en box-office-katastrofe. Han lavede et fænomenalt comeback i The Godfather (1972), hvor han spillede den mest ikoniske karakter i filmhistorien, nemlig gudfaderen Don Vito Corleone, som udløste en fortjent Oscar. Som om en af de største roller i filmhistoriens største gangster/mafia-film ikke var nok, så medvirkede han i den anmelderroste halv-erotiske film, Sidste Tango i Paris samme år og ikke mindst endnu en klassiker af Francis Ford Coppola, nemlig Apocalypse Now i 1979.

Comeback:
The Godfather(1972)
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
David Duchovny
Fra suit til slacker! Vi husker nok alle den klassiske sci-fi-serie, The X-Files, hvor det umage par Fox Mulder og Dana Scully fungerede som paranormale efterforskere i nogle fandens til spændende afsnit fra 1993-2002. Derefter så man ikke meget til den ellers velspillende David Duchovny, bortset fra nogle mindre succesfulde film såsom Evolution(2001). Da han i 2007 trådte ind i serien Californication i 2007, fik han for alvor en kæmpe karriereskift som den damefikserede fiska’l Hank Moody. Serien er underholdende på så mange planer, og efter nogle års stilhed på karrierestien kunne han endelig nyde rampelyset – og desuden tonsvis af nøgne damer på settet!

Comeback:
Californication (2007-)
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
Neil Patrick Harris
En letter ukendt NPH dukkede op i den mere eller mindre anerkendte serie, Doogie Howser, M.D.(1989), hvor han spillede et ungt lægegeni, som fortæller sin historie om, hvor svært det kan være at blive voksen. Da showet lukkede ned i 1993, forsvandt han fra rampelyset, indtil han medvirkede i den ustyrligt morsomme komediefilm, Harold & Kumar Go to White Castle(2004), hvor han spillede en ironisk udgave af sig selv som en afdanket skuespiller på jagt efter coke og ludere. Han spillede så godt, at hans præstation landede ham rollen som vores allesammens Barney Stinson i hitserien, How i Met Your Mother(2005-). Han er igennem seriens forløb blevet nomineret til to Emmy-awards, og har bl.a. udgivet en række seriebaserede bøger – desuden skal man rejse til Langbortistan for at finde en person, som ikke ved, hvem Barney Stinson er!

Comeback:
How I Met Your Mother(2005-)
(Teknisk set, Harold & Kumar Go to White Castle(2004))
ANNONCE
Hollywoods største comebacks
Bryan Cranston
Bryan Cranston fik kæmpestor succes med ungdomsserien, Malcolm in The Middle, hvor han spillede den fantastisk morsomme far, Hal. Serien løb fra 2000-2006 og under forløbet samt efter seriens forløb medvirkede han i en række forskellige serier og film – filmene var ikke blandt de mest seværdige af slagsen, og hans medvirken i film fungerede blot som små biroller, som ikke ligefrem satte ham i mediernes søgelys. Han fik dog comeback i store film såsom Drive(2011) og Argo(2012), men fik sit stjernecomeback som den kræftramte kemilærer, Walter White, i mega-hitserien Breaking Bad. En serie, som på trods af sin afslutning for kort tid siden stadigvæk sidder dybt i os!
Man kan om muligt ikke kalde det et comeback, når han kun var uden for mediernes søgelys fra 2006 til 2008, men de sidste par sæsoner af serien gav ikke det store udbytte - og hans præstation i Breaking Bad kan defineres som comeback-king, da han bevægede sig op i de noget højere luftlag. 

Comeback:
Breaking Bad (2008-2013)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce