Connery

Hold formen julen over - Din guide til at beholde sixpacken!

I samarbejde med Bodystore.dk har vi har fået Lasse Nielsen, dansk mester i bodybuilding 2011, til at give sine bedste tips til at holde formen julen over

Det er vinter. Du kender det sikkert: Julens søde sager frister, og langsomt omfavnes du af et yndigt bildæk. Eller også er du bare en af dem, der ikke ved, hvordan man holder dækket fra døren og fedtprocenten nede.
 
Vi bringer derfor Lasse Schulz Nielsens tips til, hvordan du holder formen vinteren over.
ANNONCE
Hold formen julen over - Din guide til at beholde sixpacken!
Spis rigtigt
For at blive skal du spise stort, men dermed ikke sagt, du bare skal proppe alt i dig. Lasse siger:
 
”Hold dig til ”clean foods”, dvs. ikke for meget junk. Hvis du alligevel spiser junk så sørg for helst at få dine stabile ”clean” måltider ind først, så du er sikker på at få den rette nærring.”
 
Styr dine kalorier
Kontrol er vejen frem, hvis du ikke vil omkranses af bildækket, men i stedet bibeholde din sprøde sixpack. Lasse anbefaler:
 
”Hvis du har nogen anelse om hvad dit ligevægtsindtag ligger på, så forsøg kun at ligge 2-300 kcal over. Dette gør at din krop ikke har en hel masse ekstra kcal at opbygge fedt af.”
ANNONCE
Hold formen julen over - Din guide til at beholde sixpacken!
En form for cardio
Konditionstræning er hårdt og udmarvende, men er altid en god ide, hvis man vil holde det ekstra fedt væk. Hør bare Lasses råd:
 
”Dette er nok hvor mange hopper fra, men cardio er en god idé at beholde i sin rutine. Ikke kun for at holde fedtprocenten nede, men også for at holde sin forbrænding oppe samt have et optimalt kondital. Dette hjælper dig med at restituere hurtigere imellem de forskellige træningspas.”
 
Træn hårdt
Mørket er demotiverende, vi ved det. Men hvis du træner igennem vinteren over, kan du komme ud med fornyet styrke. Lasse understreger dette:
 
”Jeg tror, at den mest essentielle ting, er at blive ved med at træne hårdt og hurtigt. Når det er mørkt udenfor, og folk som regel er dækket i hættetrøjer og lange ærmer, er der mange, der tager lettere på træningen. Så hold intensiteten og træn all out – hver gang!”
ANNONCE
Hold formen julen over - Din guide til at beholde sixpacken!
Husk kosttilskud
Kosten betyder alt. Så let kan det siges. Og da de fleste spiser langt fra rigtigt, kan det være fornuftigt at supplere med kosttilskud. Lasse fremhæver blandt andet forgrenede aminosyrer (BCAA):
 
”Ligesom det er vigtigt at træne og holde kosten nogenlunde i orden, er det også vigtigt at holde kroppen i en opbyggende tilstand. Dette kan gøres nemt ved at indtage BCAA. Det er kendt at man godt kan få alle sine BCAA fra mad, men dette kræver en varieret og meget nøje planlagt kost. Hvis du vil være på den sikre side, kan man supplere med BCAA som fås både i pille- og pulverform."
 
"Når man er ”off-season” har man tendens til at spise en masse junk og dermed også en masse mættet fedt (den dårlige type fedt). Derfor er det vigtigt at få nogle sunde fedtsyrer, specielt Omega-3.  Dette fås blandt andet gennem fisk og Omega 3-tilskud, og kombinerer du dette med et indtag af nødder, er du godt dækket ind.”
ANNONCE
Hold formen julen over - Din guide til at beholde sixpacken!
Få dine proteiner
Får du ikke nok proteiner, vokser du ikke. Sørg derfor for, at du får rigeligt med proteiner. Enten gennem fast fødevarer eller via et godt proteintilskud:
 
”Sørg for at have et godt proteintilskud! For mange er det svært at få nok protein til morgenmaden, da det ikke altid lige er æggehvider man har lyst til. Derfor er det godt med en shake om morgenen.
Vigtigst af alt er det dog at få sin proteinshake efter træningen. Husk at kombinere denne shake med en form for kulhydrater (gerne maltodextrin)."
 
"Når du indtager en god mængde kulhydrater lige efter træningen, stiger dit insulinniveau så din krop kan optage det. Kombiner dette med protein, og du har den optimale formel til at genopbygge din krop, så den bliver større og stærkere!"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce