Opskrifter

Høvdingegryden

Høvdingegryden – Livretten for enhver studerendes tegnebog!

Høvdingegryden
Redaktionen Connery
Af Redaktionen Connery 24. august 2002
182355

I denne ret er det kun fantasien der sætter grænser, men her er dog nogle få retningslinier, som vil
sikre at du altid får et godt og ensartet produkt.

Grundlæggende er denne ret meget enkel at lave. Når det er på plads, så kan man kombinere alle de grønsager, krydderier og lignende, så den passer lige netop til din smag. Ingredienserne er som følger:

Til 4 personer:

500g Okse småkød
1-2 Gulerødder
1 Porre
1 Pastinak
2-3 Tomater ( Gerne flåede tomater på dåse, de er også billigere. )
Citrongræs ( Kan undværes )
Et fed hvidløg
Bønnespire
2 dl vand el. mælk ( Kommer an på hvornår på måneden man laver retten. )

En knivspids af:

Salt og Peber
Cayenne peber
Tabasco
Merian
Koriander
Ingefær
Chili
( Find selv på flere )

Saucer:

Worchester sauce el. Soya

Tilberedning:

Herefter bruner man kødet af i olivenolie, ved høj varme i en stor gryde. Derefter tilsætter man vand/mælk samt gulerødder, porre, pastinak, tomat, citrongræs og krydderierne. Herefter sætter man låg på og lader retten simre i 10-15 min. Tilsæt derefter saucen, og rør rundt inden servering. Husk at smage på retten inden den begynder at koge alt for meget ind, og pas endelig på med brugen af krydderierne, da de er ret kraftige. Især merian, koriander, ingefær og chili.

Samlet pris for dette overdådige måltid mad er: 50 – 70 kr. Men så er der også til alle dine bofæller!

Hummer, torsk og krabbe: Inspiration til 3 skarpe forretter til nytår

Læs også: Hummer, torsk og krabbe: Inspiration til 3 skarpe forretter til nytår

3 skarpe julecocktails til at sprede julehumør i hjemmet under lockdown

Læs også: 3 skarpe julecocktails til at sprede julehumør i hjemmet under lockdown