Connery

Hjortemedaljoner

Denne her opskrift er rigtig god hvis der kommer gæster og du skal imponere

Der findes en tid på året hvor de første hjorte bliver nedlagt. Det er en tid hvor bladene begynder at blive gule, skovbunden dufter af våd jord og svampene begynder at titte frem. Morgenerne bliver køligere og de små sorte saftspændte brombær begynder at være plukkemodne. Jeg elsker den årstid.

Til 4 personer.
4 Hjortemedaljoner (bestil dem hos slagteren enten af filet eller mørbrad)
Salt, peber og smør
1 bakke brombær (frosne kan gå i en snæver vending)
 
4 store bagekartofler
Olivenolie
Salt og peber
125 g mascarpone
1 stang vanilie
50 gram valnøddekerner
1 bdt. Bladselleri
2 blodgrape
4 gulerødder
Masser af rapsolie
ANNONCE
Hjortemedaljoner
Start med at smide mascarponen i en skål og skrab kernerne fra vanilie stangen ned i (selve stangen skal ikke bruges her, men gem den til en anden god gang). Rens og skær 4 stængler bladselleri i tynde skiver og put dem i sammen med valnødderne. Befri blodgrapen for skræl, brug en kniv så det hvide også kommer væk. Skær fileter af blodgrapen og put dem ned til resten, sammen med den saft du kan presse af frugterne. Rør herligheden sammen og smag dig frem, om der skal mere af det ene eller det andet i.
 
Ovnen tændes på 200 grader og bagekartoflerne skrælles. Læg bagekartoflerne op til kanten af spækbrættet og skær tynde skiver ned igennem kartoflen indtil du rammer spækbræt kanten, på den måde skærer du aldrig igennem og får flotte hasselbach kartofler (husk at skære en flade i bunden så den kan stå selv... altså kartoflen). Kartoflerne smides på en bageplade med bagepapir, og pensles med olie og tilsvines med salt. Ind ovnen med dem.
 
Hvis du er den lykkelige indehaver af et juliennejern, så fortsæt med denne del. Hvis du ikke er, så spring den over.

¾ liter olie hældes i en gryde som tændes for fuld knald. Gulerødderne skrælles og skæres julienne med juliennejernet. Når olien er rygende varm, prøv med en enkelt strimmel smides en halv håndfuld gulerodsstrimler i og frituresteges. Når de begynder at blive gyldne tages de op med en hulske, lægges på køkkenrulle til afdrypning og strøs med salt. Gentag proceduren til du ikke har flere gulerodsstrimler.
ANNONCE
Hjortemedaljoner
Nu tjekker du lige dine kartofler med en kniv for at finde ud af om de er færdige. Hvis de er lige ved og næsten, giver du medaljonerne noget salt og peber, og steger dem så de bliver lige som du ønsker dem. Jeg foretrækker mine medium, men det er en smagssag. Når de er færdig stegte, stiller du dem til side på en tallerken og steger brombærene på panden. Smadr dem lidt med palet kniven.

Anret lidt lækkert og velbekomme
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce