Hjemmebagte boller
Findes der mon noget bedre end hjemmebagte boller?
Lige nu står regnen ned i stænger, og udendørsaktiviteter er sat i bero. Det samme gælder de aktiviteter der foregår i soveværelset, for huset er fyldt med gæster.
En spontan tanke udmøntede sig i, at svigermor pludselig kaster sig ud i en større slåskamp med mel, gær og vand, som efter endt bagning, resulterede i noget nær de mest vidunderlige hjemmebagte boller jeg har smagt.
Opskrift til 4 pers.:
75 g smør eller margarine
1 dl. mælk
35 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
250-275 g mel (4-4½ dl.)
Fremgangsmåde:
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad den blive håndvarm. Rør gæren ud i den lune væde, tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i ad et par gange og ælt dejen godt, den må endelig ikke blive for fast. Form dejen til boller og lad dem hæve på pladen i 15 min. Pensl med æg og bag bollerne 12-15 min. ved 200° .
Voila - friske hjemmebagte boller - nydes lune, med smør og en god kop kaffe eller varm cacao..
En spontan tanke udmøntede sig i, at svigermor pludselig kaster sig ud i en større slåskamp med mel, gær og vand, som efter endt bagning, resulterede i noget nær de mest vidunderlige hjemmebagte boller jeg har smagt.
Opskrift til 4 pers.:
75 g smør eller margarine
1 dl. mælk
35 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
250-275 g mel (4-4½ dl.)
Fremgangsmåde:
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad den blive håndvarm. Rør gæren ud i den lune væde, tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i ad et par gange og ælt dejen godt, den må endelig ikke blive for fast. Form dejen til boller og lad dem hæve på pladen i 15 min. Pensl med æg og bag bollerne 12-15 min. ved 200° .