Connery

Hjallerup Marked 2009!

- Er du til iskolde fadbamser, kæmpe-hotdogs, gøgl, gode handler, fest og glade dage...

Hjallerup Marked 2009!
- Så er nordjylland, nærmere bestemt byen Hjallerup, stedet at være, når nordens største kræmmermarked endnu engang løber af stablen. Dette år sker det i dagene 5. - 7. juni!

Iskolde fadbamser, omkring 50.000 liter fadøl, løber i lind strøm gennem de etablerede pipelines til barernes fadøls-anlæg, hvor de ca. 200.000 årlige gæster får sig et krus øl over tørsten.

De ca. 2.000 frivillige har travlt med at lange kæmpe-hotdogs og andet over disken. Ude på parkeringsområderne har en del af dem travlt med at få puslespillet med at finde en ledig plads til de ca. 25.000 biler, til at gå op i en højere enhed.

Musikken brager løs fra tivoli-området, radiobiler og karruseller drøner lystigt rundt. At holde alt dette kørende gør Hjallerup Marked til storkunde hos elselskabet, godt 55.000 kwh bliver der brugt over de tre dage.

Som der hører sig til god markedsskik, er der også rig mulighed for, at gøre en god handel. De ca. 5 km eller 550 stadepladser tilbyder alt mellem himmel og jord. Så der skulle være rig mulighed for, at få "luftet prutte-genet" og få handlet!

Når benene trænger til et hvil, er der rig mulighed for at blive underholdt. I de forskellige telte og på de forskellige scener, er der musikunderholdning, sammenlagt godt og vel 100 timer i alt over de tre markedsdage.

Men selvfølgelig skal så mange mennesker samlet på et sted også efterlade et stort svineri med affald. Det tages der også effektivt hånd om. De 40 tons affald bliver jævnligt afhentet af et fast renovationsfirma. Når festen slutter, er det den lokale skoles 6. klasser der står for den endelige slutoprydning og finkæmning af pladsen. For dette arbejde bliver de belønnet med et pengebeløb til klasse-kassen som typisk bliver brugt på en bornholms-tur!

Alt er planlagt til den store byfest, så det er bare at komme af sted. Mulighed for overnatning er der også. Den store campingplads tilbyder overnatningsplads til både teltfolk og campister.

Det eneste der ikke er planlagt er vejret. Det kan svinge meget fra år til år, men uanset hvilket vejr der skulle komme, plejer det at ende op med nogle festlige dage.

Som vi vendelboer plejer at sige, så plejer sommeren at komme med Hjallerup Marked og den årlige tradition er med til, at skyde sommerens mange oplevelser i gang, år efter år!

Så velkommen til Nordjylland - velkommen til Hjallerup, stedet hvor de iskolde fadbamser og kæmpe-hotdogs findes i rigelige mængder, i al fald for en stund!...

Hvilke traditionsevents skal du til i år?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce