Connery

Hjælp mit tis lugter!

Er du en af de "udvalgte"?

Hjælp mit tis lugter!
Jeg har ofte gennem min opvækst oplevet at mit urin ved sjældne lejligheder, har lugtet helt forfærdeligt, først sidste år fandt jeg ud af hvad det skyldes - hvis du allerede ved det, så er jeg nok bare langsom!

 

Ca. 40 % af befolkningen har et gen, det gør, at de kan nedbryde nogle syrer, der findes i asparges – der udvikles så en svovlforbindelse, der giver en meget væmmelig lugt.

 

Lugten beskrives i flere artikler, som at lugten af rådden kål, ammoniak eller rådne æg. Jeg skal ikke kunne sige, hvad præcis det lugter af, men det er i hvert fald slemt.

 

For at finde du af, om de er en af de få ”udvalgte” har jeg nedenfor oplistet de klassiske asparges rettet, samt skrevet opskrifter på et par stykker af dem.

 

Nu er det jo desværre ikke lige sæson, for friske danske asparges, men i nogle af retterne kan man bruge fra dåse eller glas, i andre med fordel købe importerede asparges.

 

Her er et par af mine favoritter, hvor der er brugt asparges:


Asparges suppe

Laves egentlig som ovenstående, der skal bare tilsættes mere fyld, og ekstra hønse fond.



Grillede asparges svøbt i bacon

Kog aspargesene næsten møre, svøb 1 eller nogle stykker i bacon og steg dem på grillen eller i ovnen indtil baconen er sprød.

 

Asparges med parmaskine og melon

Egentlig siger overskriften det hele, kog aspargesene møre, rul dem i parmaskinke og server med melonbåde. 

Oksecarpaccio med ruccula salat og asparges

Køb enten carpaccioen færdig, få slagteren til at skære den ud for dig, eller frys eventuelt selv et stykke oksefilet eller mørbrad og skær det i helt tynde skiver. Anret skiverne på en tallerken sammen med ruccula, små tomater, asparges snitter, rød peber i strimler og groft revet parmesanost. Hæl lidt god oliven olie over, samt lidt frisk kværnet salt og peber.

 

Asparges med hollandaise/mousselinesauce

Spørgsmålet er:
 Er du også en af de udvalgte, og hvad er dine favorit asparges retter?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce