Connery

Hiphop Delight på Jazzhouse

2. runde blev sat i gang i kælderen, men endte med at løfte taget af Jazzhouse.

Hiphop Delight på Jazzhouse
Den første februar gik gongongen til anden
runde af Hip-Hop Delight, på Copenhagen Jazzhouse.


På flyeren som har ligget rundt omkring i København, og i særdeleshed floreret på MySpace siderne, stod showet til at starte klokken 20. Mailsystemet fra per.tv meddelte dog samme dag, at første band ville entrere scenen en time senere. Informationerne om at aftenens line-up, som i forvejen bestod af Per Vers + band, Jøden & Johnny Hefty, 4 Fod, Tue Track & DJ Møller, ville blive tilføjet Ida Corr, Revoltage, Ole Omkvæd, Nappion og Jokeren fik ikke jeres udsendte til at sænke forventningerne, tværtimod.

Klokken 21 hvor første band ifølge planen skulle på, stod aftenens konferencier Kurt Thyboe stadig i baren, til kildevand og mulighed for folk at trykke legenden på næven. Nu måtte der vel ske noget snart så. Han stod jo der, ham som skulle lede slagets gang. Der var vel kommet lidt over 100 personer, meget blandede i både dress og alder. Overhovedet ikke proppet, men hvor længe skal man vente på den slags? For længe åbenbart, for Kurt Thyboe gik først på scenen 21:50, til fed grafik på 3 skærme lavet af 2d. Det flød med citater fra The Ratpack til N.W.A. til stor underholdning for nogle, til stor frustration for andre. 15 minutter blev brugt på smalltalk, og det var for meget, uanset hvor underholdende man finder manden, som bliver bedre og bedre med alderen. Først 22.06 gik Jøden & Hefty på til lyd fra DJ Møller, veloplagte! En fyr nåede lige at spørge, hvem det var der gik på - hans opmærksomhed blev henledt på grafikken på de 3 skærme fra  2d, som viste billeder af klassiske jøder i bøn. Han kunne måske selv have regnet det ud, hvem ved.
ANNONCE
Hiphop Delight på Jazzhouse
Hefty & Jøden lagde ud med 'Hvad sker der med pladen', som fik fyret godt op under publikum. På en lille halv time fik den kronragede jøde og den langhårede Heavyhefty rappet om joints, hash, pladen, popstars & rockstars for en nogenlunde fyldt sal, mens der var rigelig plads i barområdet.

Efterfølgende var der pause, mere Thyboe og så var det ellers 4 Fods tur til at gå på scenen. Knap en time fik de til at gå, alt imens at nu både salen og baren blev pænt fyldt. Der blev fyret godt op under kedlerne med både 'Nå okæj' og 'Ryst dit røvhul', men en ting var sikkert; publikum ville ikke slippe drengene før der var kommet både gaderim og blodsport på playlisten. Også den kommende single 'Ja Mojn Do' var på programmet, og drengene fyrede den godt af en times tid.

Efter endnu en pause og endnu en omgang Thyboe vs. The rest, var det tid til aftenens største navn, nemlig Per Vers med Vincent Van Gogo. Veloplagte kom de på scenen, Per iført sit officielle Fight Night bælte, resten af bandet i det officielle, ganske lirede og masterpimpede Versbasketsuit. Fra første beat var der max tryk på kedlerne, og tempoet faldt først, da den smukke Ida Corr entrerede scenen, for at give sit besyv med på omkvædet af den tungsindige og autentiske Moder Vor. Ingen tvivl om at det nummer pludselig fik endnu et niveau.
ANNONCE
Hiphop Delight på Jazzhouse
Herefter fik Pers 1½ meter høje bror, Nappion, (fra en anden mor) sit spotlight med både Oh Nappy Day, og et beatboksshow i masterclass.
Senere var det tid til mere verdensklasse hos Hiphop Delight. Per Vers var klar til endnu engang at vise sine evner som freestylemc. Ikke nok med at det fik salen til at koge over, Per valgte at tage to linjer ad gangen, så han således skulle fra en linje til en anden på bare ét Vers. Ikke et eneste sted snubledes der, da han blandt andet skulle fra Vm i håndbold til Rudolph Steiner.
ANNONCE
Hiphop Delight på Jazzhouse
Efterfølgende var der både plads på scenen til Revoltage, Ole Omkvæd og Jokeren. Alle skulle efter sigende figurere på Vers' uofficielle mix-cd, som ser cd-afspillernes skuffer omkring marts måned med titlen Smells Like Team Spirit. Du kan allerede nu få en svedig smagsprøve på, hvordan det lyder når Jokeren, Dj Noize og Per Vers kaster deres talenter ud i en treløbet magnum på http://per.tv/ . Især Jokeren var en populær gæst denne torsdag, som efterhånden var blevet til fredag, men også de langt mere politisk tunge tekster, som Per fremfører i samarbejde med Ole Omkvæd fik armene i vejret.

Alt i alt en gennemført aften, som sagtens kunne nærme sig topkarakter, hvis ikke det var for de forbandede forsinkelser. Man undrede sig, om rapperne virkelig var så interesserede i håndbold, at semifinalen skulle ses færdig, eller om det var et håb om, at flere ville støde til når selvsamme kamp var overstået. Vi som kom for at se showet, og lod håndbold være håndbold, var i hvert fald ikke synderlig tilfredse med den lange ventetid. Når man skriver, at første band går på klokken 21, og Per + All Stars snupper den klokken 23, så må man sigte lidt skarpere for at holde disse løfter. Men musikken og optrædenerne var der intet at sætte på. Så glæd jer til torsdag den 1/3, hvor der formentlig vil være spillet op til dans igen på Jazzhouse.

 For mere information, tjek: myspace.com/hiphopdelightclub
ANNONCE
Hiphop Delight på Jazzhouse
Del

Seneste nyt

Annonce