Connery

Hey Doc! Hvornår er vi?

Den 21. Oktober 2015 er en ikonisk dag for Tilbage til Fremtiden fans!

Marty: All right, Doc, what's goin' on, huh? Where are we? "When" are we?

Doc Brown: We're descending towards Hill Valley, California at 4:29 PM on Wednesday, October 21st, twenty-fifteen.

Marty: Two thousand fifteen?! You mean we're in the future!

Jennifer: The future, Marty? What do you mean? How can we be in the future?

Marty: Uh, Jennifer... I don't know how to tell you this, but you're in a time machine.

Jennifer: And this is the year 2015!

Doc Brown: October 21, 2015.

Dette er de første legendariske linjer, efter titelsekvensen, for kultklassikeren Tilbage til Fremtiden 2.

Den 21. oktober har det seneste år været et reelt pejlemærke for geniale og gale opfindelser - en deadline der bare skulle nåes, for at ære gammel filmkærlighed. Filmen, der havde premiere i 1989 gjorde en dyd ud af at forudsige fremtiden, 2015, som dengang lagde tilpas længe ude i tiden til nogle vilde gæt, men faktisk har en stor del af forudsigelserne vist sig at holde stik. Følg med i listen her, og se hvordan det er gået fremtiden.

Flyvende biler er selvfølgelig en stor undtagelse, selvom Terrafugia er et godt bud.

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Sko med selvbindende snørebånd

Nikes selvbindende boots har længe været en besættelse for mange af filmens fans, fordi helt ærligt; hvor svært kan det lige være at lave? Nike MAG er en realitet, men en sneaker der gennem tiden kun er blevet lavet i begrænsede mængder, og derfor et samlerobjekt uden lige. 

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Pepsi Perfect

Flere af filmens forudsigelser har været godt hjulpet på vej, af producenter der også ønskede at se det ske. Det er helt bestemt tilfældet med Pepsi Perfect, der for nyligt blev lanceret i et begrænset oplag. Man kan være heldig at score sig en flaske for omkring 140 kroner, men det skal nok gå ret hurtigt - Du kan læse mere om pepsi-historien her.

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Hoverboards

Hoverboardet er så tæt på at være en realitet, men så alligevel et stykke fra. Lexus lavede et kæmpe PR-stunt, og en del forskningskroner, i at udvikle et fungerende eksemplar tidligere på året. Det virkede, og WOW-effekten var stor - eneste minus? Boardet gjorde brug af elektromagnetisme, og underlaget skal derfor være magnetisk. Lige ved og næsten. 

Læs mere: Lexus har udviklet et hoverboard

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Hollywoods besættelse af 3D og sequels!

Det her er spot on! I filmen stiftede Marty bekendskab med 3D-udgaven af JAWS 19, en overvældende oplevelse vil nogen mene, andre hader bare 3D. Og sequels. 

Faktisk har et par kreative sjæle også kreeret en trailer for JAWS 19, bare lige for at sende et ekstra buk i filmens retning.

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Virtual Reality/Smartphone

I filmen ser vi fremtids-Martys datter benytte et par lukkede briller, hvor der står phone. Devicet er et slags virtual reality kombineret med telefon, og lige akkurat det device, er blevet tilgængelig for alle der ejer en smarthpone, via det meget low-tech stykke tilbehør: Google Cardboard

ANNONCE
Hey Doc! Hvornår er vi?

Interaktive fladskærme

Filmen spår at vores TV i 2015 er kæmpestore, flade og har alle mulige ekstrafunktioner. Det er 100% spot on!

Fladskærm med videoopkald? Tjek

Fladskærm med mulighed for at se flere kanaler på samme tid? Tjek.

Fladskærm som er kæmpestor og FLAD? Trippeltjek!

Det vildeste af det hele, er vel at vi nærmest har nået en status der hedder 'been there, done that', for tv-salget er vigende til fordel for mindre skærme som tablets, og de tv-der bliver solgt er enormt store, og flere og flere af dem er kurvede. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt