Connery

Her er historien bag landsholdets EM-trøje

Fra Aabybro IF til Faxe BK: Sådan indgår 1535 danske fodboldklubber i landsholdets EM-trøje.

Når danske landsholddspillere som Rasmus Højlund og Jonas Wind løber på banen til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, er det ikke kun med Dannebrog på brystet, men også med en dyb respekt for hele Danmarks fodboldfællesskab. Den nye landsholdstrøje, som præsenteres i samarbejde mellem Hummel og Dansk Boldspil-Union (DBU), bærer nemlig navnene på alle 1535 danske fodboldklubber på indersiden som en ære til det landsdækkende foreningsliv.

ANNONCE
DBU/Hummel - Her er historien bag landsholdets EM-trøje DBU/Hummel

Et symbol på (forenings)fællesskabet

Allan Vad Nielsen, CEO for Hummel, forklarer, at den nye trøje er mere end bare sportstøj: "Den repræsenterer hjertet og sjælen i dansk fodbold - nemlig vores fantastiske foreningsliv. Ved at indarbejde navnene på alle 1535 danske fodboldklubber ønsker vi at anerkende og hylde de utallige frivillige, spillere og lokalsamfund, der hver dag yder en kæmpe indsats for at skabe morgendagens talenter."

Jakob Høyer, konstitueret kommerciel direktør i DBU, tilføjer til dette: "Med rekordhøje medlemstal har interessen aldrig været større, og sammen med Hummel er vi utrolig stolte over at kunne præsentere en landsholdstrøje, der symboliserer vores unikke fodboldfællesskab."

Trøjens design indeholder også et unikt mønster af firkanter i forskellige røde nuancer, som skal symbolisere diversiteten og samhørigheden blandt Danmarks mange fodboldklubber. Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, er begejstret for designet: "Vi ønsker at være hele Danmarks hold og vise, hvordan fodbolden kan samle os. Hver gang et barn træder ind på en lokal fodboldbane, bliver de en del af en større historie, der binder lokale samfund sammen med national stolthed."

En hyldest til de små klubber

Som en del af lanceringsfestlighederne havde indløbsbørnene til landsholdets testkamp mod Schweiz i Parken fået DBU Børneklubtrøjer, for at fremhæve de klubber, der lægger særlig vægt på børnefodbold.

Den nye EM-trøje bliver altså i år ikke alene et symbol på national stolthed, men også et vidne om fodboldens rødder i det danske samfund. Landsholdet står på skuldrene af tusindvis af klubber, både små og store, og hver trøje bærer en historie om fællesskab og dedikation, der går langt ud over selve spillet.

ANNONCE
DBU/Hummel - Her er historien bag landsholdets EM-trøje DBU/Hummel
DBU/Hummel - Her er historien bag landsholdets EM-trøje DBU/Hummel
Del

Seneste nyt