Connery

Her er Danmarks billigste elbil!

"For os er dette en gamechanger." lyder det fra importøren

128.990 kroner. Det er prisen for bilen, der tager prisen som landets hidtil billigste elbil. 

Bilen hedder Dacia Spring - og mens den måske ikke er revolutionerende, på samme måde som mange af de seneste elbil-lanceringer, er Groupe Renault meget forventningsfulde overfor lanceringen af den nye elbil.

ANNONCE
Dacia Spring Electric - Her er Danmarks billigste elbil! Dacia Spring Electric

"For os er dette en gamechanger. Mens der er mange om buddet i premium-segmentet, så er billige elbiler mildest talt en mangelvare. Det ændrer Dacia Spring nu på. Teknologisk bruger den en helt ny platform, og der er mere sikkerhedsudstyr i den end i for eksempel Clio 4", siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra Groupe Renault og fortsætter. ”Jeg synes det er årets største nyhed, og vi er meget tilfredse med prisen. Det kan være det folkelige gennembrud elbilen har ventet på."

Dacia Spring er en minibil med SUV-drømme - den er bygget på Nissan og Renaults CMF-A platform - og udviklet i Paris. Bilen er 3.7 meter lang, 1.8 meter bred og halvanden meter høj. Det giver 290 liters bagagerumsplads - der med et nedlagt bagsæde kan udvides til 620 liter.

ANNONCE
Dacia Spring Electric - Her er Danmarks billigste elbil! Dacia Spring Electric

Bilen er udstyret med en 33kW motor og et batteri på 27.4 KWh - og oversat til hestekræfter, er der godt 44 hk at lege med - det er altså ikke en elekrisk racerbil - men mere en A-B bil, hvis A til B holder sig under 230 kilometer på landevej - eller 305 i byen - ifølge Dacias WLTP-opgivelser. 

Med i prisen på de 128.990 kroner er der også manuel air-condition, Bluetooth-radio, USB, LED, Forlygter og et Mode 3 ladekabel.

Dacia Spring leveres i efteråret 2021, og åbning for forudbestilling sker den 15. april, oplyses det af Dacia Danmark.

ANNONCE
Del

Seneste nyt