Connery

Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier

Genopfrisk Marvel-hukommelsen inden serien!

Vi nærmer os premieren på den næste Marvel-serie i rækken på Disney+, hvor vi for nyligt fik afsluttet den innovative, gennemtænkte og overraskende WandaVision med Wanda Maximoff og Vision i et sitcom-hjernevasket univers med hekseskurke.

Den nye serie følger to af de tunge spillere fra Captain America-arken, The Falcon og The Winter Soldier - hvis du lige trænger til at få genopfrisket hukommelsen med de vigtigste detaljer inden premieren, så har vi sørget for en nem oversigt herunder!

Fang den nye Marvel-serie fra på fredag eller gense MCU lige her (reklamelink)

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney+ - Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier Foto: Marvel/Disney+

Hvem er hovedpersonerne?

"The Winter Soldier" aka. James Buchanan Barnes, “Bucky”

- Spilles af Sebastian Stan.

- Han er Captain Americas bedste ven tilbage fra 1940’erne.

- Han var formodet død under en mission sammen med Captain America i The First Avenger, men var i virkeligheden taget til fange af den nazi-lignende skurkegruppe Hydra. Her blev han hjernevasket, tortureret og monteret med en robotarm. Herefter blev han frosset ned, så han løbende i historien kunne udføre bestialske missioner med en simpel kode, som han var hjernevasket til at overholde.

- Captain America opdager, at Bucky er i live og kæmper i flere film med at få ham tilbage. Han får banket hjernevaskeriet ud af hovedet på ham med lidt hjælp fra de gode folk i Wakanda, som også giver han en Vibranium-arm i stedet.

- Nu er han en good-guy!

The Falcon aka. Sam Wilson

- Spilles af Anthony Mackie.

- Sam Wilson er en soldater-veteran fra United Air Drive Pararescue-delingen og Captain Americas bedste makker i den moderne tidsalder.

- De blev makkere efter en flabet løbetur rundt i Washington og Wilson afslører under en mission, at han er i besiddelse af en tophemmelig prototype på en wingsuit til militæret - ergo navnet Falcon, da han kan flyve!

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney+ - Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier Foto: Marvel/Disney+

Hvad handler serien om?

Vi følger kølvandet på Thanos’ gigantiske kaos-plan, hvor han først lykkedes med at fjerne halvdelen af universets befolkning, hvorefter Avengers formåede at forpurre hans plan med tidsrejseteknologi.

Vi så sidst Bucky og Sam i slutscenen i The Avengers: Endgame, efter de begge forsvandt støv efter Thanos i de 5 år, der gik mellem Infinity War og Endgame - så de to karakterer har ikke haft den store påvirkning på MCU siden.

Vi ved faktisk ikke særlig meget om seriens præmis på nuværende tidspunkt, udover at det umage makkerpar bestående af Sam Wilson aka. The Falcon og Bucky Barnes aka. The Winter Soldier teamer op for at bekæmpe en ny trussel, som er dukket op i en forandret verden efter Avengers: Endgame.

Et af de helt store øjeblikke i slutningen af Avengers: Endgame var, da ‘Old Man’ Captain America overleverer sit Vibranium-skjold til Sam Wilson - serien kommer uden tvivl til at dedikere meget tid på at lave et skift i helte-ensemblet og dyrke, hvordan symboler og helte har en betydning for samfundet.

Og nå ja - Wilson og Barnes er ikke ligefrem bedste venner, da vi har set den grinagtigt skændes i tidligere MCU-film. Så der skal nok blive en masse spirende bromance-øjeblikke!

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney+ - Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier Foto: Marvel/Disney+

Hvem er seriens skurke?

En af grundene til, at de to superhelte skal teame op, er, at der er en voldsom trussel i horisonten - hele 3 faktisk.

Her er en hurtig opsummering.

Helmut Zemo

Daniel Brühl fortsætter sin karakter, som blev introduceret i Captain America: Civil War. Her var han en overlever fra Sokovia-hændelsen i Avengers: Age of Ultron, hvor hele landet faldt i kampen mod Ultron. Zemo mistede sin familie og formåede at splitte Avengers-gruppen op indefra i Civil War som hævn - han blev sidst set i hænderne hos CIA, men trailers på denne serie indikerer, at han er på fri fod igen.

John Walker

Den næste Captain America? Regeringen har valgt denne nye karakter spillet af Wyatt Russell til at være den næste Captain America. Trailerne viser, at han er gået helt tilbage til oldschool Captain America fra 40’erne - så ikke en reel skurk på papiret lige nu, men han står får de principper, som Captain America hadede i sin tid og så ignorerer han Sam Wilson som den egentlige arvtager. Enten bliver han typen, der kommer med på Cap’s hold over frustrationer i regeringens agenda, eller også bliver han en regerings-dengse, som går op imod de to ‘rogue’ agenter Sam og Bucky. Om han bliver allieret eller fjende? Det vil tiden vise.

Flag-Smasher

Kendt i tegneserierne som Karl Morgenthau, men MCU har skiftet kønnet og brugt den kvindelige skuespiller Erin Kellyman til rollen - vi ved dog ikke, om hun reelt set er Flag-Smasher, eller bare trækker i trådene som en underboss. Flag-Smasher symboliserer en leder for en anarkistisk gruppe kaldet Ultimatum, som vil smadre konceptet nationalisme. Skurken bliver ofte omtalt som lidt en B-liste-skurk i tegneserierne, så hvorvidt de blot er et værktøj i et større plot orkestreret af Zemo eller rent faktisk får deres plads ved de forreste skurkerækker? Det vil tiden vise.

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney+ - Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier Foto: Marvel/Disney+

Hvilke Marvel-film skal jeg have set forinden?

Hvis du er forholdsvis ny Marvels MCU-univers, og ikke lige har tid til at gense alle 23 film? Så er disse film en god idé til at genopfriske hukommelsen eller få baggrundshistorien for serien to hovedroller.

Captain America: The First Avenger (2011)

Den første Captain America-film som giver baggrundshistorien for hele hans oprindelse og historie, der lægger de første mursten til hele historie-arken om Falcon og Winter Soldier. Filmen, hvor Bucky Barnes ‘dør’.

Captain America: Winter Soldier (2014)

Cap møder Sam Wilson (Falcon) og bliver venner med ham. Winter Soldier introduceres og viser sig at være den ‘afdøde’ Bucky Barnes. Captain America kæmper for at nå ind til sin gamle ven, som er blevet hjernevasket.

Captain America: Civil War (2016)

Cap forsøger at rense Buckys navn ved at finde beviser på, at han som Winter Soldier er blevet hjernevasket. Cap formår at trænge i gennem til ham.

Avengers - Infinity War og Endgame (2018+2019)

Bucky og Sam bliver begge udvisket i Thanos' snap. Men i slutscenen af Endgame viser Cap give sit skjold videre til Falcon og måske introduceres han som den nye Captain America. 

ANNONCE
Foto: Marvel/Disney+ - Her er alt du skal vide, før Marvels The Falcon and the Winter Soldier Foto: Marvel/Disney+

Hvornår foregår serien i MCU-tidslinjen?

The Falcon and the Winter Soldier finder sted efter Avengers: Endgame. Hvorvidt det foregår før, under eller efter WandaVision er indtil videre usikkert.

Hvor mange afsnit er der i sæson 1?

6 afsnit.

Hvornår har serien premiere?

19. maj på Disney+.

ANNONCE
Del

Seneste nyt