Connery

Her er årets vindere af Sol over Gudhjem 2023

Gudhjem havn dannede atter rammer for en folkefest på den gastronomiske front.

Sol over Gudhjem, Danmarks største kokkekonkurrence, blev en sand folkefest, da Artur Kazaritski fra Geranium erobrede titlen som vinder af årets begivenhed.

Tusindvis af begejstrede tilskuere samledes ved Gudhjem Havn for at overvære de tre intense kokkekonkurrencer, Produktprisen og det madmarkedet med lokale lækkerier.

Efter en tre timers nervepirrende dyst i køkkenet kunne Artur Kazaritski, Souschef på Geranium, stolt og lettet modtage en præmiepakke, der inkluderede en check på 40.000 kr. samt en måneds brug af en Mercedes Benz EQE.

Andenpladsen gik til Anne Bruun Jessen, mens Torsten Vildgaard tog tredjepladsen og Nicolai Ellitsgaard fjerdepladsen.

Artur Kazaritski udtalte efter konkurrencen:

"Jeg er utroligt glad. Det betyder enormt meget for mig, da jeg har konkurreret mod nogle fantastiske kokke. Jeg har virkelig tænkt over, hvordan jeg kunne præstere bedst i dag, så jeg er meget stolt over at vinde Sol over Gudhjem 2023."

Dessertkonkurrencen blev også afgjort tidligere på dagen, hvor Claus Henriksen, Køkkenchef og ejer af Mota, samt Tor Stubbe, kendt som "Chokolademanden" og tidligere ansat på El Celler Can Roca, blev kåret som vindere af Sol over Gudhjems Dessertkonkurrence 2023.

Deres team stod over for hård konkurrence fra dygtige dessertkokke som Amanda Grønning, Emil Luigi Mathis Vang, Freja Krarup Johansen og Elisabeth Madsen.

I den spændende Produktpris blev vinderne i MAD-kategorien GRØD ApS og Hanegal for deres grøddeller. Doing Zero ApS vandt i DRIKKE-kategorien med deres DoingZero Hazy Lazy, mens Banana Cph sejrede i KONFEKTURE-kategorien med deres genanvendte gulerodskage, som de skaber i samarbejde med Frankly Juice.

Årets innovationspris gik til MannaFood for deres True Plant Mayo - Chili. Publikumsprisen blev overrakt til Fary Lochan Destillery A/S for deres Fary Lochan Solbærlikør, der vandt publikums hjerter.

 I år blev den prestigefyldte Kantinepris Cook Off tildelt Køkkenchef Stefan Hansen og hans team fra Gorrissen Federspiel. Uddelingen fandt sted på Gudhjem Havn og blev arrangeret i samarbejde med Landbrug & Fødevarer som en del af den kommende Kantinepris, der afholdes i september.

Mikkel Marschall, direktør for Sol over Gudhjem, udtalte:

"Det er fantastisk, at Sol over Gudhjem endnu en gang har formået at samle det bedste af dansk gastronomi til en fejring af vores enestående madkultur. Vi har igen oplevet en massiv opbakning fra både helt almindelige madentusiaster, gavmilde sponsorer og generelt hele restaurationsbranchen. Sammen har vi skabt en sand folkefest."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce