Connery

Her er 10 fede serier du bør tjekke ud på Amazon Prime

Jeff Bezos' streamingtjeneste begynder at virke attraktiv

Amazons streamingtjeneste Prime, eller Prime Video, som den primært går under nu, har efterhånden været tilgængelig i Danmark et godt stykke tid, men den har ikke været danskernes foretrukne valg. 

Godt nok formåede Amazon, med kapringen af de tidligere til Top Gear-værter til The Grand Tour, at fange et par dedikerede bilfans, men derudover, har der ikke nødvendigvist været de helt store trækplastre at komme efter. Men der er ændringer på vej - Amazon går benhårdt efter streamingmarkedet, og når deres Ringenes Herre-serie en gang lander, kommer det højst sandsynligt til at stikke helt af, men indtil da, er der stadig noget at komme efter. 

Prime Video har for nyligt trukket god opmærksomhed, for at sidde på Emmy-vinderen af årets bedste komedieserie, og et par andre serier kræver også din opmærksomhed. 

Efter selv at have hygget mig med Prime over et par måneder, er jeg nået frem til ti serier, der er ret anbefalelsesværdige.

Den eneste udfordring er, at det er svært at nå dem alle, på den 7 dage lange prøveperiode, som man gratis kan teste af...

ANNONCE

The Boys

Hvad nu hvis... Superhelte fandtes, men opførte sig som snotforkælede og til tider psykotiske celebrities?

Det er udgangspunktet for den vanvittigt underholdende The Boys, der over 10 afsnit skildrer en verden, hvor netop det er udgangspunktet. Serien er sjov, meget voldelig og sætter vores superheltemani på spidsen. Samtidig sætter den fokus på en række underliggende problemstillinger, der drager paralleller til virkelighedens verden, i form af politikere, sexchikane og ensomhed - uden at det bliver hverken langhåret eller formanende. 

Serien er baseret på en grafisk novelle, og i instruktørstolen sidder Eric Kripke, der er showrunner på min guilty pleasure af en bromance-serie Supernatural, mens makkerparret Seth Rogen og Evan Goldberg, også har sat deres komiske præg på serien, fra deres vidtomspændende producerrolle. 

I serien finder man både genkendelige skuespillere som Karl Urban (Ringenes Herre, Star Trek, Dredd, Thor: Ragnarok), Jack Quaid (Hunger Games) og Simon Pegg, mens seriens store gennembrud går til Erin Moriarty, i rollen som debutant-superhelten Annie January. 

Se The Boys på Prime Video her. 

ANNONCE
The Boys

Helved

Uden helt at have det fra officielle kilder (Prime er svære at få fat på), er vi ret sikre på, at Helved er den første danske Amazon-eksklusive serie på tjenesten. 

Dette vestjyske helved', er skabt af de snørklede hjerner bag TurboModul. Derfor vil du også kunne finde genkendelige træk, fra bagmændenes snørklede figur-univers - primært i seriens hovedkarakter Albert (Charter McCloskey). 

Helved tager udgangspunkt i Albert, der på mystisk vis bliver fanget i et tidsloop på den forfaldne slægtsgård i Jylland, under hans demente Farmors 80-års fejring. Dømt til at genopleve den samme familiefødselsdag igen og igen, må Albert revurdere sig selv, sin familie og finde ud af hvorfor alting går i ring.

Serien er består af seks kortere afsnit, der udgør en herlig aftens-binge-session, der mikser Turbomodul ind i et narrativ der trækker på Groundhog Day og solid, jysk tør humor. Foruden Charter, finder du Karen Lis Ahrenkiel, Sofie Stougaard, Miri Ann Beuschel, Uffe Rørbæk og Kasper Gross på rollelisten. 

Dyk også ned i seriens forfatter, Lars T. Therkildsens tanker om serien her. 

Her er et link til serien

ANNONCE
Helved - Trailer

American Gods

American Gods er en lækker sci-fi/fantasy serie, der følger den eks-fangen Shadow Moon, i et plot der går fra at ligne en snørklet roadtrip crime-serie, til at indkorporere mystiske kræfter, guder og det der er værre, i et USA, der har et dybt fragmenteret religiøst befolkningslag. 

Serien tager et par afsnit at komme ind i, men man bliver godt hjulpet på vej af godt filmhåndværk og en herlig rolleliste, med Ian McShane (Deadwood) og Emily Browning (Sucker Punch) som nævneværdige skuespillere. 

American Gods er baseret på Neil Gaimans 2001 fantasy-americana novelle af samme navn, og den i sig selv er et elsket værk blandt comic-book fans. 

Serien byder indtil videre på 2 sæsoner, men en tredje er undervejs. 

Stream American Gods her

ANNONCE
American Gods S1 - Trailer

Tom Clancy's Jack Ryan

Forfatteren Tom Clancy er snart mere kendt som "Tom Clancy's indsæt titel", mere end at være en glimrende spionange-forfatter. Det skyldes i senere år blandt andet spillene Ghost Recon, Rainbow Six og Splinter Cell, der alle er baseret på Clancy's materiale. 

Men Jack Ryan er vel egentlig Clancy's mediedarling nummer et: Siden 1990 har Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine alle spillet Jack Ryan, i film som The Hunt for Red October, The Sum of All Fears og Jack Ryan Shadow Recruit (Den sidste glemmer vi bare). 

Men karakteren er først for alvor blevet seværdig, med John Krasinski i rollen som Ryan, i Amazon-serien. 

Første sæson af den gritty militær/CIA-serie, følger Jack Ryan, på hans rejse fra at være en kontornussende CIA analytiker, til at blive en ufrivillig agent, der føres ud på en stadig mere risikofyldt mission, for at stoppe en spirende mellemøstlig ekstremist. 

Den første sæson er fænomenal, og 2. sæson får premiere på Prime Video den 1. november 2019, mens 3. sæson også har fået det grønne lys. 

Tom Clancy's Jack Ryan finder du på Prime lige her. 

ANNONCE
Jack Ryan - S1 trailer

American Playboy

Hvis du leder efter doku-serier, er Amazon heller ikke værst - og slet ikke når det kommer til historien om Hugh Hefner - den originale Playboy. 

Over 10 afsnit kronikeres den ekstravagante levemands liv, fra vugge til grav. 

American Playboy er ekstremt seværdig, og den giver et skarpt indblik i, hvor vigtig Playboy og Hef, som den bærende kraft, har været i amerikanernes kampe mod blufærdighed, snævertsynethed og for ytringsfrihed og lige rettigheder. 

Ved første øjekast kan serien virke en smule forherligende og selvhøjtidelig, og selvom flere af de dokumenterede historier dramatiseres af skuespillere, graver den hurtigt ned i mere komplekse emner. Vi kunne faktisk godt bruge et nutidens Playboy, til at tage kampen op mod tech-giganternes nypuritanistiske og kontrolliderlige regime. 

American Playboy - Dokuserie i 10 afsnit

ANNONCE
American Playboy - Trailer

Fleabag


Fleabag tog en Emmy award for årets bedste komedieserie, ved prisens overrækkelser i september 2019, og siden da har folk strømmet til, for at tjekke komedieserien, der er gået under radaren hos størstedelen af danskerne. 

Fleabag er et morsomt og skarpt vindue til sindet hos en tør-humoristisk, seksuel, vred og sørgende kvinde, mens hun kaster sig ud i et moderne liv i London. Den prisvindende skuespilsforfatter Phoebe Waller-Bridge skriver og spiller Fleabag, en kvinde uden filter, der forsøger at hele, mens hun afviser enhver, der forsøger at hjælpe og opretholder sin stærke facade imens.

2 sæsoner findes på Prime i skrivende stund. 

ANNONCE
Fleabag - Prank

Good Omens

Good Omens er endnu en serie, baseret på en af Neil Gaimans noveller, yes samme forfatter som American Gods baseres på. 

Men Good Omens er en helt anden serie. Det er britisk komedie, som i rigtig britisk. 
Den er quirky og nørdet, men på den gode måde. 

I Good Omens følger vi et makkerpar: En engel og en dæmon, der gennem universets historie, har udviklet sig til at have et meget specielt forhold. De to højere væsener, har begge fundet ud af, at apokalypsen nærmer sig - men fordi de faktisk er ret glade for jorden - og deres materialle goder, sætter de sig selv på en mission, for at forhindre denne. 

Rollelisten er også ganske britisk: Dæmonen Crowley spilles af David Tennant (Doctor Who og Jessica Jones), mens englen Aziraphale spilles af Michael Sheen (The Queen og Masters of Sex), mens blandt andet komikeren Jack Whitehall dukker op som gæstekarakter og seriens amerikanske indslag portrætteres af Jon Hamm (Don Draper himself). 

Fun fact: Good Omens har en kæmpe niche-fangruppe, der skriver fanfiction omkring de to hovedrollers undertrykte og hemmelige kærlighed... 

Se mini-serien her. 

ANNONCE
Good Omens - Trailer

The Tick

Ligesom The Boys udforsker The Tick også superheltehysterien, i en verden, hvor heltene ikke opfører sig, som i tegneserierne. 

Men med en mere komisk og knapt så voldsforherligende linje. 

Plottet: En bogholder uden evner og med psykiske problemer, tror at hans by er styret af en superskurk. For at afsløre sammensværgelsen, teamer han op med en blåklædt superhelt The Tick. Sammen suiter de begge op, for at tage på eventyr fyldt med vanvittige superskurke, gale videnskabsmænd og generelt menneskeligt tosseri. 

Se The Tick

ANNONCE
The Tick - Trailer

The Man in the High Castle

Man in the High Castle udforsker en alternativ virkelighed, hvor tyskerne vandt 2. Verdenskrig. Det bringer os som seere verden over, for at se, hvordan 1960'erne kunne have set ud, hvis Nazisterne var kommet til magten. 

Serien er ikke super populær for ingenting, og med en IDMB-score på 8.1, tre sæsoner - og en fjerde på vej, er der rigeligt at give sig i kast med. 

Dramaserien er baseret på romanen af Philip K. Dick, og produceres af Ridley Scott. 

The Man in the High Castle på Prime Video

ANNONCE
The Man in the High Castle - S1 Trailer

StartUp

Start-up er et sleeper-hit, der modsat HBO's Silicon Valley, ikke tager tykt pis på den amerikanske startup-scene. Til gengæld dramatiseres den i rigelige mål. 

For det er ærligt talt noget rod, når en fintech-virksomhed med fokus på kryptovaluta, rodes ud i en funding-runde med meget suspekte penge, med tilknytning til forskellige forbrydersyndikater. 

Serien bæres af Adam Brody og Edi Gathegi, med prominente gæsteroller der blandt andet bringer Martin Freeman og Ron Perlman ind i serien. 

Har du altid drømt om at blive iværksætter? Denne serie, får dig måske til at tænke dig om, en ekstra gang. 

Se den her. 

ANNONCE
StartUp S1 Trailer
Del

Seneste nyt