Connery

HD Voice - krystalklar mobillyd

Slut med støj og dårlig lyd når du snakker i mobil. HD Voice er kommet til Danmark.

HD Voice - krystalklar mobillyd
Har du også undret dig over, hvordan det kan være, at mobiltelefonen de sidste ti år har udviklet sig fra at være en klodset mursten med sort/hvid display, der kun kunne sende sms og ringe, til at være en minicomputer med højopløsningsdisplay, integreret kamera, video, internet, mp3-afspiller og GPS - men uden at lyden, når man taler sammen, er blevet bedre? Ja faktisk er teknologien bag mobillyden ikke blevet ændret signifikant siden 90'erne.

Men nu sker der endelig noget på mobillydsfronten. TDC har som de første i Danmark meddelt, at deres netværk nu understøtter 'HD Voice' eller 'HDVoIP', som det også kaldes. Fælles for begge navne er, at der er tale om såkaldt wide band audio, der øger lydkvaliteten af mobilsamtalerne drastisk. Væk er baggrundsstøj og knitrende metallisk lyd. HD Voice leverer lyd i så høj kvalitet, at det lyder som om du står i samme rum som personen du snakker med.

Teknologien kendes allerede fra diverse såkaldte 'Voice-over-Internet-Protocols' som f.eks. Skype, hvor lydkvaliteten er langt højere end ved traditionel telefoni, der benytter GSM-netværket. Nu bliver teknologien også understøttet af 3G-netværket, så man ved almindelige mobilsamtaler kan opleve samme høje lydkvalitet som ved computertelefoni.

I første omgang meddeler TDC, at det bliver TDC Erhvervskunder, der får glæde af den nye lydkvalitet. Senere vil også privatkunder få muligheden. Der er dog, indtil videre, visse begrænsninger før HD Voice virker optimalt. Begge parter i en samtale skal være på 3G-netværket hos TDC. De skal desuden også begge have en mobiltelefon, der understøtter HD Voice. '3' skulle, efter sigende, også snart være klar med understøttelse af HD Voice.

En del Nokia og Sony Ericsson telefoner understøtter allerede HD Voice, samt nogle enkelte fra Samsung, LG og HTC. HD Voice understøttes foreløbig ikke af IPhone. Se den komplette liste af telefoner der understøtter HD Voice, samt et eksempel på den nye lydkvalitet, nedenunder.
ANNONCE
Telefoner der understøtter HD Voice

Nokia N8*
Nokia C6*
Nokia C7*
Nokia E7*
Nokia C3*
Nokia X3*
Nokia 5230
Nokia 6720c
Nokia E5
Nokia E52
Nokia E55
Nokia E72
Nokia N7
Nokia X6
Nokia E8
Nokia C5-04

Sony Ericsson Elm
Sony Ericsson X8
Sony Ericsson X10 Mini
Sony Ericsson Xperia Arc*
Sony Ericsson Xperia Pro*
Sony Ericsson Xperia Neo*
Sony Ericsson Xperia Play*
Sony Ericsson Xperia Mini*
Sony Ericsson Xperia Mini Pro*
Sony Ericsson Hazel (Quiksilver)
Sony Ericsson Xperia Acro*

Alcatel OT-981A Tribe

LG A-310 Saffron

HTC Desire HD

Samsung Omnia 7 GT-18700
Samsung Pro B7350
Samsung Galaxy Ace S5830


(*) = Telefonen kommer med HD Voice aktiveret fra fabrikken. De øvrige telefoner skal softwareopgraderes eller funktionen skal tilkobles på anden vis, før det virker.

Listen af udarbejdet af Global mobile Suppliers Association.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce