Connery

Havets farligste hajer

Den dødelige kvartet...

Oh yeah! Shark Week!

Der er næsten 500 forskellige arter af hajer i verden. Af dem er der kun fire som forskerne, på grund af deres jagtmetoder, vil betegne som farlige for mennesker.

Havets farligste hajer

4. Glat pighaj

Når et skib kommer i problemer og de overlevende ender i vandet, benytter den glatte pighaj sig af muligheden for et måltid. Dokumenterede angreb fra denne type hajer er dog sjældne, måske fordi de sker på dybt vand, hvor der er få vidner – og meget lidt bevismateriale. 

ANNONCE
Havets farligste hajer

3. Tyrehaj

Tyrehajer er ikke ret lange, men de er tunge og stærke og svømmer på lavt vand. Dette betyder at de oftere kommer i kontakt med mennesker.

Havets farligste hajer

2. Tigerhaj

Tigerhajer har stærke kæber og skarpe tænder, der er stærke nok til at trænge igennem metal. De svømmer ofte på lavt vand, hvor der er mange surfere og svømmere.

ANNONCE
Havets farligste hajer

1. Den store hvide haj

Næsten halvdelen af alle dokumenterede dødelige hajangreb involverer den store hvide haj. De kan egentlig ikke lide mennesker – de bider og slipper ofte med det samme igen. Biddet kan dog ofte være dødeligt, hvis ikke ofret får stoppet blødningen og får lægehjælp med det samme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce