Connery

Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem

Lydgiganten har hentet design-inspiration i Danmark - til deres nye store smart-speaker satsning

Med 65 års arv på skuldrene, er Harman Kardon godt cementeret i højttalerkenderes bevidsthed, for både god lyd og ofte spændende design. 

Arv er ikke alt, når det kommer til salg, og det har vi i særdeleshed set med den enorme succes, som Sonos entrerede markedet med, med deres på tidspunktet banebrydende - for prisen, multiroom-teknologi - der den dag i dag stadig er blandt de mest, hvis ikke det mest roste multiroom højttalersystem på markedet. 

Men alt kan disruptes, og det ser vi lige nu begyndelsen på, med introduktionen af voice-assistant understøttede højttaler systemer, der lige nu står foran et stort indtog i Danmark.

Her i landet er det i særdeleshed Google Assistant, der ser ud til at ramme det første gennembrud.

Systemet der er designet til at kunne styre praktisk talt alt, i det moderne smarthome er allerede en succes i engelsk-talende lande - men herhjemme har mange produkter været holdt tilbage, på grund af sprogbarrieren. 

ANNONCE

Google Assistant har to meget fremtrædende træk, der gør det mere tillokkende end Sonos.

For det første er det ikke et lukket økosystem - Google samarbejder med en lang række af producenter om at skabe nye produkter.

For det andet, styrer det ikke kun musik, men også alle andre IoT-devices, plus en hel række af Google-protokoller. Og jo: Det er også tilgængeligt på iOS. 

Med det cementeret, vil jeg tillade mig at hoppe til dagens produkt-introduktion: Harman Kardon Citation højttaler-serien.

Harman Kardon henter navnet til deres nye serie, tilbage i 50'erne, hvor Citation var synonym med høj kvalitet og god lyd, produktserien var med til at skabe stor anerkendelse for Harman Kardon.

Der er ikke meget retro over den Harman Kardon Citation anno 2018. Det er en stor og ambitiøs produktserie, der bygger på tidløst nordisk design-filsofi, Harmans signaturlyd og Google Assistant.

Og det er ikke en helt dum ting. 

ANNONCE
KVADRAT leverer designerstoffet - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem KVADRAT leverer designerstoffet

Design

Designet der er gennemgående for hele serien. Seniordesigner ved Harman, Alexander Demin, fortæller at inspirationen til seriens design kommer fra et deep dive i Norden.

Inspirationen er hentet fra forskellige industrier, kulturer og livsstile, og opsummeres i en produktserie der gør en hel del ud af materialerne, der går i det endelige produkt.

Det tidløse design bæres hjem af en kombination af matpoleret aluminium og et slidstærkt, støv- og vandtæt stykke designtekstil fra danske Kvadrat. 

Brugen af uld, som højttalerstof giver en organisk og varm fornemmelse ved produktet, der står i god kontrast til de hårde metalliske elementer.

Stoffet der er specialvævet til højttalerbrug giver både en god lydstrøm, og de naturlige vand- og smudsafvisende elementer i uld, låner et par kærkomne egenskaber til et produkt som en højttaler, der ellers gerne samler lidt på støv, hvis der er tekstiler indblandet. 

Designet står i en skarp kontrast til mange af de konkurrerende produkter, og selvom vi roligt kan sige at produktet har en høj WAF (Wife Acceptance Factor), mener jeg som mand, nu heller ikke at produktet ser værst ud. Og lyden er også i høj klasse. 

ANNONCE
Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem

Bred produktserie

Det er ret atypisk, at se en fabrikant gå så meget 'all in' på en serie, som Harman Kardon her gør, med Citation.

Serien dækker alle behov man kunne have i hjemmet, og spænder over to størrelser mono-speakers, to stereo-speakers, en soundbar, sateliter, en sub - og ikke mindst de afsindigt kraftfulde Citation Towers (billedet ovenfor) - og ALLE produkterne her hver især integreret Google Assistant og Chromecast, direkte WiFI OG Bluetooth. 

Foreløbigt lanceres hovedserien (alle højttalere på nær SUB og Towers) den 24. oktober 2018. 

Du kan læse mere om hver enkel højttaler i serien herunder.

ANNONCE
Harman Kardon Citation ONE - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation ONE

Harman Kardon Citation ONE

Entry-level produktet hedder Harman Kardon Citation One, og alene på navnet, og i langt højere grad produktstørrelsen, er det åbenlyst tænkt som en direkte konkurrent til Sonos Play One.

Højttaleren spiller både overraskende højt og med god dybde for størrelsen - og så er den let at placere anywhere. Det er også denne højttaler der kommer i flest farver - og som forventes at udvides til endnu flere, med tiden. 

Mono-højttaleren leverer en effekt på 40 Watt.

Prisen: 1699,- kroner. 

ANNONCE
Harman Kardon Citation 100 - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Citation 100

100 er lige en anelse større end One, men ikke meget. På papiret leverer den 10 Watt mere, men det oversættes altså til en del mere lyd, men det større indvendige rumfang spiller også med i dette. 

Pris: 2499,- kroner.

ANNONCE
Harman Kardon Citation 300 - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation 300

Harman Kardon Citation 300

300 er den mindste stereohøjttaler i setuppet, og samtidig er den den billigste model, der inkluderer et ret lækkert LCD-display i farver. Dette kan benyttes til at navigere mere præcist på selve højttaleren, hvis man ikke er så glad for at tale til sin højttaler eller styre den med mobilen - eller måske endnu mere anvendeligt: At man simpelthen spiller så højt, at man overdøver det normale talemiljø - og det virker en kende fjollet at stå og råbe til ens højttaler, at den skal skifte nummer. 

Effekten lyder på 100 Watt.

Pris: 2999,- kroner.

ANNONCE
Harman Kardon Citation 500 - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation 500

Harman Kardon Citation 500

500 er den største dedikerede rum-højttaler i serien. Med samme display som 300, soundbaren og tower. 

Her tager vi et større spring i effekt, og stereohøjttaleren leverer hele 200 Watt. 

Pris: 4999,- kroner

Harman Kardon Citation BAR - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation BAR

Harman Kardon Citation BAR

Med Citation BAR, gør Harman noget andet end konkurrenterne, ved at integrere Google Assistant direkte i hjemmebiosetuppet. Den kan fungere som standalone bar, eller sammen med SUB, Tower og Surround, i hvilken konfiguration der nu skulle passe en. Lyden er ganske bred fra de 3 kanaler og den har også 3 HDMI indgange, og understøtter 4K. Udangseffekten lyder på 150 Watt og..

Pris: 6999,- kroner

ANNONCE
Harman Kardon Citation Tower - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation Tower

Harman Kardon Citation Tower

Citation Towers er et imponerende showpiece, det er et sæt fuldvoksne stereohøjttalere, der leverer et bredt lydbillede med masser af dybde. Hands down. De er pokkers lækre, og selvom de er super flotte, skal du muligvis have en seriøs snak med din bedre halvdel inden du køber dem. Om ikke andet, så fordi de spiller meget højt. 

Her fungerer det sådan, at den ene højttaler har indbygget Google Assistant og LCD-panel, mens den anden fungerer som "satelit" og leverer den anden del af stereobilledet. Disse højttalere forventes kun t komme til salg ved specialforhandlere. 2x200 Watt.

Pris: 19.999,- for et sæt. 

ANNONCE
Harman Kardon Citation Surround - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation Surround

Harman Kardon Citation Surround

Surround højttalerne er skabt til at understøtte soundbaren, og har hverken assistant eller Bluetooth og Wifi. Effektmæssigt ligner de Citation 100, og de har ligeledes heller intet LCD display. 

Pris: 3499,- kroner per sæt. 

ANNONCE
Harman Kardon Citation Sub - Harman Kardon er klar til at tage konkurrencen op mod Sonos, med nyt højttalersystem Harman Kardon Citation Sub

Harman Kardon Citation Sub

Sidst men ikke mindst, har vi den trådløse Citation Sub, der er en 100% supportfunktion til Citation Bar. Denne har heller ikke Google Assistant og smartfunktioner, men til gengæld har den 200 Watts bas-effekt.

Pris: 5999,- 

Del

Seneste nyt

Annonce