Connery

Har du prøvet at være det tredje hjul på en date?

Det er ikke altid nemt at kæmpe mod telefonen om opmærksomheden

Valentine's Day nærmer sig, og måske har du i år valgt at gøre lidt ekstra ud af det. Din date og dig skal på fin restaurant og spise god mad, men hvad du ikke havde tænkt over var, at det også betød insta-venlig mad. Altså mad, der selvfølgelig skal foreviges, førend det kan spises. Og det betyder, at det skal fotograferes. Billedet skal postes. Der skal skrives en fængende caption (noget a la "jeg går jo ikke særlig meget op i Valentine, men så blev jeg overrasket med det her" *insæt valgfri hjerte-emoji*) og udvælges de rette hashtags (#luckygirl #foodporn og måske et enkelt #fitfam). Og hvis du troede, det var det, så kan du godt tro om igen. Nu begynder det nemlig at vælte ind med kommentarer og likes, som skal besvares og tjekkes med det samme.

Og pludselig sidder du tilbage som tredje hjul, imens din date hellere vil tilbringe tid med sin telefon.

Bruger du din telefon på en date?

Synes du, det lyder en smule overdrevet? Det er det måske også. Alligevel viser en ny undersøgelse fra Huawei, at 57% af unge danskere i alderen 18-24 år har deres smartphone i lommen eller liggende synligt på bordet foran dem under en date. Og det er ikke noget, der går ubemærket hen. 68 procent af de 18-24-årige svarer nemlig i undersøgelsen, at de bliver irriterede, hvis nogen tjekker eller sender beskeder, mens de taler med dem, og 58 procent reagerer på samme måde, når nogen afbryder samtalen for at besvare telefonopkald.

Sociolog Mette Jensen, tidligere seniorforsker ved Aarhus Universitet, forklarer det således: ”Det er helt naturligt, at vi bliver frustreret, når andre svarer deres smartphones og ikke er til
stede, hvor de er rent fysisk. Vi føler os afvist, og det går ud over intimiteten i vores samvær med andre. Men samtidig er mange af os dårlige til selv at undlade at reagere på vores smartphones, når vi er sammen med andre.
"

Smartphone med overalt

Vi er efterhånden vant til at have vores smartphone med overalt, sågar på toilettet, og derfor virker det måske også ganske naturligt at have den liggende fremme på bordet under en date. 

Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager hos Huawei, fortæller: ”Vores undersøgelse viser, at mange af os bliver irriteret, når smartphonen bliver et forstyrrende element i samværet med andre. Og det gælder på tværs af aldersgrupper. Smartphonen er et fantastisk redskab, der beriger vores hverdag, og som på mange måder er uundværlig, men vi skal selvfølgelig tænke på, hvordan vi bruger den til daglig.”

Så næste gang du skal på date, er det måske en god idé at lade telefonen blive væk under hele middagen. Og er din date lidt for ivrig med telefonen? Så lad hende lige tage et billede, men foreslå hende evt. at lade #fitfam vente lidt med at få svar på deres kommentarer. 

ANNONCE
Har du prøvet at være det tredje hjul på en date?
ANNONCE
Har du prøvet at være det tredje hjul på en date?
ANNONCE
Har du prøvet at være det tredje hjul på en date?
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Simone Borup Simone Borup

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt