Connery

Hanna

Super cool actionfilm, for begge køn.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:
Drengerøvs faktor: 70%

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)

 

Teknisk information:

Original titel: Hanna

USA/UK/Tyskland, 2011

Instruktør: Joe Wright

Medv.: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchet, Tom Hollander og Jason Flemyng

Genre: Action/Thriller/Krimi

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 111 min

Premiere dato: 7. juli 2011

Biodistributør: Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
ANNONCE
Hanna - Trailer
Den 16 årige Hanna (Saoirse Ronan) bor i en skovhytte, i Finlands ødemark, sammen med sin far Eric (Eric Bana). Hendes mor blev dræbt, da Hanna var lille og faderen, en forhenværende CIA agent, måtte derfor opdrage Hanna alene. Udover at lære hende et hav af forskellige sprog, har han også optrænet hende på bedste spion manér. Hanna er med andre ord den perfekte dræbermaskine. Men på trods af alt hvad Hanna har lært, har hun aldrig oplevet andet end hytten og skoven.
ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - Hanna Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
Hannas nysgerrighed omkring alt det hun har hørt og læst om, bliver naturligvis større og større og faderen indser, at han ikke kan gemme hende væk i en hytte resten af hendes liv. Derfor giver han Hanna en mission. Hun skal opspore og dræbe kvinden, der slog hendes mor ihjel. Hun hedder Marissa (Cate Blanchet) og er selv en top tunet spion, der hellere end gerne vil have fingrene i Hanna og hendes far. Det bliver en kamp for livet, men Hanna er i den grad parat til at kæmpe.
ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - Hanna Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
James Bond og Jason Bourne kan godt gå på pension, for der er en ny super spion på banen. Selvom Hanna blot er 16 år, kan hun snildt udradere 4-5 granvoksne fyre på én gang, MED SINE BARE NÆVER. Og det er her at filmens troværdighed, for alvor kommer på prøve. Enten synes man, at det er tegneserieagtigt komisk, når denne spinkle pige slås mod div. muskelbundter eller også accepterer man filmen for, hvad den er; Nemlig et fabelagtigt underholdende action-eventyr.
ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - Hanna Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
Titelrollen som Hanna spilles af det unge amerikanske stjerneskud Saoirse Ronan, som vi tidligere har kunnet opleve i Atonement, The Lovely Bones og senest i Peter Weirs The Way Back. Hun har et fascinerende ansigt og besidder en naturlig charme, som man simpelthen bliver helt hypnotiseret af at kigge på. Filmen står og falder med hendes præstation. Heldigvis er vi i rigtig gode hænder. Saoirse Ronan er yderst troværdig i sit afdæmpede portræt af Hanna. Hun bliver til og med  bedre og bedre for hver film hun medvirker i, og hun er bestemt en pige, man skal holde øje med i fremtiden.
ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - Hanna Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
Personligt fandt jeg filmen ganske uimodståelig, netop fordi den blander sin genre. Den hardcore action står i skarp kontrast til Hannas personlige udviklingsrejse, hvor hun blandt andet møder jævnaldrende drenge og piger og får sit første kys.

Balancen mellem det sukker søde eventyrsagtige og den kyniske virkelighed, sidder lige i øjet. Jeg er overbevist om, at kvinder vil synes ligeså godt om filmen, som mænd. Hanna kan bedst beskrives som Jason Bourne møder Alice in Wonderland. En kombination, der efter min mening, gør Hanna til den perfekte date movie.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce