Connery

Han havde en plan

Vores alle sammens Egon Olsen alias Ove Sprogø er gået bort i en alder af 84 år...

Olsenbanden er nu reduceret til et enkelt nulevende medlem, efter at den folkekære skuespiller Ove Sprogø døde i dag. Ove Sprogø tilbragte de sidste af hans dage på Løjtegårdsvejens plejehjem, hvor også hans kone tilbragte sin sidste tid. Eva Sprogø døde d. 20. august i år.
ANNONCE
Han havde en plan
Vi husker vel alle Olsen banden. Tre af samfundets lavere stillede in
14 film blev det til i serien om Olsen Banden, hvor den sidste blev indspillet i 1998, hvor Ove Sprogøe efter en årrække uden film gjorde comeback i "Olsen-bandens sidste stik". Efter indspilningen af den 14 film, bekendtgjorde Ove Sprogø, at nu var det slut med at filme.

Det var ikke kun i Olsen Banden at man husker Ove Sprogø. Hvad med "Ved kongelunden"? Et lystspil, hvor han spillede sammen med Dirch Passer. Filmen er måske mest husket for duetten: "Der kommer altid en sporvogn og en pige til!" Eller hvad med klassikeren "Sommer i Tyrol" og sangen: "Man kan vel ikke gøre for at man har charme?"

I 1999 blev Ove Sprogø tildelt en æres Bodil, for sit 53-årige engagement i dansk film.

Ud over hæderspriserne for sine præstationer på filmlærredet modtog han et væld af andre udmærkelser, blandt andet:

  • Frederik Schybergs Mindelegat

  • Teaterpokalen

  • Osvald Helmuths Jubilæumslegat

  • LO's Kulturpris

    I 1980 blev Ove Sprogøe kåret til Studenternes Æreskunstner. Han var æresmedlem af Dansk Skuespillerforbund, Dansk Solistforbund og Skuespillerforeningen af 1879. En imponerende samling af titler til sit CV.

Danmark er blevet en stor personlighed fattigere!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce