Connery

Halo: Reach

Menneskeheden trues endnu engang – og du skal redde den!

5 ud af 6 stjerner
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Halo: Reach er det seneste skud på stammen i Halo-franchisen. Handlingen udspiller sig i år 2552 på planeten Reach, altså før begivenheder i det originale Halo: Combat Evolved til Xbox. The Covenant er godt og grundigt i gang med at udrydde menneskeheden og det er din opgave, at stoppe dem. Som spiller indtager du rollen som Noble Six eller bare Six, der indtræder i Noble Team – en gruppe af SPARTANs, der udfører specialopgaver for UNSC – United Nations Space Command.
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Allerede i spillets indledning går det op for spilleren, at noget er helt galt. Et militært anlæg er gået offline og lokale rebeller mistænkes for ugerningen. Desværre for Noble Team viser det sig, at rebellerne ikke stod bag angrebet. Det gjorde Covenant derimod og her starter spillet så for alvor. Planeten Reach er under belejring og kendere af Halo-universet vil allerede nu vide, hvordan det hele ender.

Halo: Reach ligner på rigtig mange måder Halo 3, der er en klassiker indenfor genren, så hvis du følte dig hjemme i Halo 3 eller ODST, så får du ingen problemer med Reach. Styringen, miljøet, våbnene, køretøjerne, fjenderne etc. – det hele er velkendt, men det gør ingenting. Halo 3 excellerede, i mine øjne, FPS-genren til Xbox360 (sammen med andre spil af nyere dato), så det faktum, at Reach genbruger mange ting fra Halo 3, gør intet. Du får som spiller mulighed for at prøve kræfter Warthogs, Falcons, gaffeltrucks, tanks, fly og lignende, hvilket er et kærkomment afbræk fra den sædvanlige "vandretur" fra A til B.
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Intensitet og afveksling er kodeordet i Reach. Bedst som man tror, det hele er ved at køle af, bliver man overrasket af fjenden og må igen skyde som en gal for at overleve. Spillet er hektisk og man kan virkelig mærke, at man ikke angriber, men forsvarer denne gang. Fjenderne er kloge, de flanker én og lader sig ikke narre så let. Missionerne er afvekslende, blandt andet gennem brugen af forskellige køretøjer, mål og fjender. Man sidder aldrig og keder sig i en mission og må hele tiden lægge nye taktikker for ikke at blive nedlagt.




Historien er medrivende og man føler for karaktererne, der må så grueligt meget igennem for at redde Reach, selvom det er en nærmest umulig kamp.
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Multiplayerdelen er, ligesom i Halo 3, vanvittig god. Det er Halo 3, blot med flere spilmodes, mere intensitet og, om muligt, flere spillere. Når du har gennemført kampagnen, enten alene eller co-op med op til fire medspillere er der mange timers spilletid tilbage i multiplayerdelen. Der er et utal af spilmodes, køretøjer og våben, der kan bruges til at pløje dine venner ned med. Kampagnedelen er kort (omkring seks timer), men multiplayerdelen er tilsvarende lang, så alt i alt er Halo: Reach en holdbar titel.
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Grafikken har ikke ændret sig nævneværdigt i forhold til Halo 3, hvorfor der ikke gives absolut topkarakter. Grafikken er rigtig flot, animationerne af både køretøjer, våben, miljøet og karaktererne sidder lige i skabet, men man sidder alligevel og tænker, at de nok kunne have ændret lidt mere i forhold til en tre år gammel titel (Halo 3).
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Fabelagtig – intet mindre! Stemningen er helt i top. Våbnene har fået en anelse mere punch, så det rent faktisk føles som eksempelvis et maskingevær og ikke bare en ærtebøsse. Stemningen underbygges af den altid velvalgte baggrundsmusik, der virkelig får en op på mærkerne. Bravo! Dog er Covenants våben stadig fesne, men jeg har heller aldrig haft en forkærlighed for ”rum-pistoler”.
ANNONCE
www.tothegame.com - Halo: Reach www.tothegame.com
Halo: Reach har fået en gennemsnitlig score på 92 på www.metacritic.com, kun overgået af Halo 3 (94 i snit) i Halo-franchisen, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel. Spillet overgår, i mine øjne, Halo 3 på mange måder, men derfor får det alligevel ”kun” 5/6. Halo 3 var, på sin vis, nyskabende, et frisk pust i genrer og på mange måder genialt, hvorimod Halo: Reach er mere af det samme. Det er uden tvivl et virkelig godt spil, men da det eller andet sted blot er en kæmpe udvidelse, kan jeg ikke give det topkarakter – selvom det læner sig op af den.

Spillet tager ca. seks timer at gennemføre, hvilket er utrolig lidt og det er ret ærgerligt, da historien er så medrivende. Multiplayerdelen vil dog frarøve mange personer deres nattesøvn, hvorfor holdbarheden er helt i top og det er derfor ikke et problem, at kampagne-delen blot varer seks timer.

Er du fan af genrer eller af Halo-universet, må du ikke gå glip af Reach – det er intet mindre end fantastisk, medrivende og intenst!
ANNONCE
Bedømmelse

Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.


Gameplay: 5/6


Grafik: 5/6


Lyd: 5/6


Holdbarhed: 6/6


Samlet score: 5/6


Drengerøvsfaktor: 88%

ANNONCE
Halo: Reach HD trailer
Information

Titel: Halo: Reach


Platform: Xbox360


Genre: FPS


Udvikler: Bungie


Udgiver: Microsoft Game Studies


Antal spillere: 1-2 offline co-op, 1-4 online co-op, 1-4 offline splitscreen / online multiplayer


Udgivelsesdato: 14. september 2010

ANNONCE
I samarbejde med

Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med Gamescribe.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. 

Med Gamescribe.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når Gamescribe.dk modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer.
Læs mere om Gamescribe.dk og oprettelse her

Bemærk: 

Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis Gamescribe.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce