Connery

Hævnen

Velspillet drama instrueret af Susanne Bier.

5 ud af 6 stjerner

Drengerøvs faktor: 50 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)


Hævnen - Trailer
Nordisk Film - Hævnen Nordisk Film

Det er meget sjældent, at jeg anmelder danske film. Årsagen er simpel; Jeg gider ikke spilde mig tid på at skrive om dem. De fleste danske film efterlader mig nemlig med en bitter smag i munden ved tanken om, at jeg allerede har set den pågældende historie før, bare meget bedre fortalt. 

Men hvorfor vælger jeg så alligevel at anmelde Hævnen? Historien er set før, men Susanne Bier har trods alt formået at sætte sit eget præg på filmen, som forbliver på nethinden, længe efter man forlader biografen.


ANNONCE
Nordisk Film - Hævnen Nordisk Film

Historien handler om to familier; Nødhjælps lægen Anton (Mikael Persbrandt) og hans 10 årige søn Elias (Markus Rygaard) og diplomaten (Claus (Ulrich Thomsen) og hans søn Christian (William Jøhnk Nielsen). Claus og Christian er netop flyttet fra Storbritannien, tilbage til Danmark og Christian skal derfor begynde på en ny skole.


ANNONCE
Nordisk Film - Hævnen Nordisk Film
Første skoledag møder han Elias, som bliver drillet af skolens bøller. Christian kommer ham til undsætning, og de to bliver straks venner.

Det går dog hurtigt op for Elias, at Christian kæmper med nogle voldsomme dæmoner. Christians mor er nemlig død og han giver faderen skylden for det. Derfor søger Christian en form for hævn, hvilket han lader gå ud over alle, han føler gør noget forkert. Således planlægger Christian at hævne sig på skolens værste bølle, så han lader Elias være i fred. En hævn der udvikler sig og ender med at få voldsomme konsekvenser.
ANNONCE
Nordisk Film - Hævnen Nordisk Film

Hævnen er en rigtig velfortalt og endnu mere velspillet film. De to drenge, som mere eller mindre er hovedrollerne i filmen, spiller, som havde de aldrig lavet andet. Især William Jøhnk Nielsen, som den sociopatiske Christian er fremragende! Hans kyniske fremtoning og disciplinerede skuespil sender tankerne over på en ung Christian Bale. Eneste lille fejl-casting er Kim Bodnia som en alkoholisk bølle. Til trods for, at jeg synes Bodnia er en af Danmarks bedste skuespillere, er han simpelthen bare ikke troværdig i den alt for karikerede rolle.


ANNONCE
Nordisk Film - Hævnen Nordisk Film

Hævnen er en lille film, dramaet foregår bogstavelig talt i børnehøjde og det giver historien, som Susanne Bier har skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, en særlig stemning.

Man kunne sagtens forstille sig, at filmen kunne blive genindspillet i Hollywood, ligesom det var tilfældet med en anden af Biers film, nemlig Brødre. Med Hævnen beviser Bier nemlig, at vi godt kan fortælle en god historie, der ikke nødvendigvis behøver at hente alt sin inspiration fra Hollywood.



Hævnen
har premiere den 26. August landet over.


ANNONCE
Teknisk information:

Original titel: Hævnen

Produktionsland og år: Danmark, 2010

Instruktør: Susanne Bier

Medv: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Markus Rygaard, William Jøhnk Nielsen, Bodil Jørgensen, Ditte Gråbøl og Kim Bodnia

Genre: Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 119 min.

Premiere dato: 26. august 2010

Biodistributør: Nordisk Film


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce