Connery

Gym Class Heroes - As Cruel As School Children

Dans, Cruise, Dans igen og smid den væk.

2 ud af 6 stjerner
Gym Class Heroes - As Cruel As School Children
Udgivelses dato: Er udkommet
Medie: CD
Lable: Atlantic

'As cruel as school children' er det nyeste album fra de festfyldte Gym Class Heroes. Det er en fest-cd, og den er svær at sidde stille til. Gruppen har rødder helt tilbage til high-school, 1997, hvor bandets Mc Travis McCoy og trommeslager Matt McGinley havde idræt sammen. Deraf kom navnet, og senere kom Disashi Lumumba-Kasongo (guitarist) og Eric Roberts (bassist) som er bandets nuværende form.

Bandet formår at nå langt længere end bare at være lyd i ens højtalere. Nej det er ikke en lyrisk dybde der graver i ens sind, det er den energi i deres rytmer og deres musik der gør at de altid spiller live for en. De holder deres lyd omkring live instrumentering, der netop understreger dette.

Rygterne går om at Travis McCoy er en dygtig lyrikker, men min umiddelbare tanke omkring den lyriske dybde, hvis den kan kaldes det når den knapt strejfer overfladen, var at sangene handler om high-school druk, high-school druk med piger, piger, samt forelskelse i en myspace pige for nu at få det hele med. Teksterne skulle ifølge McCoy selv ramme en virkelig dybde hvis man blot lytter efter, men modsat hans hensigt er det ikke lykkedes ham at kreere noget indhold, som virkelig rammer mig andet end overfladisk.

Måske går de ikke dybt, men man bliver hooked af Travis McCoys flow der rider henover fængende beats indeholdende sprøde guitar rytmer og basgange. Deres friske beats  går fra at være pop-rock inspireret til noget mere funk og R&B.
Et andet element der adskiller Gym Class Heroes fra mere traditionel rap er deres melodiske, syngende omkvæd.

At karakterisere dem er ikke let, pop, rock, punk, hiphop? Det er en blanding. Det er festligt. Det er mainstream. Det er friskt dansemusik der går langt over fodvippe-tærsklen og trænger direkte ind i danskemusklerne.
Det vil få enhver fest op at stå, og enhver tur i bil til at være ægte Cruise.
Efter gentagne afspilninger på anlægget falder albummet i værdi, og netop det er albummet svaghed. Det skal spilles når lejligheden er til det, og ikke for meget. De får 4/6 stjerner for rytmer og de første gennemspilninger, og de sidste to stjerner bliver taget fra dem pga holdbarheden og lyrikken.

Tracklist:
1. The Queen And I
2. Shoot Down The Stars
3. New Friend Request
4. Clothes Off!
5. Sloppy Live Jingle Pt. 1
6. Viva La White Girl
7. 7 Weeks
8. It's OK, But Just This Once!
9. Sloppy Love Jingle Pt. 2
10. Biters Clock
11. Boys In Bands Interlude
12. Scandalous Scholastics
13. On My Own Time (Write On!)
14. Sloppy Love Jingle Pt. 3

www.myspace.com/gymclassheroes
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce