Connery

Guns 'N' Roses dvd marathon

"With your bitch slap rappin' and your cocaine tongue you get nuthin' done"

Guns 'N' Roses dvd marathon
Lidt historie

I slutningen af 80'erne og i starten af 90'erne oplevede vi et magtskifte i rockmusikken. I 80"erne var det Mötley Crue, Poison, Warrant og lignende bands, der styrede med deres puddelhår og glamrock. Men alt imens Tommy Lee og alle de andre var i færd med at sætte håret til endnu en omgang "Girls girls girls", kom der et band og overhalede dem allesamen indenom.

Med en attitude der ikke var til at misforstå, og lyden af aerosmith, zeppelin og AC/DC i en blender, indtog Guns N" Roses deres nyerhvervede trone med sange som "Welcome To The Jungle" og "Sweet Child O" Mine".

De fleste kan nok godt huske resten, efter deres debutalbum "Appetite for destruction" udkom der "Lies", derefter "Use Your Illusion 1 & 2" og til sidst "The Spaghetti Incident".

Hvis jeg nu siger "Paradise City", "Don"t Cry", "November Rain", "You Could Be Mine", "Knockin on heavens door" så skulle de sidste være med.
ANNONCE
Guns 'N' Roses dvd marathon
Nu er der nok nogen der tænker "hvad dælen blev der egentlig af dem ?" og lad mig med det samme nikke medstemmende. Det er i den grad et god spørgsmål.

Kort fortalt så tvang den temperamentsfulde forsanger, W. Axl Rose, på et tidspunkt bandet til at overdrage alle rettigheder til navnet Guns N" Roses til ham. Han gjorde kort proces, ved at dukke op til Rock I Rio (en gigantkoncert med ca. 250.000 tilskuere) 30 min. for sent, og så med et hold advokater i ryggen. Han sagde til hans "band buddies", at hvis de ikke skrev under på kontrakten så ville han forlade bandet øjeblikkeligt. Bandet valgte så at skrive under, da de jo var der for at spille musik, og de har vel nok tænkt at det egentlig var den eneste løsning. Enten spillede de og Axl havde rettighederne til navnet, hvilket de sikkert ikke gav den store betydning det var jo deres alle sammens band, eller at droppe alt mens succesen var størst.

= Alle de originale medlemmer er enten gået selv eller blevet fyret af deres "chef", Hr. W. Axl Rose
ANNONCE
Guns 'N' Roses dvd marathon
Nu har Guns N" Roses ALTID været god for en historie, så man skal nok ikke lægge for meget i det, men derfor kan man jo altid nyde en god røverhistorie.

I dag arbejder Axl med hans nye Guns på det længe ventede album "Chinese Democracy" som efterhånden har været annonceret til udgivelse 3-4 gange, men vi har endnu ikke set eller hørt noget konkret.

De resterende Guns medlemmer har i dag dannet bandet "Velvet Revolver" sammen med Stone Temple Pilots forsangeren, Scott Weiland, og deres debut album "Contraband" er indspillet og færdigmixet, det udkommer 11 maj 2004. Første single, "Slither" udkommer den 8. marts 2004. Se http://www.velvetrevolver.net for mere info.

Nå, jeg har nu altid valgt, at nyde musikken som de trods alt nåede at udgive, frem for at bruge min tid på snik-snak. Og musikken, ja den er sgu da imponerende.
ANNONCE
Guns 'N' Roses dvd marathon
Guns 'N' Roses dvd marathon
Live In Tokyo "92 (disc 1 & 2)

Nu har Universal Records så valgt at udgive "Live In Tokyo 92" på dvd, koncerten blev dengang udgivet på VHS, men for ægte fans er det med garanti et must, da kvaliteten er væsentlig bedre, end på de gamle VHS bånd.

Nu ér det jo dvd, så man kunne godt forvente en masse bonusmateriale, men det er der desværre ikke noget af. Det trækker naturligvis ned i karakter, da man uden noget nyt, godt kan tro at de blot er udgivet for at score lidt ekstra på et allerede godt kogte suppeben.

Når det så er sagt, er det altså en fornøjelse at se et ægte rockband fra den gamle skole (på dansk = altså nogen der rent faktisk KAN spille) fyre den af live. Og det er sgu ikke fordi Axl Rose synger som en drøm hele vejen, eller bandet gennemfører koncerten fejlfri (sangen "Estranged" har faktisk taktfejl, og
Guns N" Roses var rock uden at være heavy, rock uden at være punk og blues, men samtidig med alle 3 ingredienser lurende i baggrunden. Med W. Axl Rose ved mikrofonen havde de en frontmand med karisma, en fantastisk stemme eller en frygtelig stemme (smag og behag) som havde den helt rigtige magneteffekt på publikum. Ved siden af stod den tegneserie-agtige guitarist, Slash med sit gigantiske hår, bar overkrop, festhat, og en smøg hængende i kæften, alt i mens han fyrede de melodiske soloer af, som den dag i dag stadig huskes blandt guitarnørder.

The Rolling Stones havde et par, Aerosmith havde også et par. Så kom Guns N" Roses og de havde også et par... Toxic Twins
ANNONCE
Guns 'N' Roses dvd marathon
Koncerten er fremragende !

Bandet spiller med en overbevisning, der helt klart fortjener en dvd udgivelse. Et godt ekspempel er "You Could Be Mine" hvor Axl Rose nærmest brager igennem mit 32" widescreen og knalder mig en på snotten med hans aggressivitet. For helvede hvor er det godt ! Starten af koncerten er som Guns koncerter altid har været, nemlig rå og upolerede.

Det er meget tydeligt, at toget lige skal op i gear. Og det går der såmænd kun et par sange med, derfra og ud, er der dømt rock direkte fra kassen. Til instrumentelskere er der både tromme- & guitarsolo. Især Slash's solo giver én et godt indblik i, hvorfor mange tidsskrifter udråbte ham til "back to basics" mesteren. Blues, rock og sjæl i skøn forening. Koncerten slutter (som de altid gjorde) med en udgave af Paradise City med hele holdet oppe i 5. gear, dynamikken og stemningen brænder sgu igennem, man føler næsten at man selv står der i Tokyo Dome og råber med. En klassisk rockkoncert med balladerne, solo'erne og rocksangene, der lige får taget til at lette en tand.

Alt i alt så må "WORLD TOUR 92 - LIVE IN TOKYO" være for hardcore Guns N" Roses fans. Der er ikke noget nyt til at tiltrække nye fans, men til gengæld en rigtig behagelig tur "down memory lane" med et rockband der engang ændrede musikverdenen.

"ladies and gentlemen...Guns N" Roses"
ANNONCE
Guns 'N' Roses dvd marathon
Welcome To The Videos

Men det er ikke kun Live In tokyo der er på gaden. Der er samtidig udgivet en Greatest Hits med deres musikvideoer. Og med deres næsten filmagtige "November Rain", "Don"t Cry" og så videre, så er der dømt sikkert hit hos kæresten (min kæreste blev helt "åååhhh jeg elsker bare den der" kvinder kan jo sjældent huske titler) da November Rain fløj hen over skærmen.

Deres videoer er stadig yderst seværdige (den gale Garden of Eden bringer sgu altid et smil på mine læber), om ikke andet så for at se en voksen mand klæde sig så meget ud, at selv Elton John ville blive genert.

Velkommen.... får 5 ud af 5 fordi det faktisk er en bunke møj lækre videoer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce