Connery

Gulerodssuppe

A-bomben

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

En gang i mellem ender man op med en del forskellige ting i køleskabet,  netop det skete for mig – derfor denne ret. Lidt kød ville have været godt, men ¨jeg synes ikke den tre stjernede passede alt for godt. De forskellige grønsager kan selvfølgelig varieres alt efter hvad der er i køleren.

Ingredienser

 kilo gulerødder i grove stykker

500 gram store kartofler i kvarte

500 gram rød peber eller snack peber skåret i halve

500 gram store tomater, skær et kryds  i toppen af dem

4 løg i kvarte

10 fed hvidløg med skal

4 chili fint hakket

1 pakke naturel flødeost

1½ til 2 liter hønsefond

2 tsk. timian

2 tsk. rød paprika

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader

Skyl, skræl og skær grønsagerne som beskrevet ovenfor.

Læg alle grønsager på to bageplader uden at blande dem.  Gulerødder og kartofler på en plade, resten på en anden.

Smid det hele i ovnen.

Tag grønsager ud efterhånden som de bliver møre, kartoflerne og gulerødderne skal ca. have en time – resten tages ud løbende. De røde pebre må gerne blive lidt sorte, så er det nemt efterfølgende at pille skindet af dem.

Efter hånden som grønsagerne er færdige kommes de i en gryde, skindet pilles af tomaterne og de røde pebre – og hvidløgene presses ud af skallen.

Tilsæt fond og krydderier.

Læg det hele koge ca. 30 minutter.

Blend det hele med en stavblender, og tilsæt eventuelt mere væske hvis suppen er for tyk.

Tilsæt fløde osten og smag til med salt og peber.



Servering


Server retten med brød, tilsæt eventuelt nogle kødboller – hvis du er nervøs for dit protein behov ikke bliver dækket.

Bon Appetit!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce