Connery

Guide: Sådan spiller du Pokémon Go

Lær basics til verdens pt mest populære spil

Guide: Sådan spiller du Pokémon Go

Gotta Catch Em All!

Pokémon Go er ikke verdens sværeste spil, og hvis du har bare en anelse spiltække, vil det være ganske indlysende. Alligevel er der mange spørgsmål derude, og derfor kommer her en basal guide, til at komme igang med spillet.


Læs her hvordan du får fat i app'en, der endnu ikke har ramt landet i officiel forstand. 

Efter du er logget ind første gang, stifter du bekendtskab med Professor Willow. Han giver dig en meget kort introdkuktion til spillet, og beder dig om at fange din første Pokémon. Valget står mellem en Charmander, Squirtle eller en Bulbasaur. 

Når du har fanget den første, blander spillet sig ikke længere meget i, hvordan du spiller spillet. De tre basale dele af spillet er følgende: At fange Pokémon, at besøge pokéstops og at tage kampe i pokégyms. 

ANNONCE
Guide: Sådan spiller du Pokémon Go

Sådan fanger du en Pokémon

Tilgangen er ret let. Mens du går rundt med spillet igang, følger du en pokémonficeret udgave af Google Maps-ish. Når du kommer i nærheden af en Pokémon, vil appen begynde at buzze. Herefter tapper du Pokémonen, hvorefter interfacet skifter til "fange-skærmen". Her har du så mulighed for at kaste en pokeball efter det lille bæst. Pokémonen vil blinke med en farvet ring, der indikerer hvor let den er at fange. 

  • En grøn ring, betyder at det er let.
  • En gul ring, betyder at det er udfordrende.
  • En rød ring, betyder at det er ganske svært. 

Pokémoner du støder på, vil have varierende CP (Står for Combat Power), og denne værdi bestemmer hvor stærk Pokémonen er. For at øge en Pokémons CP, har du brug for to ting; stardust, som du får hver gang du fanger en pokémon. Og Candy, der er specific til hver enkelt pokémon. For at få dat på candy, skal du fange nye kopier, af den pokémon du vil udvikle. For eksempel, hvis jeg vil udvikle min Meowth, skal jeg skaffe nye Meowth Candies, ved at fange flere Meowths. 

Candy kan både øge CP og være med til at udvikle din Pokémon. 

Player Level.

Du får experience hver gang du fanger en ny Pokémon, deltager i en battle osv. Jo højere et player level du har, desto højere CP vil du møde i de vilde Pokémons, og flere Gyms vil åbne for dine udfordringer.

Du kan ikke finde alle Pokémons på samme lokation. For eksempel vil vandtype-pokémons være omkring vandet, og det vil ikke være umuligt at finde en Pikachu i nærheden af en elektronikforretning. 

ANNONCE
Guide: Sådan spiller du Pokémon Go
Pokéstop - Guide: Sådan spiller du Pokémon Go Pokéstop
Pokélure aktiveret. - Guide: Sådan spiller du Pokémon Go Pokélure aktiveret.

Hvad er Pokéstops?

Hvis du bor i København, har du garanteret set pokéman-fanatikere stimle omkring turist-attraktionerne, for Pokéstops er ofte lokaliseret ved landmærker. Men disse landmærker finder du alle steder i landet. Pokéstops er kilden til nye items. Når du tapper på et pokéstop på appen, får du mulighed for at skaffe items som pokéballs, potions og pokémon æg (Og som i de gamle spil, udklækkes disse æg, efter X antal skridt!)

Ved pokéstops kan du aktivere Lure moduler. Et Lure modul (tiltrækningsmodul), sørger for at området i en periode, har en større tiltrækningskraft på vilde pokémons, og så gælder det altså bare om at have pokéballs klar. 

Nogle items er kun mulige at få fat i, ved at købe sig til dem, for pokécoins. Og det er her, at Nintendo og Niantic for alvor vil tjene deres penge. Pokécoins optjenes via gym battles, eller de kan købes gennem app'en (VENT TIL OFFICIEL LAUNCH)

ANNONCE
Guide: Sådan spiller du Pokémon Go

Sådan battler du

Pokémon battles i Pokémon Go er en simplificeret udgave, af den vi kender fra det klassiske spil. Pokémoner møder hinanden 1 vs 1, og can bruge to angreb. Ved at tappe en enkelt gang på modstanderen, bruger du et low-damage angreb, og ved at holde fingeren på modstanderen, igangsætter du et special attack, der udløses når en wait-bar er udfyldt. 

Med lidt held kan du undgå modstanderens angreb, ved at swipe enten til højre eller venstre. En battle forsætter indtil en af de to pokémoner besvimer. 

Hvis du har healing eller revive potions, kan disse også bruges under kamp. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt