Connery

GT Sport er landet på markedet

Tid til realistisk racergaming!

Det har kriblet i fingrene hos racergamere det seneste års tid, hvor flere blev uheldigt overrasket af en forsinket udgivelse af det nye GT Sport. Hvorvidt ventetiden har været det hele værd, har vi forsøgt at kigge lidt nærmere på i denne første indtryk af det nye spil.

Og mens mange allerede har rykket på indkøb af spillet, er der sikkert en stor håndfuld der holder tilbage, indtil de første anmeldelser falder på plads.

Det er derfor ikke en komplet anmeldelse i denne omgang, da flere af server-detaljerne på GT Sports kommende online-funktion ikke er blevet aktiveret i anmelder-versionerne - og de gik først live i går eftermiddags. Nu hvor Gran Turismo går all-in på online-funktionerne, så tager vi lige et par ekstra timer i kælderen med det nye spil, inden den endelige anmeldelse går online!

 
GT Sport er landet på markedet

E-Racing er vejen frem for GT

Offline-elementerne er stadig de helt klassiske funktioner, hvor man med forskellige karriere-funktioner og single races kan udfordre AI i forskellige sværdighedsgrader - eller den kravlegårdslignende begyndelse på en række udfordringer i challenge-mode, hvor man kan finpudse sine teknikker indtil de mere vigtige løb mod knejtere.  

GT Sport er det 7. spil i den primære Gran Turismo-serie, den første primære udgivelse siden 2013 og det første til PlayStation 4. Det er ret vildt at tænke på, når nu PS4 har været på markedet i tre år. Og der er sket store ændringer, som man kunne forvente. Hvor de tidligere GT-spil har fulgt nogenlunde den samme formel, er den helt store afstikker ved det nye spil, e-Sport.

GT Sport er først og fremmest et spil, der er tiltænkt online-gamere, og hvis du leder efter et klassisk single-player, campaign-tungt bilspil, er det ikke GT Sport du skal kigge efter som det første

GT Sport er landet på markedet

Sport-Mode er genialt - opførsel på banen spiller en rolle

Dagen igennem, hver dag, er der daglige online-races. Der er et nyt race hvert 20. minut, og her skal man sørge for at tilmelde sig, så man bliver seedet til løbet. Når man har tilmeldt sig et løb i god tid, får man også mulighed for at gennemkøre den pågældende bane i en time trial, der fungerer som tidskørsel til selve online-løbet. Bedste tid får pole-position.

GT Sport tilskynder gode racermanerer. Som spiller får man ikke lov til at deltage i online-løb, før man har tæsket sig selv igennem et par obligatoriske videoer om gode racermanerer og dårlige racermanerer. Dermed ikke sagt, at der ikke er idioter på banen, som gerne vinder løbet ved at banke deres biler ind i dig.

Der findes selvfølgelig stadig de typer, som bruger Need for Speed-mentaliteten, hvor de andre kørere skal gøres til bander for vejen frem. It’s all part of the challenge!

Online-racing er noget, de har fundet en rigtig god løsning på. En algoritme sørger for at kalkulere, hvor kørere befinder sig hele tiden. Man får penalty for at crashe ind i andre kørere, og for at hamre ind i bander og lignende. Disse penalties bliver løbende pålagt køreren, og når løbet er afsluttet, løber spillet alle køreture igennem, og fratrækker/pålægger eventuelle lag-penalties.

Spillet er grafisk flot - også på en tradtionel PS4. Spilmekanikkerne er velpolerede, og loading-tiderne er ikke nært så tålmodighedstestende som tilbage i forrige spil, der havde et seriøst issue med dette.

Med 12 timer synket i GT Sport, har vi følgende at berette:

Spillets største fordel og helt store force, er det kraftige e-sport potentiale. Spillet er tænkt som det, der endelig skal skubbe racing-spil over i en seriøs mainstream e-sport genre. Og hvis du tænder på at kunne køre fede racerløb mod rigtige modstandere, er GT Sport helt 100% et godt bekendtskab. Altså anbefalelsesværdigt med pil op.

Hvis du kun er til offline-gaming, ville jeg springe denne titel over.

Del