Connery

Grid 2 [Anmeldelse]

5 år efter originalen er Codemasters klar med deres nye udspil

4 ud af 6 stjerner
Grid 2 [Anmeldelse]
Der er ved at være langt imellem gode racingspil, og derfor har der før release af Grid 2 været en del larm omkring det. Grid 2 er nemlig ikke lavet til simulatornørderne der gerne vil have det så realistisk som muligt, men til folk der gerne bare vil køre pænt hurtig ræs i "standardbiler".
Det første spil i serien Race Driver: Grid, scorede høje karakterer ved alle de største anmeldelsessites, blandt andet på grund af den lækre grafik og en fantastisk styringsmekanisme.
ANNONCE
Grid 2 [Anmeldelse]
Der er nu gået 5 år siden forløberen udkom, og det er absolut ikke svært at se, at spiludviklerne efterhånden virkelig har lært den nuværende konsolharware rigtig godt at kende, grafikken er nemlig fantastisk god. 

I karrieredelen af spillet, starter du op som racerkører for en wannabe liga der hedder World Series Racing - opstarten går dog i en slidt garage, og inden du kommer til at være stjerne i din egen løbsliga, skal du overbevise racerkørere og sponsorer fra andre ligaer om at WSR er the shit. Og det er måske lettere sagt end gjort, fordi du starter op i USA, med et tung monster af en amerikanerbil, der skrider ud og sejler som kun en gammel muskelbil kan gøre. Heldigvis er noget af det første man lærer; funktionen rewind. Man får nemlig at antal fortrydelsespiller når man kører i et løb, for hvis man kører galt bliver man straffet HÅRDT. (Dog ikke hårdere end at din bil resetter hvis du kører ud over en bjergkant).
ANNONCE
Spillet byder op til dans med en del forskellige spiltyper; der er både klassiske ræs, drift, face to face ræs, overhalingslege, sektorræs og så videre. For at stige i rang er det vigtigt at få flere fans, og flere fans får du ved at vinde. Såre simpelt egentlig. Selvom spillet starter i USA, er der dog flere kendte løbsbyer fra resten af verden, med på løbskortet. Modstanderne i spillet er både ret aggresive og intelligente, det gør løbende rigtig spændende, og det kræver både stor koncentration og okay med skills at ramme et løb rigtigt i første hug.
ANNONCE
Grid 2 [Anmeldelse]
Spillet ligger op til 3 generelle biltyper: Hurtige muskelbiler, europæiske teknikere og japanske driftere - desværre er de fleste af bilerne uanset klasse virkelig tunge i røven, og man skal derfor meget gerne lære at drifte sig rundt i svingene, ellers bliver førstepladsen en svær omgang. En japansk Nissan Silvia har dog alligevel noget mere kontrol end en gammel Camaro, og det er nu meget rart, hvis man er træt af alt det der amerikanerpjat.(jeg er).
ANNONCE
Grid 2 [Anmeldelse]
Spillets skarpeste kvaltieter er grafikken og lyden, der ikke er en finger at sætte på. Lys og skygger rammer lige i skabet, og lyden af en stor V8 motor brænder godt igennem på anlægget.
Det er også befriende at man ikke hele tiden skal igennem en masse opsætninger for at tune og indstille sin bil, og hvis man er lidt for Brian, kan man altid give vognen en fed lakering. 

Der hvor spillet ikke når helt i mål er ved styringen, for når en af de første ting man får at vide, er at der er tre overordnede biltyper, er det virkelig ærgeligt at de alle sammen har fået et par ekstra kilo i røven, og skal skride ud i hvert eneste sving. Men kan man leve med det, er det helt sikkert et racingspil der er til at leve med. 

Spillet udkommer til Xbox 360, PS3 og PC den 31. maj 2013.
ANNONCE
Grid 2 [Anmeldelse]

Bonusinfo:

Grid 2 kommer desuden i verdens nok dyreste special limited edition: Grid 2 Mono edition, med en lille racerbil: En BAC Mono. Prisen er 125.000 £ og for den pris får du altså en racerbil der går fra o-100 på 2.8 sek og en topfart på 274 km/t + en køredragt. Nå ja og en PS3.
Mono Edition, bliver dog kun produceret i et eksemplar (deraf navnet) så skal du være den heldige ejer skal du nok være hurtigt ude...
ANNONCE
Grid 2 [Anmeldelse]
Del

Seneste nyt

Annonce