Connery

Green Day, Bullet in a Bible

Punkpop-rockerne udgiver et brag af en liveudgivelse. CD + DVD, læs anmeldelsen her:

4 ud af 6 stjerner
Green Day, Bullet in a Bible
Green Day spiller punkpop, tre akorder, to et halvt minut pr. sang og fuld fart derud af.

Og så har trioen fået noget på hjertet siden gennembrudet tilbage i 1994; Med American Idiot fra 2004, manifesterede bandet som politisk aktive og modnede små maniacs med antikrigssange og afstandstagen til Geoge Bush.

Bullet in A Bible er en lækker lille live-sag, hvor man får 19 numre på CD og DVD. DVD'en indeholder ud over de 19 numre, små interviews og filmkollager.

En hel del af sangene på Bullet in A Bible er fra American Idiot, bl.a. titelnumret, Jesus Of Surburbia, Wake Me Up When September Ends og Boulevard Of Broken Dreams. Og så er der naturligvis sangen det hele startede med tilbage i 94; Basket Case fra gennembrudsalbummet Dookie.

Og Green Day fyrer den for vildt af! De tre charmerende fyre forstår nemlig at fylde et stadium og det er imponerende så meget energi de små duracellkaniner får ud over scenekanten. Ganske underholdende.

Der er så det problem med powerpoppunkere som Green Day, at man bliver lidt træt af at høre de tre akorder efter lidt tid. Man skal enten være der og høre dem live - eller have en enorm kæp i øret, for at blive ved med at synes at det er fedt.

Og det hænger måske lidt sammen med at nerven i Green Days musik aldrig bliver så intens og skærende som hos orignalerne The Clash, Hüsker Du, Buzzcocks osv.

Green Day er simpelthen for blankpolerede.

Men skidt med det! Her har vi et band der forstår at feste, underholde og samtidigt har et budskab med musikken.

Bullet In A Bible er uden tvivl et must for fans og ganske underholdende for os andre der godt kan li' at se blære-rock'n'roll på tv.

Green Day, Bullet In A Bible, (CD, DVD (knap 2 timer)), Warner Music, november 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce