Connery

Google trækker Android-supporten fra Huawei

Smider Android virkelig Huawei på porten?

Google smed lidt af en bombe i retning af det kinesiske smartphonebrand Huawei, søndag aften dansk tid, ifølge nyhedsbureauet Reuters

Efter pres fra den amerikanske regering, er Google nemlig blevet nødt til at fratage dele af deres Android-services fra Huawei. Services der blev talt om, var de ag Android-services der ikke er en del af open-source systemet - hvilket blandt andet er direkte Google-opdateringer. 

Nyheden kommer i forlængelse af en længerevarende kontrovers mellem den amerikanske regering og Huawei. USA beskylder nemlig Huawei, for at levere informationer direkte til den kinesiske regering - og efterretningstjeneste, og derfor forhandles Huaweis smartphones blandt andet ikke i USA. 

Google har dog efterfølgende forsøgt at glatte meldingen ud - blandt andet via Twitter, hvor de fra den officielle Android-konto, har meldt ud, at de forsikrer om, at selvom de følger de amerikanske myndigheders retninger - så vil services som Google Play og sikkerhedsopdateringer fra Google Play Protect stadig være tilgængelige på eksisterende Huawei-devices. 

ANNONCE

Udmeldingen har selvsagt sat brugere i kog på sociale medier, og det lader til der er flere forskellige lejre, der har meget på hjerte. 

Først er der de amerikanske patrioter, der bifalder udmeldingen, og påskønner tiltaget. 

Dernæst er der en højlydt gruppe, der mener at USA's korstog med Kina er ren lobbyisme og funderet i økonomiske interesser - og ikke efterretninger og sikkerhed. 

Og til sidst har vi en kæmpe gruppe af Huawei-brugere, der er fortvivlede over, hvad der kommer til at ske med deres eksisterende devices. 

ANNONCE

Vi har kontaktet Huawei Danmark for en kommentar, men de afventer stadig bekræftede informationer på, hvorvidt beslutningerne kun træder i kraft for det amerikanske marked, eller det får mere vidtrækkende konsekvenser for europæiske brugere. 

Opdateres.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce