Connery

GoMore er med til at gøre Danmark grønnere

Dette indhold er sponsoreret

GoMore er en populær virksomhed i Danmark der bliver brugt af mange, både unge og ældre. Omend man selv ejer en bil og vil dele brændstof udgiften, eller man er på udkig efter et billigt lift, er der mange der tyer til GoMore. Hvis du endnu ikke har hørt om GoMore kan du finde dem her

Ikke nok med at det gør turen billigere og måske også mere behagelig for begge parter, kan det faktisk også være med til at gavne miljøet. 
Transport er ansvarlig for næsten 30% af EU’s samlede CO2-emissioner, hvoraf 2% kommer fra vejtransport. Efterhånden som mobiliteten øges, er transport en af de eneste sektorer med stigende CO2-emissioner. 

Hvis vi kigger på Danmark, transporterer en gennemsnitlig bil kun 1,3 personer på vejen og bruger cirka 23 timer om dagen på at tage en parkeringsplads. Denne ineffektivitet fører til at endnu flere køretøjer befinder sig på vejen og er i teorien spild af vores biler.
Hvis vi ser på det store billede er der omkring 2.65 millioner privat biler, men kun få af dem er brugt effektivt. 

Del biler og pas bedre på planeten 

Gomore har herved fundet en perfekt mulighed hvorved vi i Danmark kan prøve at få mest ud af vores biler, hjælpe hinanden og sidst men ikke mindst nedskære CO2-emissioner. For når vi deler vores biler, kan flere undvære at eje en bil. Man har altså den mest kendte platform, som de fleste kender til, Ridesharing. Ridesharing der gør det muligt for chauffører at invitere personer på en tur på en allerede planlagt rejse. Dette gør at man kan øge antallet af mennesker pr. bil og reducere antallet af biler på gaderne, hvilket gør bilture mere effektive og bedre for miljøet. 
Men deres nyere platform gør det altså muligt for bilejere at leje deres bil ud, når de ikke bruger den. På den måde får folk uden bil altså let adgang til biler i deres kvarter, samtidig med at bilen bliver brugt mere effektivt med perspektiv på miljøet.


Skatteregler ved privat biludlejning

At kunne finde fortjeneste i at leje din bil ud mens du ikke selv bruger den er ikke det eneste positive ved udlejning af bil. Det er nemlig også fradragsberettiget. Du kan enten anvende et bundfradrag for udlejning af bil eller det såkaldte regnskabsmæssige fradrag. Man bestemmer selv hvilken fradrags model, man ønsker at anvende, men kan kun anvende én af modellerne på ens årlige lejeindtægt. 
Man skal dog stadig være opmærksom på moms, men det er kun hvis ens lejeindtægt overstiger 50.000 kr. årligt, og herved skal der altså betales moms af indtægten. Dette gælder uanset, hvilken fradrag model man anvender. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt