Connery

Go Pro HD 2 test

Efter at have brugt mit kære kamera i en god tid, er det på tide at fortælle jer lidt om det.

5 ud af 6 stjerner
Generel information (GoPro.com)

Objektiver:

170o vidde-optagelse fuld HD
127o vidde-optagelse i fuld HD
90o optagelse

Videooptagelse:

1080p = 1920*1080 pixels med 30 billeder/sekundet.
960p = 1280*960 pixels med både 48 og 30 billeder/sekundet.
720p = 1280*720 pixels med 60 og 30 billeder/sekundet.
VGA = 848*480 med 60 og 120 billeder/sekundet.
Format = H.264 codec i .mp4 format
Hvidbalance = Automatisk.

Billeder:

Kameraet kan tage billeder i 5, 8 og 11 megapixels.
Billederne kan tages i de samme 170o og 127o vidde.
Der er 4 forskellige modes til at tage billeder:
Enkeltbillede
10 billede-salve
Et billede pr. valgfri sekund (fortsættes indtil batteriet er tømt eller indtil knappen trykkes ned igen).
Nedtælling (bruges hvor fotograf skal med på billedet).
Hukommelse:
SDHC-kort op til 32 GB.
Medfølgende kabler:
USB-kabel
ANNONCE

Førstehåndsindtryk

Da jeg fik kameraet i hånden for første gang, var jeg overrasket over hvor småt det egentligt er. Selve boksen med kameraet i, er ikke større end at jeg kan have i min hule hånd og når man tænker på at der både er batteri, hukommelseskort og mikrofon deri, er det ret godt klaret.
Kameraet er for nogle ikke specielt flot, men jeg synes det er super flot taget størrelsen og brugbarheden i betragtning. Det består af materialer, som føles utroligt robuste, sammensat så det kan holde til en del.
ANNONCE

Knapper og funktioner

En del af det fede ved Go Pro er at det er så simpelt som overhovedet muligt. Kameraet har to knapper, en ’’vælg-knap’’ og en ’’scroll-knap’’. Her er en kort walk-through.
Gopro.com - Go Pro HD 2 test Gopro.com
Man holder scroll inde for at tænde kameraet og kommer nu frem til hjemmeskærmen. Herfra bruger man så ’vælg’ for at optage/tage billede. Skal man derimod ændre funktion til videokamera, bruges scroll indtil ikonet med et kamera popper op. Herfra bruges vælg ligesom før. Kameraet har i alt seks funktioner fra hjemmeskærmen. Alle disse forskellige funktioner kan så tilpasses via vores indstillinger som er sjette funktion, med ikonet som en svensknøgle.
Efter billede – og videofunktionerne kommer vi til serie-billeder. Med denne funktion kan du skyde en salve af på ti billeder. Der er ikke de store indstillinger med denne funktion, andet end opløsning og vidde på billederne.
Herefter kommer vi til funktion, som gør kameraet i stand til at f.eks. tage et billede hvert halve, andet, tiende sekund osv. Den er især brugt ofte til lange timelapse-videoer, hvor et billede hvert andet sekund er nok, frem for 24/sek.
Går vi videre kommer vi nu til den udskudte funktion også kaldet timer. Her sætter man ganske enkelt kameraet til at tage et billede efter et valgfrit antal sekunder – dog i begrænset omfang.
ANNONCE

Mounts ’n’ accesories

Med et kamera følger selvfølgelig alt det bras og tilbehør, som mange mener det er. Når vi snakker Go Pro og tilbehør, så snakker vi helt nye muligheder. F.eks. har vi adskillige mounts som det hedder, altså måder hvorpå vi kan montere kameraet. Jeg kan f.eks. nævne chest & helmet – begge måder som vi kan montere kameraet på, på forskellige objekter.
ANNONCE
Go Pro HD 2 test
Med chest mount, får man tre stropper om livet, som tilsammen holder kameraet på plads på brystet. Dette mount bruges ofte udøvere på tohjulede objekter.
Go Pro HD 2 test
Med helmet mount får vi oplevelsen at se fra førerens side. Kameraet kan sidde et valgfrit sted på hjelmen, og herfra filme i hvilken retning det skulle være.
Dette mount bruges også ofte til udøvere på tohjulede objekter eller faldskærmsudspring.
ANNONCE
Go Pro HD 2 test
Skal vi over og snakke tilbehør, er der også et hav af muligheder. F.eks. har Go Pro også for nyligt lanceret det de kalder Wi-Fi bacpac som er en rygsæk til dit kamera, som gør det mulig at fjernkontrollere og streame live video, dog i lav kvalitet, med din smartphone vha. en Go Pro applikation. Kontrolleren kan faktisk håndtere helt op til 50 kameraer.
ANNONCE
Go Pro HD 2 test
Derudover har vi også en LCD-bacpac som grundlæggende er den skærm som man ellers har sparet væk.
Go Pro HD 2 test
Der sælges nu også 3D-systemer som gør det muligt, dog med 2 stk Go Pro, at filme i 3D. Med til dette tilbehør følger også software til selve produktionen af 3D.
ANNONCE
Go Pro HD 2 test
Et sidste tilbehør som jeg synes er værd at nævne, er Floaty backdoor som er en lille pude, der sættes fast til kameraet og gør det muligt for kameraet at flyde – super praktisk til vandsport.

Det gode


Vi har med et kamera at gøre, som er udviklet gennem længere tid, og det er helt klart at mærke. En vigtig faktor for kameraets succes, er helt klart, at det er så kompakt. Det er super fornøjeligt at man både har et fuld-hd kamera, og at det kan bruges på så mange måder – til lands, til vands og i luften.

Muligheden for at bruge specifikke opløsninger og antal billeder er også noget som mange professionelle vil har glæde af, da de her helt selv kan bestemme, hvordan de vil optage – slowmotion eller høj kvalitet.

Det mindre gode


En af de ting som sikkert ikke kun irriterer mig, er prisen. At give næsten 3.000,- for Go Pro 2 outdoor edition er rigtig mange penge. Selvfølgelig kan det anskaffes uden for EU til andre priser, men for det første er der stor risiko for at det bliver taget i tolden, jeg taler af erfaring, og så er der også et større problem med garanti, reparation osv.

Når man så har pakket tasken og er taget på bjerget for at filme en hel dags skiløb, så er det en smule irriterende at kameraet kun holder til to timers aktion. Selvfølgelig følger det med når størrelsen er som den er, men her føler jeg at vi har en svaghed. Selvfølgelig har Go Pro selv været opmærksomme på det og udviklet Battery bacpac, så man har dobbelt så lang batteritid.  

Da kameraet er vandtæt, bliver det automatisk svært at optage lyd, og det er også noget som straks falder en ind når man ser dagens optagelser igennem. Her er helt sikkert plads til forbedringer.

Alt i alt har ekstrem - og amatørudøverne fået nyt legetøj som er noget værd!
ANNONCE


Tak til zazza for udspringsvideoerne!

Tjek altid Go Pro's YouTube-kanal for de nyeste og fedeste videoer optaget med Go Pro!
Del

Seneste nyt